EASY HAPJE: RADIJSJES MET PIKANTE TONIJN
Recept

Easy hapje: radijsjes met pikante tonijn

Dit heb je nodig Hapje

  • Radijsjes
  • Pikante tonijn van de winkel (of zelf maken)
  • Wat bieslook voor de afwerking
 
EASY HAPJE: RADIJSJES MET PIKANTE TONIJN

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Maak een bussel radijsjes schoon. Zorg er wel voor dat je grote radijzen koopt, want de echte kleintjes zijn voor dit hapje niet geschikt.

2 / 4

Haal met zo’n lepeltje waarmee je bolletjes uit een appel of aardappel haalt of anders met een appelboortje dat je niet helemaal door de radijs steekt en vervolgens met een lepeltje de binnenkant uit de radijsjes,

3 / 4

Zo zijn het kleine kommetjes geworden die je vervolgens vult met pikante tonijnsla die je gewoon in de winkel hebt gekocht.

4 / 4

Afwerken zo je wil met een takje groen, een stukje bieslook, dille of basilicum.

Laat het smaken.

Lekker, behoorlijk gezond, en verrassend. En vooral, uit de categorie: het kleinste kind kan het, dit super eenvoudige hapje. Nu ik het zo neerschrijf: misschien kun je dit hapje wel samen met de kinderen maken. De gevulde radijsjes zien er goed uit, zijn ook in een mum van tijd klaar, maar zijn ook echt wel lekker omdat het bittere, scherpe, en toch frisse van de radijs en het smeuïge maar ook pikante van de tonijnsla gewoon goed combineren. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook.

Je kunt uiteraard de pikante tonijnsla ook zelf maken door wat tonijn uit blik fijn te prakken met pikante saus (samurai saus bijvoorbeeld) en er desnoods nog wat peper en tabasco en verse kruiden aan toe te voegen. Maar pikante tonijnsla van de winkel is zeker ook OK. En als je het sneu vindt om met een overbeviste vis als tonijn zo’n simpel hapje te maken: een beetje geprakte gerookte makreel met pikante saus werkt ook goed! Prakken maar. En happen!

Bereiding

  1. Maak een bussel radijsjes schoon. Zorg er wel voor dat je grote radijzen koopt, want de echte kleintjes zijn voor dit hapje niet geschikt.
  2. Haal met zo’n lepeltje waarmee je bolletjes uit een appel of aardappel haalt of anders met een appelboortje dat je niet helemaal door de radijs steekt en vervolgens met een lepeltje de binnenkant uit de radijsjes,
  3. Zo zijn het kleine kommetjes geworden die je vervolgens vult met pikante tonijnsla die je gewoon in de winkel hebt gekocht.
  4. Afwerken zo je wil met een takje groen, een stukje bieslook, dille of basilicum.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer