De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 voorverpakt vel bladerdeeg
  • 600 gram rabarber (mama beweert dat de rabarber nog beter wordt als je die eerst even in de diepvriezer hebt bewaard)
  • 125 gram zelfrijzende bloem
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram melk
De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij 600 gram rabarber in stukjes van ongeveer 1cm (de schil mag er gewoon aanblijven).

2 / 8

Het bladerdeeg in de bakvorm aanbrengen en inprikken.

3 / 8

125 gram zelfrijzende bloem en 250 gram suiker mengen.

4 / 8

De helft van dit bloem- en suikermengsel op het bladerdeeg strooien.

5 / 8

De rabarber hierop leggen.

6 / 8

Daarop de andere helft van het bloem- en suikermengsel aanbrengen.

7 / 8

2 eieren loskloppen, met een zakje vanillesuiker en vervolgens mengen met 200 gram melk en dat mengsel goed mixen.

8 / 8

Deze eiermix op de taart gieten en 1 uur bakken in voorverwarmde oven op 180 graden.

Laat het smaken.

Vorige zondag, 7 juni, was mijn 47ste verjaardag, en toen zagen we mijn ouders voor het eerst terug na drie maanden lockdown. De restaurants waren gesloten maar het werd uiteindelijk een heerlijke namiddag. We hebben namelijk een soort van primitieve picknick georganiseerd op de werf-tafel, op het terras van ons nieuwe huis in Lochristi.

Ik had zelf een lekkere vissoep gemaakt die we meegenomen hadden in thermosbekers. En, dat was nog het mooiste moment, mama had nog eens een taart voor ons gebakken. Een zalige rabarbertaart deze keer. Het was al zoooo lang geleden dat ik die nog eens geproefd had, en ze smaakte werkelijk fantastisch.

Ik weet het al langer… Ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze is ook alweer een klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag. Veel mensen hebben deze week dan ook al naar het recept gevraagd. En voila, hier is het! Smakelijk bakken!!!!

Bereiding

  1. Snij 600 gram rabarber in stukjes van ongeveer 1cm (de schil mag er gewoon aanblijven).
  2. Het bladerdeeg in de bakvorm aanbrengen en inprikken.
  3. 125 gram zelfrijzende bloem en 250 gram suiker mengen.
  4. De helft van dit bloem- en suikermengsel op het bladerdeeg strooien.
  5. De rabarber hierop leggen.
  6. Daarop de andere helft van het bloem- en suikermengsel aanbrengen.
  7. 2 eieren loskloppen, met een zakje vanillesuiker en vervolgens mengen met 200 gram melk en dat mengsel goed mixen.
  8. Deze eiermix op de taart gieten en 1 uur bakken in voorverwarmde oven op 180 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer