
DIM SUM VAN KREEFT
Ik heb hier op de blog wel al eens eerder verteld dat ik altijd kreeft in de diepvriezer zitten heb. Rauwe kreeft, reeds uit het pantser gehaald, dus zeer makkelijk om allerlei gerechten mee te maken. Ik koop die kreeften bij de horeca groothandel, en de kwaliteit ervan is uitstekend. Nu kun je dit gerecht evengoed met verse kreeft maken, die je stoomt of kort kookt. Opgelet: echt maar heel kort koken, want er is niks zo erg als kreeft die tot rubber is gegaard.
Ik heb trouwens in de diepvriezer ook altijd dim sum velletjes liggen. Die komen altijd wel van pas, want je kunt er vis, vlees, en groentjes in verpakken die je vervolgens stoomt. Deze dim sums met kreeft zijn natuurlijk super chique. Eigenlijk is dit een simpele bereiding, maar met een hele luxueuze uitstraling. Mooi als voor- of tussengerecht.
Bereiding
- Ontdooi de rauwe diepgevroren kreeft, of kook of stoom de verse kreeft
- Snij de kreeft in kleine stukjes
- Snipper de sjalotjes en stoof ze aan in een klein beetje olie
- Voeg de Thaise curry toe en de kokosmelk en laat een beetje indikken
- Laat de saus een beetje afkoelen en meng er de versneden kreeft onder
- Snipper er de korianderblaadjes onder
- Leg op een ontdooid velletje dim sum in het midden een lepeltje van de kreeftenmengeling
- Maak de randjes van het velletje wat vochtig (met wat eiwit) en plooi dicht
- Stoom in 1 minuut gaar op 110 graden in de stemmer, of een tweetal minuten in een stoommandje.
- Doe per persoon drie dim sums in een diep bord en werk af met wat olie en limoenzeste
mijn wijntip
Wijn Ornelis Grüner Veltliner
Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.
Reacties