Elke dag lanceer ik een nieuwe Kook Uw Eigen PotCast in de ochtendshow van Joe. Het is onze manier om de helden van de horeca te eren en een hart onder de riem te steken. Podcasts zijn fijn om naar te luisteren wanneer je eens een beetje extra tijd hebt. En dankzij deze Podcast krijg je ook elke dag een eenvoudig maar toprecept geserveerd van een ster van de gastronomie.
Vandaag één van onze allergrootste: Gert De Mangeleer. Jarenlang de chef en de bezieler van Hertog Jan, een gastronomische tempel in Brugge die maar liefst drie Michelin-sterren kreeg en die het tot op plaats 53 bracht in de TOP100 van de beste restaurants van de wereld. Chef leidt samen met z’n compaan Joachim Boudens vandaag verschillende restaurants, zoals L.E.S.S. en Bar Bolut en is steeds bezig met nieuwe gastronomische concepten.
Vandaag deelt Gert met ons zijn recept voor de beste rijst ever. Het is een procédé dat hij ontwikkelde tijdens z’n dagen in quarantaine. Dagen die voor Gert snel over mogen zijn want hij is een actieve bij die graag aan het roer van z’n restaurants staat en ook de wereld rondreist om z’n culinaire verhaal te vertellen.
De Kook Uw Eigen PotCast met Gert De Mangeleer kun je hier beluisteren.
Bereiding
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer