COUSCOUS MET GEROOSTERDE WORTELEN

Na de heftige feestdagen is het geen slecht idee om eens wat veggie te koken. Gisteren maakte ik deze lekkere couscous met geroosterde worteltjes en rozijnen, en lekkere kruiden. Op zich een redelijk normale combinatie. Maar het secret ingrediënt dat ik deze keer gebruikte was sushigember. Ik had nog een potje in de ijskast staan dat deze maand moest gebruikt worden, en ik dacht dat de smaak van de gember wel lekker zou passen bij de kurkuma, de verse tijm en de cayennepeper. En mijn ingeving bleek helemaal juist. Het pimpte de sowieso al lekkere couscous en gaf het dat tikje extra. Uiteraard kun je bij deze couscous lekkere kip grillen of een stukje lamsvlees klaarmaken, maar puur is het ook gewoon heel lekker, en zo hebben wij het gisteren gegeten.

Bereiding

  1. Snij de wortelen in de lengte in vier en stoom (of kook) ze net niet al dente
  2. Overgiet de wortelen met flink veel olijfolie, de kurkuma, de cayennepeper, veel verse tijm en peper en zout, en roer alles mooi door elkaar
  3. Snij de plakjes sushigember in kleine reepjes en meng die ook onder de wortelen, net als de rozijnen
  4. Zet een kwartiertje in de oven op 180 graden. Roer af en toe om.
  5. Bereid de couscous zoals vermeld staat op de verpakking (kokend water toevoegen en wat boter, en losroeren)
  6. Meng de couscous met de geroosterde wortelen, doe er de zeste van een volledige citroen over en serveer.