COUSCOUS MET GEROOSTERDE WORTELEN
Recept

Couscous met geroosterde wortelen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 20 wortelen
  • verse tijm
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl cayennepeper
  • 10 plakjes sushigember
  • een handvol rozijnen
  • couscous (naar smaak, ik gebruik voor 4 personen 2 builtjes)
  • de zeste van een citroen
COUSCOUS MET GEROOSTERDE WORTELEN

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij de wortelen in de lengte in vier en stoom (of kook) ze net niet al dente

2 / 6

Overgiet de wortelen met flink veel olijfolie, de kurkuma, de cayennepeper, veel verse tijm en peper en zout, en roer alles mooi door elkaar

3 / 6

Snij de plakjes sushigember in kleine reepjes en meng die ook onder de wortelen, net als de rozijnen

4 / 6

Zet een kwartiertje in de oven op 180 graden. Roer af en toe om.

5 / 6

Bereid de couscous zoals vermeld staat op de verpakking (kokend water toevoegen en wat boter, en losroeren)

6 / 6

Meng de couscous met de geroosterde wortelen, doe er de zeste van een volledige citroen over en serveer.

Laat het smaken.

Na de heftige feestdagen is het geen slecht idee om eens wat veggie te koken. Gisteren maakte ik deze lekkere couscous met geroosterde worteltjes en rozijnen, en lekkere kruiden. Op zich een redelijk normale combinatie. Maar het secret ingrediënt dat ik deze keer gebruikte was sushigember. Ik had nog een potje in de ijskast staan dat deze maand moest gebruikt worden, en ik dacht dat de smaak van de gember wel lekker zou passen bij de kurkuma, de verse tijm en de cayennepeper. En mijn ingeving bleek helemaal juist. Het pimpte de sowieso al lekkere couscous en gaf het dat tikje extra. Uiteraard kun je bij deze couscous lekkere kip grillen of een stukje lamsvlees klaarmaken, maar puur is het ook gewoon heel lekker, en zo hebben wij het gisteren gegeten.

Bereiding

  1. Snij de wortelen in de lengte in vier en stoom (of kook) ze net niet al dente
  2. Overgiet de wortelen met flink veel olijfolie, de kurkuma, de cayennepeper, veel verse tijm en peper en zout, en roer alles mooi door elkaar
  3. Snij de plakjes sushigember in kleine reepjes en meng die ook onder de wortelen, net als de rozijnen
  4. Zet een kwartiertje in de oven op 180 graden. Roer af en toe om.
  5. Bereid de couscous zoals vermeld staat op de verpakking (kokend water toevoegen en wat boter, en losroeren)
  6. Meng de couscous met de geroosterde wortelen, doe er de zeste van een volledige citroen over en serveer.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer