Elke dag lanceer ik een nieuwe Kook Uw Eigen PotCast in de ochtendshow van Joe. Het is onze manier om de helden van de horeca te eren en een hart onder de riem te steken. Podcasts zijn fijn om naar te luisteren wanneer je eens een beetje extra tijd hebt. En dankzij deze Podcast krijg je ook elke dag een eenvoudig maar toprecept geserveerd van een ster van de gastronomie.
Vandaag één van onze allergrootste: Gert De Mangeleer. Jarenlang de chef en de bezieler van Hertog Jan, een gastronomische tempel in Brugge die maar liefst drie Michelin-sterren kreeg en die het tot op plaats 53 bracht in de TOP100 van de beste restaurants van de wereld. Chef leidt samen met z’n compaan Joachim Boudens vandaag verschillende restaurants, zoals L.E.S.S. en Bar Bolut en is steeds bezig met nieuwe gastronomische concepten.
Vandaag deelt Gert met ons zijn recept voor de beste rijst ever. Het is een procédé dat hij ontwikkelde tijdens z’n dagen in quarantaine. Dagen die voor Gert snel over mogen zijn want hij is een actieve bij die graag aan het roer van z’n restaurants staat en ook de wereld rondreist om z’n culinaire verhaal te vertellen.
De Kook Uw Eigen PotCast met Gert De Mangeleer kun je hier beluisteren.
Bereiding
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer