Ik ben niet de beste dessertmaker. Dat wil zeggen: ik vind vooral het afwegen van alle ingrediënten bij patisserie, iets wat echt wel noodzakelijk is, een beetje een gedoe. Ik kook, zoals veel hobbykoks, en vooral mannen naar het schijnt, het liefst uit de losse pols. Een beetje van dit, een beetje van dat, wat bijkruiden, wat extra ingrediënten mengen om even een gekke twist te geven of de smaak te verdiepen. Bij gebak is dat natuurlijk uit den boze. Maar dat wil niet zeggen dat ik nooit desserts maak. Integendeel zelfs. Maar ik heb zo m’n trucje.
Mijn geheim is even simpel als geniaal (al zeg ik het zelf). Ik ben een ‘assembleur‘: ik combineer verschillende kant-en klare ingrediënten met een paar simpele basisbereidingen uit de dessertkeuken om zo een mooi samenspel te krijgen in een bord. En dat ziet er bijna altijd feestelijk uit terwijl het niet eens zoveel werk is. Dit dessert op basis van framboos en granaatappel is bijvoorbeeld zo’n succesje. Als je niet alle ingrediënten in huis kunt halen, geen enkel probleem. Combineer zelf lekkere dingen die allemaal een beetje verschillen, maar van smaken toch ook niet te ver van elkaar liggen, en dat kan niet fout gaan!
Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer
Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer