De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny

Vorige zondag, 7 juni, was mijn 47ste verjaardag, en toen zagen we mijn ouders voor het eerst terug na drie maanden lockdown. De restaurants waren gesloten maar het werd uiteindelijk een heerlijke namiddag. We hebben namelijk een soort van primitieve picknick georganiseerd op de werf-tafel, op het terras van ons nieuwe huis in Lochristi.

Ik had zelf een lekkere vissoep gemaakt die we meegenomen hadden in thermosbekers. En, dat was nog het mooiste moment, mama had nog eens een taart voor ons gebakken. Een zalige rabarbertaart deze keer. Het was al zoooo lang geleden dat ik die nog eens geproefd had, en ze smaakte werkelijk fantastisch.

Ik weet het al langer… Ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze is ook alweer een klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag. Veel mensen hebben deze week dan ook al naar het recept gevraagd. En voila, hier is het! Smakelijk bakken!!!!

Bereiding

  1. Snij 600 gram rabarber in stukjes van ongeveer 1cm (de schil mag er gewoon aanblijven).
  2. Het bladerdeeg in de bakvorm aanbrengen en inprikken.
  3. 125 gram zelfrijzende bloem en 250 gram suiker mengen.
  4. De helft van dit bloem- en suikermengsel op het bladerdeeg strooien.
  5. De rabarber hierop leggen.
  6. Daarop de andere helft van het bloem- en suikermengsel aanbrengen.
  7. 2 eieren loskloppen, met een zakje vanillesuiker en vervolgens mengen met 200 gram melk en dat mengsel goed mixen.
  8. Deze eiermix op de taart gieten en 1 uur bakken in voorverwarmde oven op 180 graden.