EEN CHIQUE FRAMBOZEN-DESSERT DAT IEDEREEN KAN MAKEN
Recept

Een chique frambozen-dessert dat iedereen kan maken

Dit heb je nodig 4 personen

  • Enkele frambozen
  • Een flesje granaatappelsap
  • 2 potjes frambozenyoghurt
  • Enkele zandkoekjes met citroensmaak
  • Kleine merengues van framboos
  • Kleine “vlezekes” ofte marshmallows van framboos of aardbei
  • Verse munt
 
EEN CHIQUE FRAMBOZEN-DESSERT DAT IEDEREEN KAN MAKEN

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Maak eerst de granité van granaatappelsap. Doe het sap in een metalen of glazen bakje. Roer met een vork het reeds gevormde ijs om het half uur kapot, zodat je echt ijskristallen krijgt.

2 / 8

Verpulver de zandkoekjes in een blender of met een vijzel.

3 / 8

Doe onderin je grote glas of bord een laagje van de fambozenyoghurt

4 / 8

Leg daarbovenop, op de helft van de yoghurtbodem de verpulverde zandkoekjes.

5 / 8

Leg daarop enkele framboosjes, een kleine merengue en een “vlezeke” of marshmallow van framboos.

6 / 8

Leg op de andere helft van de yoghurt de granité.

7 / 8

Werk alles af met wat vers gesneden munt.

8 / 8

Serveer meteen voor de granité gesmolten is.

Laat het smaken.

Ik ben niet de beste dessertmaker. Dat wil zeggen: ik vind vooral het afwegen van alle ingrediënten bij patisserie, iets wat echt wel noodzakelijk is, een beetje een gedoe. Ik kook, zoals veel hobbykoks, en vooral mannen naar het schijnt, het liefst uit de losse pols. Een beetje van dit, een beetje van dat, wat bijkruiden, wat extra ingrediënten mengen om even een gekke twist te geven of de smaak te verdiepen. Bij gebak is dat natuurlijk uit den boze. Maar dat wil niet zeggen dat ik nooit desserts maak. Integendeel zelfs. Maar ik heb zo m’n trucje.

Mijn geheim is even simpel als geniaal (al zeg ik het zelf). Ik ben een ‘assembleur‘: ik combineer verschillende kant-en klare ingrediënten met een paar simpele basisbereidingen uit de dessertkeuken om zo een mooi samenspel te krijgen in een bord. En dat ziet er bijna altijd feestelijk uit terwijl het niet eens zoveel werk is. Dit dessert op basis van framboos en granaatappel is bijvoorbeeld zo’n succesje. Als je niet alle ingrediënten in huis kunt halen, geen enkel probleem. Combineer zelf lekkere dingen die allemaal een beetje verschillen, maar van smaken toch ook niet te ver van elkaar liggen, en dat kan niet fout gaan!

Bereiding

  1. Maak eerst de granité van granaatappelsap. Doe het sap in een metalen of glazen bakje. Roer met een vork het reeds gevormde ijs om het half uur kapot, zodat je echt ijskristallen krijgt.
  2. Verpulver de zandkoekjes in een blender of met een vijzel.
  3. Doe onderin je grote glas of bord een laagje van de fambozenyoghurt
  4. Leg daarbovenop, op de helft van de yoghurtbodem de verpulverde zandkoekjes.
  5. Leg daarop enkele framboosjes, een kleine merengue en een “vlezeke” of marshmallow van framboos.
  6. Leg op de andere helft van de yoghurt de granité.
  7. Werk alles af met wat vers gesneden munt.
  8. Serveer meteen voor de granité gesmolten is.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer