COUSCOUS MET GEROOSTERDE WORTELEN
Recept

Couscous met geroosterde wortelen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 20 wortelen
  • verse tijm
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl cayennepeper
  • 10 plakjes sushigember
  • een handvol rozijnen
  • couscous (naar smaak, ik gebruik voor 4 personen 2 builtjes)
  • de zeste van een citroen
COUSCOUS MET GEROOSTERDE WORTELEN

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij de wortelen in de lengte in vier en stoom (of kook) ze net niet al dente

2 / 6

Overgiet de wortelen met flink veel olijfolie, de kurkuma, de cayennepeper, veel verse tijm en peper en zout, en roer alles mooi door elkaar

3 / 6

Snij de plakjes sushigember in kleine reepjes en meng die ook onder de wortelen, net als de rozijnen

4 / 6

Zet een kwartiertje in de oven op 180 graden. Roer af en toe om.

5 / 6

Bereid de couscous zoals vermeld staat op de verpakking (kokend water toevoegen en wat boter, en losroeren)

6 / 6

Meng de couscous met de geroosterde wortelen, doe er de zeste van een volledige citroen over en serveer.

Laat het smaken.

Na de heftige feestdagen is het geen slecht idee om eens wat veggie te koken. Gisteren maakte ik deze lekkere couscous met geroosterde worteltjes en rozijnen, en lekkere kruiden. Op zich een redelijk normale combinatie. Maar het secret ingrediënt dat ik deze keer gebruikte was sushigember. Ik had nog een potje in de ijskast staan dat deze maand moest gebruikt worden, en ik dacht dat de smaak van de gember wel lekker zou passen bij de kurkuma, de verse tijm en de cayennepeper. En mijn ingeving bleek helemaal juist. Het pimpte de sowieso al lekkere couscous en gaf het dat tikje extra. Uiteraard kun je bij deze couscous lekkere kip grillen of een stukje lamsvlees klaarmaken, maar puur is het ook gewoon heel lekker, en zo hebben wij het gisteren gegeten.

Bereiding

  1. Snij de wortelen in de lengte in vier en stoom (of kook) ze net niet al dente
  2. Overgiet de wortelen met flink veel olijfolie, de kurkuma, de cayennepeper, veel verse tijm en peper en zout, en roer alles mooi door elkaar
  3. Snij de plakjes sushigember in kleine reepjes en meng die ook onder de wortelen, net als de rozijnen
  4. Zet een kwartiertje in de oven op 180 graden. Roer af en toe om.
  5. Bereid de couscous zoals vermeld staat op de verpakking (kokend water toevoegen en wat boter, en losroeren)
  6. Meng de couscous met de geroosterde wortelen, doe er de zeste van een volledige citroen over en serveer.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer