Easy maar heerlijk eigerecht voor de paasbrunch
Recept

Easy maar heerlijk eigerecht voor de paasbrunch

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 plakjes Charles Beenham
  • 240 gr Charles Ei en Spek salade
  • Verse kropsla
  • Verse bieslook
Easy maar heerlijk eigerecht voor de paasbrunch

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Leg twee plakjes Charles beenham naast elkaar. De twee plakjes mogen elkaar net een beetje overlappen.

2 / 9

Leg op de beenham enkele blaadjes gewassen verse kropsla, zodat de ham helemaal belegd is met knapperige verse sla.

3 / 9

Leg in het midden van de beenham een flinke strook Ei met Spek Salade.

4 / 9

Bestrooi eventueel met wat heel fijngesnipperde bieslook voor de frisse toets. Bijkruiden hoeft niet meer. De Ei en Spek Salade is prima afgekruid.

5 / 9

Rol de beenham van boven naar beneden op, zoals je met een wrap zou doen. Af en toe goed aandrukken zodat je een mooie strakke gevulde rollade maakt. Vergelijk het met het maken van sushi rolls.

6 / 9

Snij met een scherp mesje mooie rolletjes van de met Spek en Ei salade gevulde Charles Beenham rollade.

7 / 9

Werk af met een takje bieslook op elk stukje rollade.

8 / 9

Ik vind het leuk om op een mooi bordje zo drie à vier stukjes rollade te leggen. Oneven is altijd mooier dan even.

9 / 9

Niks moet je tegenhouden om lekker veel extra te maken en op een mooie schaal op tafel te zetten.

Laat het smaken.

Zondag is het Pasen, en dat is voor veel mensen toch weer een prachtige dag om samen met familie en vrienden door te brengen rond een mooie feesttafel. Voor gelovige mensen is het sowieso een topdag, maar ook niet gelovigen vieren in deze tijd van het jaar maar al te graag dat de dagen weer enorm aan het lengen zijn, en dat er lente en de belofte van een lange mooie warme zomer in de lucht hangt. 

Ik heb de allerbeste herinneringen aan de paasbrunches met de familie. Lekker veel koffiekoeken, hartige broodjes, heerlijk beleg en uiteraard ook eitjes. Chocoladen eitjes dat spreekt voor zich, maar daar moeten die klokken uit Rome of die paashaas maar mee op de proppen komen. Maar ook gewone eitjes. En het leukste vind ik het om speciaal voor deze feestelijke gelegenheid een origineel gerecht te maken waarin die eitjes de hoofdrol spelen.

Zoals je ondertussen wel weet, vind ik het zelf ook meer dan ok, om af en toe met kant-en-klare producten te werken. Pimpen mag, zei ik al in mijn eerste boek. Het spaart je gewoon veel tijd, en als je voor een grote bende de paasbrunch moet bereiden, of gewoon sowieso al een erg druk leven hebt, dan is een klein beetje cheaten helemaal niet zo ongezond. Integendeel. En als die producten dan nog eens op een artisanale manier bereid worden, hier bij ons, dan ben ik helemaal fan.

Easy maar heerlijk eigerecht voor de paasbrunch

Onlangs proefde ik voor het eerst de Ei met Spek salade van het Belgische familiebedrijf Charles. Charles (het vroegere Cock’s vleeswaren) is een kwaliteitsmerk van bereide maaltijden en broodbeleg, genoemd naar oprichter en bezieler Charles De Cock. In 1935 startte Charles met de ambachtelijke productie van kwalitatieve vleeswaren en -bereidingen, en dat doen ze tot op de dag van vandaag met hele mooie producten.

Ik vond de smaak meteen erg lekker en authentiek, en ik heb dit jaar dan ook een heel simpel receptje bedacht voor bij de paasbrunch. Het ziet er gewoon heel mooi uit, maar het smaakt ook echt lekker. Je doet gewoon eens iets origineels met lekker broodbeleg, en voor de brunch is het toch ideaal: het is niet echt een ontbijtgerecht en ook niet echt een lunchgerecht, maar je kunt het op elk moment wel serveren. Een zalige Pasen gewenst, of gewoon een gezellige tijd met de familie en de beste vrienden!

Bereiding

  1. Leg twee plakjes Charles beenham naast elkaar. De twee plakjes mogen elkaar net een beetje overlappen.
  2. Leg op de beenham enkele blaadjes gewassen verse kropsla, zodat de ham helemaal belegd is met knapperige verse sla.
  3. Leg in het midden van de beenham een flinke strook Ei met Spek Salade.
  4. Bestrooi eventueel met wat heel fijngesnipperde bieslook voor de frisse toets. Bijkruiden hoeft niet meer. De Ei en Spek Salade is prima afgekruid.
  5. Rol de beenham van boven naar beneden op, zoals je met een wrap zou doen. Af en toe goed aandrukken zodat je een mooie strakke gevulde rollade maakt. Vergelijk het met het maken van sushi rolls.
  6. Snij met een scherp mesje mooie rolletjes van de met Spek en Ei salade gevulde Charles Beenham rollade.
  7. Werk af met een takje bieslook op elk stukje rollade.
  8. Ik vind het leuk om op een mooi bordje zo drie à vier stukjes rollade te leggen. Oneven is altijd mooier dan even.
  9. Niks moet je tegenhouden om lekker veel extra te maken en op een mooie schaal op tafel te zetten.

EXTRA TIP

Je kunt de stukjes rollade natuurlijk ook plat op een toostje leggen. Zo zijn ze ook heerlijk en origineel als lekker aperitiefhapje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer