DIM SUM VAN KREEFT
Recept

Dim sum van kreeft

Dit heb je nodig 4 personen

  • Twee middelgrote kreeften
  • 2 sjalotjes
  • 2 el groene Thaise currypasta
  • 4 el kokosmelk
  • Koriander
  • Het wit van een ei
  • 12 grote ronde dim sum vellen
 
DIM SUM VAN KREEFT

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Ontdooi de rauwe diepgevroren kreeft, of kook of stoom de verse kreeft

2 / 10

Snij de kreeft in kleine stukjes

3 / 10

Snipper de sjalotjes en stoof ze aan in een klein beetje olie

4 / 10

Voeg de Thaise curry toe en de kokosmelk en laat een beetje indikken

5 / 10

Laat de saus een beetje afkoelen en meng er de versneden kreeft onder

6 / 10

Snipper er de korianderblaadjes onder

7 / 10

Leg op een ontdooid velletje dim sum in het midden een lepeltje van de kreeftenmengeling

8 / 10

Maak de randjes van het velletje wat vochtig (met wat eiwit) en plooi dicht

9 / 10

Stoom in 1 minuut gaar op 110 graden in de stemmer, of een tweetal minuten in een stoommandje.

10 / 10

Doe per persoon drie dim sums in een diep bord en werk af met wat olie en limoenzeste

Laat het smaken.

Ik heb hier op de blog wel al eens eerder verteld dat ik altijd kreeft in de diepvriezer zitten heb. Rauwe kreeft, reeds uit het pantser gehaald, dus zeer makkelijk om allerlei gerechten mee te maken. Ik koop die kreeften bij de horeca groothandel, en de kwaliteit ervan is uitstekend. Nu kun je dit gerecht evengoed met verse kreeft maken, die je stoomt of kort kookt. Opgelet: echt maar heel kort koken, want er is niks zo erg als kreeft die tot rubber is gegaard.

Ik heb trouwens in de diepvriezer ook altijd dim sum velletjes liggen. Die komen altijd wel van pas, want je kunt er vis, vlees, en groentjes in verpakken die je vervolgens stoomt. Deze dim sums met kreeft zijn natuurlijk super chique. Eigenlijk is dit een simpele bereiding, maar met een hele luxueuze uitstraling. Mooi als voor- of tussengerecht.

Bereiding

  1. Ontdooi de rauwe diepgevroren kreeft, of kook of stoom de verse kreeft
  2. Snij de kreeft in kleine stukjes
  3. Snipper de sjalotjes en stoof ze aan in een klein beetje olie
  4. Voeg de Thaise curry toe en de kokosmelk en laat een beetje indikken
  5. Laat de saus een beetje afkoelen en meng er de versneden kreeft onder
  6. Snipper er de korianderblaadjes onder
  7. Leg op een ontdooid velletje dim sum in het midden een lepeltje van de kreeftenmengeling
  8. Maak de randjes van het velletje wat vochtig (met wat eiwit) en plooi dicht
  9. Stoom in 1 minuut gaar op 110 graden in de stemmer, of een tweetal minuten in een stoommandje.
  10. Doe per persoon drie dim sums in een diep bord en werk af met wat olie en limoenzeste

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer