Mijn favoriete (Belgische) hotdog
Recept

Mijn favoriete (Belgische) hotdog

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier zachte hotdogbroodjes.
  • 4 Frankfürterworstjes, of TV-worstjes
  • 2 witloofstronkjes, fijn gesneden
  • 100 gram gemalen kaas
Mijn favoriete (Belgische) hotdog

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Stoof de fijn gesnipperde witloof in boter. Kijk of er voldoende vocht op is, en voeg desnoods wat toe. Kruid naar smaak en voeg eventueel een beetje suiker toe.

2 / 7

Giet wanneer het witloof gestoofd is al het overbodige vocht weg.

3 / 7

Grill de worstjes in de pan.

4 / 7

Snij de broodjes open.

5 / 7

Leg een worstje tussen het broodje.

6 / 7

Beleg de broodjes met het witloof.

7 / 7

Bestrooi rijkelijk met de gemalen kaas en zet even onder een gloeiend hete grill.

Laat het smaken.

Hot Dogs zijn misschien wel het summum van comfort food. Een heel goedkoop worstje tussen een broodje, wat mosterd of ketchup, en eventueel wat gebakken ui. Heerlijk. De oorsprong van de hotdog zou trouwens in het Duitsland van de 15e eeuw liggen. De worst zou geïntroduceerd zijn in 1487 want in 1987 vierde men in Frankfurt het 500-jarige bestaan van de ‘Frankfurter’.

Halfweg de 19e eeuw immigreerden veel Duitsers immigreerden naar Amerika en ze verkochten hun worsten toen in kleine mobiele kraampjes in New York. De worstjes werden in een broodje verkocht en werden toen nog ‘Dachshund’ genoemd naar een Duits hondje dat veel weg had van het worstje en in het Engels veranderde men die naam dan gewoon in hotdog.

17 juli is in Amerika de Nationale Hot Dog Day. In het hele land zijn er dan feesten, en op vele plekken kun je zelfs een gratis hotdog krijgen. Dit is mijn eigen versie van de hotdog, op z’n Belgisch, met witloof en kaas. Het is eens iets anders, maar echt heel lekker!

Bereiding

  1. Stoof de fijn gesnipperde witloof in boter. Kijk of er voldoende vocht op is, en voeg desnoods wat toe. Kruid naar smaak en voeg eventueel een beetje suiker toe.
  2. Giet wanneer het witloof gestoofd is al het overbodige vocht weg.
  3. Grill de worstjes in de pan.
  4. Snij de broodjes open.
  5. Leg een worstje tussen het broodje.
  6. Beleg de broodjes met het witloof.
  7. Bestrooi rijkelijk met de gemalen kaas en zet even onder een gloeiend hete grill.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer