Mijn favoriete (Belgische) hotdog

Hot Dogs zijn misschien wel het summum van comfort food. Een heel goedkoop worstje tussen een broodje, wat mosterd of ketchup, en eventueel wat gebakken ui. Heerlijk. De oorsprong van de hotdog zou trouwens in het Duitsland van de 15e eeuw liggen. De worst zou geïntroduceerd zijn in 1487 want in 1987 vierde men in Frankfurt het 500-jarige bestaan van de ‘Frankfurter’.

Halfweg de 19e eeuw immigreerden veel Duitsers immigreerden naar Amerika en ze verkochten hun worsten toen in kleine mobiele kraampjes in New York. De worstjes werden in een broodje verkocht en werden toen nog ‘Dachshund’ genoemd naar een Duits hondje dat veel weg had van het worstje en in het Engels veranderde men die naam dan gewoon in hotdog.

17 juli is in Amerika de Nationale Hot Dog Day. In het hele land zijn er dan feesten, en op vele plekken kun je zelfs een gratis hotdog krijgen. Dit is mijn eigen versie van de hotdog, op z’n Belgisch, met witloof en kaas. Het is eens iets anders, maar echt heel lekker!

Bereiding

  1. Stoof de fijn gesnipperde witloof in boter. Kijk of er voldoende vocht op is, en voeg desnoods wat toe. Kruid naar smaak en voeg eventueel een beetje suiker toe.
  2. Giet wanneer het witloof gestoofd is al het overbodige vocht weg.
  3. Grill de worstjes in de pan.
  4. Snij de broodjes open.
  5. Leg een worstje tussen het broodje.
  6. Beleg de broodjes met het witloof.
  7. Bestrooi rijkelijk met de gemalen kaas en zet even onder een gloeiend hete grill.