Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven
Recept

Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 courgettes
  • 8 aardappeltjes met ongeveer de doorsnede van de courgette
  • 1 rode ui
  • 200 gram fetakaas
  • een paar takjes citroentijm
  • roze peperbolletjes
  • goede olijfolie
Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Kook de aardappelen half gaar (meestal zal zo’n 7-8 minuutjes)

2 / 9

Snij de courgettes, met schil en al in flinterdunne plakjes

3 / 9

Snij ook de aardappelen in even dunne plakken

4 / 9

Schil de rode ui en snij in hele dunne ringen

5 / 9

Sprenkel wat olijfolie in een vuurvaste schotel en beleg dakpansgewijs met aardappelen, courgettes en rode ui

6 / 9

Pluk de blaadjes van de citroentijm en strooi over de schotel

7 / 9

Kneus de peperbolletjes en strooi over de schotel

8 / 9

Besprenkel met olijfolie, zeezout en peper

9 / 9

Plaats in een oven van 200 graden en breek er na tien minuutjes de fetakaas over en bak tot alles knapperig gaar is.

Laat het smaken.

Ik ben een enorme liefhebber van courgettes. Nogal wat mensen vinden dat een ordinaire groente, maar ik dus niet. Ik ken een plek waar ze heerlijke pizza met courgettes maken, en daar zal ik nooit iets anders bestellen. Zeker wanneer courgettes even de oven hebben gezien en met zeezout bij, vind ik ze onweerstaanbaar. Hier zijn ze in Grieks gezelschap een prachtig ovengerecht. Je kunt er uiteraard altijd een stukje vis bij serveren, maar dat is echt niet nodig. Soms mogen groenten eens de hoofdrol spelen.

Bereiding

  1. Kook de aardappelen half gaar (meestal zal zo’n 7-8 minuutjes)
  2. Snij de courgettes, met schil en al in flinterdunne plakjes
  3. Snij ook de aardappelen in even dunne plakken
  4. Schil de rode ui en snij in hele dunne ringen
  5. Sprenkel wat olijfolie in een vuurvaste schotel en beleg dakpansgewijs met aardappelen, courgettes en rode ui
  6. Pluk de blaadjes van de citroentijm en strooi over de schotel
  7. Kneus de peperbolletjes en strooi over de schotel
  8. Besprenkel met olijfolie, zeezout en peper
  9. Plaats in een oven van 200 graden en breek er na tien minuutjes de fetakaas over en bak tot alles knapperig gaar is.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer