Dronken gazpacho-lippen
Recept

Dronken gazpacho-lippen

Dit heb je nodig 4 personen

4 personen
 
  • Twee sneetjes oud brood
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Een tiental trostomaatjes
  • Een komkommer
  • 3 el rode wijn azijn
  • Tabasco
  • Cayennepeper
  • Een scheut wodka
Dronken gazpacho-lippen

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snij het brood in stukjes zonder korst, doe er de knoflook bij en de olijfolie over en zet een uurtje opzij.

2 / 5

Haal het vel van de tomaten, haal er de zaadjes uit en snij in stukken.

3 / 5

Schil de komkommer en snij ook in kleine stukken.

4 / 5

Doe het brood met de olie en de look, de tomaten en de komkommers met 100 ml water en een flinke scheut wodka in de blender.

5 / 5

Goed afkruiden met peper en zout en wat druppels tabasco.

Dresseren

4 stappen

1 / 4

Giet de soep in de siliconenvorm en plaats in de diepvriezer.

2 / 4

Controleer na een half uurtje of de soep als wat ijzig is geworden en strooi dan wat extra cayennepeper op de open kant.

3 / 4

Laat verder invriezen.

4 / 4

Haal uit de vriezer en serveer meteen als hapje.

Laat het smaken.

Met Valentijn vieren we de liefde! Daarom wil ik dit plezierige aperitiefhapje met wodka met jullie delen. Tegenwoordig kun je overal van die praktische siliconenmatjes kopen om ijsblokjes te maken in grappige vormen. Maar niets houdt je tegen om daarin hartige ijspralines te maken die als hapje kunnen dienen.

Ooit kocht ik dit leuke matje waarin je ijslippen kunt maken, en omdat gazpacho sowieso al een soep is die je koud eet, is het de ideale basis om in zo’n vormpjes te gieten. Maak de soep wel erg pittig, want in ijskoude vorm gaat er een klein beetje van het pittige verloren.

Bereiding

  1. Snij het brood in stukjes zonder korst, doe er de knoflook bij en de olijfolie over en zet een uurtje opzij.
  2. Haal het vel van de tomaten, haal er de zaadjes uit en snij in stukken.
  3. Schil de komkommer en snij ook in kleine stukken.
  4. Doe het brood met de olie en de look, de tomaten en de komkommers met 100 ml water en een flinke scheut wodka in de blender.
  5. Goed afkruiden met peper en zout en wat druppels tabasco.

Dresseren

  1. Giet de soep in de siliconenvorm en plaats in de diepvriezer.
  2. Controleer na een half uurtje of de soep als wat ijzig is geworden en strooi dan wat extra cayennepeper op de open kant.
  3. Laat verder invriezen.
  4. Haal uit de vriezer en serveer meteen als hapje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer