Dronken gazpacho-lippen
Recept

Dronken gazpacho-lippen

Dit heb je nodig 4 personen

4 personen
 
  • Twee sneetjes oud brood
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Een tiental trostomaatjes
  • Een komkommer
  • 3 el rode wijn azijn
  • Tabasco
  • Cayennepeper
  • Een scheut wodka
Dronken gazpacho-lippen

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snij het brood in stukjes zonder korst, doe er de knoflook bij en de olijfolie over en zet een uurtje opzij.

2 / 5

Haal het vel van de tomaten, haal er de zaadjes uit en snij in stukken.

3 / 5

Schil de komkommer en snij ook in kleine stukken.

4 / 5

Doe het brood met de olie en de look, de tomaten en de komkommers met 100 ml water en een flinke scheut wodka in de blender.

5 / 5

Goed afkruiden met peper en zout en wat druppels tabasco.

Dresseren

4 stappen

1 / 4

Giet de soep in de siliconenvorm en plaats in de diepvriezer.

2 / 4

Controleer na een half uurtje of de soep als wat ijzig is geworden en strooi dan wat extra cayennepeper op de open kant.

3 / 4

Laat verder invriezen.

4 / 4

Haal uit de vriezer en serveer meteen als hapje.

Laat het smaken.

Met Valentijn vieren we de liefde! Daarom wil ik dit plezierige aperitiefhapje met wodka met jullie delen. Tegenwoordig kun je overal van die praktische siliconenmatjes kopen om ijsblokjes te maken in grappige vormen. Maar niets houdt je tegen om daarin hartige ijspralines te maken die als hapje kunnen dienen.

Ooit kocht ik dit leuke matje waarin je ijslippen kunt maken, en omdat gazpacho sowieso al een soep is die je koud eet, is het de ideale basis om in zo’n vormpjes te gieten. Maak de soep wel erg pittig, want in ijskoude vorm gaat er een klein beetje van het pittige verloren.

Bereiding

  1. Snij het brood in stukjes zonder korst, doe er de knoflook bij en de olijfolie over en zet een uurtje opzij.
  2. Haal het vel van de tomaten, haal er de zaadjes uit en snij in stukken.
  3. Schil de komkommer en snij ook in kleine stukken.
  4. Doe het brood met de olie en de look, de tomaten en de komkommers met 100 ml water en een flinke scheut wodka in de blender.
  5. Goed afkruiden met peper en zout en wat druppels tabasco.

Dresseren

  1. Giet de soep in de siliconenvorm en plaats in de diepvriezer.
  2. Controleer na een half uurtje of de soep als wat ijzig is geworden en strooi dan wat extra cayennepeper op de open kant.
  3. Laat verder invriezen.
  4. Haal uit de vriezer en serveer meteen als hapje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer