EASY HAPJE: RADIJSJES MET PIKANTE TONIJN
Recept

Easy hapje: radijsjes met pikante tonijn

Dit heb je nodig Hapje

  • Radijsjes
  • Pikante tonijn van de winkel (of zelf maken)
  • Wat bieslook voor de afwerking
 
EASY HAPJE: RADIJSJES MET PIKANTE TONIJN

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Maak een bussel radijsjes schoon. Zorg er wel voor dat je grote radijzen koopt, want de echte kleintjes zijn voor dit hapje niet geschikt.

2 / 4

Haal met zo’n lepeltje waarmee je bolletjes uit een appel of aardappel haalt of anders met een appelboortje dat je niet helemaal door de radijs steekt en vervolgens met een lepeltje de binnenkant uit de radijsjes,

3 / 4

Zo zijn het kleine kommetjes geworden die je vervolgens vult met pikante tonijnsla die je gewoon in de winkel hebt gekocht.

4 / 4

Afwerken zo je wil met een takje groen, een stukje bieslook, dille of basilicum.

Laat het smaken.

Lekker, behoorlijk gezond, en verrassend. En vooral, uit de categorie: het kleinste kind kan het, dit super eenvoudige hapje. Nu ik het zo neerschrijf: misschien kun je dit hapje wel samen met de kinderen maken. De gevulde radijsjes zien er goed uit, zijn ook in een mum van tijd klaar, maar zijn ook echt wel lekker omdat het bittere, scherpe, en toch frisse van de radijs en het smeuïge maar ook pikante van de tonijnsla gewoon goed combineren. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook.

Je kunt uiteraard de pikante tonijnsla ook zelf maken door wat tonijn uit blik fijn te prakken met pikante saus (samurai saus bijvoorbeeld) en er desnoods nog wat peper en tabasco en verse kruiden aan toe te voegen. Maar pikante tonijnsla van de winkel is zeker ook OK. En als je het sneu vindt om met een overbeviste vis als tonijn zo’n simpel hapje te maken: een beetje geprakte gerookte makreel met pikante saus werkt ook goed! Prakken maar. En happen!

Bereiding

  1. Maak een bussel radijsjes schoon. Zorg er wel voor dat je grote radijzen koopt, want de echte kleintjes zijn voor dit hapje niet geschikt.
  2. Haal met zo’n lepeltje waarmee je bolletjes uit een appel of aardappel haalt of anders met een appelboortje dat je niet helemaal door de radijs steekt en vervolgens met een lepeltje de binnenkant uit de radijsjes,
  3. Zo zijn het kleine kommetjes geworden die je vervolgens vult met pikante tonijnsla die je gewoon in de winkel hebt gekocht.
  4. Afwerken zo je wil met een takje groen, een stukje bieslook, dille of basilicum.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer