
Foto: Stefanie Geerts
Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester
Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met een heel verfijnd product dat een Sint-Jacobsoester toch is, maar dit is zo ontzettend lekker. Ik heb nog geen enkele van mijn gasten weten klagen over deze combinatie.
Bereiding
- Hak alle kruiden, het sjalotje en het halve teentje look fijn en meng met de graanmosterd onder de verse kaas. Afkruiden met peper en zout naar smaak.
- Stop de Sint-Jacobsoesters een tiental minuutjes in de diepvriezer, dan snijden ze net iets makkelijker. Haal ze uit de diepvriezer en snij met een scherp mes de vruchten door in plakjes (2 tot 3 uit één vrucht).
- Snij met een keukenring schijfjes uit het brood, die iets groter zijn dan de plakjes Sint-Jacobsoester.
- Snij de cornedbeef in plakjes die even dik zijn als de plakjes Sint-Jacobsoester. Snij er vervolgens met dezelfde keukenring als bij het brood schijfjes uit.
- Smeer het plakje brood in met de zelfgemaakte kruidenkaas met mosterd.
- Beleg met een plakje Corned Beef.
- Leg daar weer een klein beetje van de kruidenkaas op.
- Werk af met een plakje Sint-Jacobsoester.
Dresseren
- Ga met de pepermolen over de toastjes.
- Druppel er wat olijfolie over.
- Leg een takje dille op elk toastje.
Reacties