Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester
Recept

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Dit heb je nodig 4 personen

  • Pumpernikkelbrood uit de supermarkt
  • Een blikje Cornedbeef
  • Mooie verse Sint-Jacobsoesters
  • Een paar takjes dille
  • Een paar takjes bieslook
  • Een handvol basilicum
  • Een half teentje look
  • Een klein sjalotje (heel fijn gesnipperd)
  • 1 kl graanmosterd
  • 4 el verse kaas
Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Hak alle kruiden, het sjalotje en het halve teentje look fijn en meng met de graanmosterd onder de verse kaas. Afkruiden met peper en zout naar smaak.

2 / 8

Stop de Sint-Jacobsoesters een tiental minuutjes in de diepvriezer, dan snijden ze net iets makkelijker. Haal ze uit de diepvriezer en snij met een scherp mes de vruchten door in plakjes (2 tot 3 uit één vrucht).

3 / 8

Snij met een keukenring schijfjes uit het brood, die iets groter zijn dan de plakjes Sint-Jacobsoester.

4 / 8

Snij de cornedbeef in plakjes die even dik zijn als de plakjes Sint-Jacobsoester. Snij er vervolgens met dezelfde keukenring als bij het brood schijfjes uit.

5 / 8

Smeer het plakje brood in met de zelfgemaakte kruidenkaas met mosterd.

6 / 8

Beleg met een plakje Corned Beef.

7 / 8

Leg daar weer een klein beetje van de kruidenkaas op.

8 / 8

Werk af met een plakje Sint-Jacobsoester.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Ga met de pepermolen over de toastjes.

2 / 3

Druppel er wat olijfolie over.

3 / 3

Leg een takje dille op elk toastje.

Laat het smaken.

Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met een heel verfijnd product dat een Sint-Jacobsoester toch is, maar dit is zo ontzettend lekker. Ik heb nog geen enkele van mijn gasten weten klagen over deze combinatie.

Bereiding

  1. Hak alle kruiden, het sjalotje en het halve teentje look fijn en meng met de graanmosterd onder de verse kaas. Afkruiden met peper en zout naar smaak.
  2. Stop de Sint-Jacobsoesters een tiental minuutjes in de diepvriezer, dan snijden ze net iets makkelijker. Haal ze uit de diepvriezer en snij met een scherp mes de vruchten door in plakjes (2 tot 3 uit één vrucht).
  3. Snij met een keukenring schijfjes uit het brood, die iets groter zijn dan de plakjes Sint-Jacobsoester.
  4. Snij de cornedbeef in plakjes die even dik zijn als de plakjes Sint-Jacobsoester. Snij er vervolgens met dezelfde keukenring als bij het brood schijfjes uit.
  5. Smeer het plakje brood in met de zelfgemaakte kruidenkaas met mosterd.
  6. Beleg met een plakje Corned Beef.
  7. Leg daar weer een klein beetje van de kruidenkaas op.
  8. Werk af met een plakje Sint-Jacobsoester.

Dresseren

  1. Ga met de pepermolen over de toastjes.
  2. Druppel er wat olijfolie over.
  3. Leg een takje dille op elk toastje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer