Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven

Ik ben een enorme liefhebber van courgettes. Nogal wat mensen vinden dat een ordinaire groente, maar ik dus niet. Ik ken een plek waar ze heerlijke pizza met courgettes maken, en daar zal ik nooit iets anders bestellen. Zeker wanneer courgettes even de oven hebben gezien en met zeezout bij, vind ik ze onweerstaanbaar. Hier zijn ze in Grieks gezelschap een prachtig ovengerecht. Je kunt er uiteraard altijd een stukje vis bij serveren, maar dat is echt niet nodig. Soms mogen groenten eens de hoofdrol spelen.

Bereiding

  1. Kook de aardappelen half gaar (meestal zal zo’n 7-8 minuutjes)
  2. Snij de courgettes, met schil en al in flinterdunne plakjes
  3. Snij ook de aardappelen in even dunne plakken
  4. Schil de rode ui en snij in hele dunne ringen
  5. Sprenkel wat olijfolie in een vuurvaste schotel en beleg dakpansgewijs met aardappelen, courgettes en rode ui
  6. Pluk de blaadjes van de citroentijm en strooi over de schotel
  7. Kneus de peperbolletjes en strooi over de schotel
  8. Besprenkel met olijfolie, zeezout en peper
  9. Plaats in een oven van 200 graden en breek er na tien minuutjes de fetakaas over en bak tot alles knapperig gaar is.