EASY HAPJE: RADIJSJES MET PIKANTE TONIJN

Lekker, behoorlijk gezond, en verrassend. En vooral, uit de categorie: het kleinste kind kan het, dit super eenvoudige hapje. Nu ik het zo neerschrijf: misschien kun je dit hapje wel samen met de kinderen maken. De gevulde radijsjes zien er goed uit, zijn ook in een mum van tijd klaar, maar zijn ook echt wel lekker omdat het bittere, scherpe, en toch frisse van de radijs en het smeuïge maar ook pikante van de tonijnsla gewoon goed combineren. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook.

Je kunt uiteraard de pikante tonijnsla ook zelf maken door wat tonijn uit blik fijn te prakken met pikante saus (samurai saus bijvoorbeeld) en er desnoods nog wat peper en tabasco en verse kruiden aan toe te voegen. Maar pikante tonijnsla van de winkel is zeker ook OK. En als je het sneu vindt om met een overbeviste vis als tonijn zo’n simpel hapje te maken: een beetje geprakte gerookte makreel met pikante saus werkt ook goed! Prakken maar. En happen!

Bereiding

  1. Maak een bussel radijsjes schoon. Zorg er wel voor dat je grote radijzen koopt, want de echte kleintjes zijn voor dit hapje niet geschikt.
  2. Haal met zo’n lepeltje waarmee je bolletjes uit een appel of aardappel haalt of anders met een appelboortje dat je niet helemaal door de radijs steekt en vervolgens met een lepeltje de binnenkant uit de radijsjes,
  3. Zo zijn het kleine kommetjes geworden die je vervolgens vult met pikante tonijnsla die je gewoon in de winkel hebt gekocht.
  4. Afwerken zo je wil met een takje groen, een stukje bieslook, dille of basilicum.