Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven
Recept

Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 courgettes
  • 8 aardappeltjes met ongeveer de doorsnede van de courgette
  • 1 rode ui
  • 200 gram fetakaas
  • een paar takjes citroentijm
  • roze peperbolletjes
  • goede olijfolie
Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Kook de aardappelen half gaar (meestal zal zo’n 7-8 minuutjes)

2 / 9

Snij de courgettes, met schil en al in flinterdunne plakjes

3 / 9

Snij ook de aardappelen in even dunne plakken

4 / 9

Schil de rode ui en snij in hele dunne ringen

5 / 9

Sprenkel wat olijfolie in een vuurvaste schotel en beleg dakpansgewijs met aardappelen, courgettes en rode ui

6 / 9

Pluk de blaadjes van de citroentijm en strooi over de schotel

7 / 9

Kneus de peperbolletjes en strooi over de schotel

8 / 9

Besprenkel met olijfolie, zeezout en peper

9 / 9

Plaats in een oven van 200 graden en breek er na tien minuutjes de fetakaas over en bak tot alles knapperig gaar is.

Laat het smaken.

Ik ben een enorme liefhebber van courgettes. Nogal wat mensen vinden dat een ordinaire groente, maar ik dus niet. Ik ken een plek waar ze heerlijke pizza met courgettes maken, en daar zal ik nooit iets anders bestellen. Zeker wanneer courgettes even de oven hebben gezien en met zeezout bij, vind ik ze onweerstaanbaar. Hier zijn ze in Grieks gezelschap een prachtig ovengerecht. Je kunt er uiteraard altijd een stukje vis bij serveren, maar dat is echt niet nodig. Soms mogen groenten eens de hoofdrol spelen.

Bereiding

  1. Kook de aardappelen half gaar (meestal zal zo’n 7-8 minuutjes)
  2. Snij de courgettes, met schil en al in flinterdunne plakjes
  3. Snij ook de aardappelen in even dunne plakken
  4. Schil de rode ui en snij in hele dunne ringen
  5. Sprenkel wat olijfolie in een vuurvaste schotel en beleg dakpansgewijs met aardappelen, courgettes en rode ui
  6. Pluk de blaadjes van de citroentijm en strooi over de schotel
  7. Kneus de peperbolletjes en strooi over de schotel
  8. Besprenkel met olijfolie, zeezout en peper
  9. Plaats in een oven van 200 graden en breek er na tien minuutjes de fetakaas over en bak tot alles knapperig gaar is.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer