Dronken gazpacho-lippen

Het is hoogzomer, en dan zijn frisse hapjes altijd een goed idee. Je moet deze ijslolly’s van soep eens proberen te maken. Tegenwoordig kun je overal van die praktische siliconenmatjes kopen om ijsblokjes te maken in grappige vormen. Maar niets houdt je tegen om daarin hartige ijspralines te maken die als hapje kunnen dienen. Ooit kocht ik dit leuke matje waarin je ijslippen kunt maken, en omdat gazpacho sowieso al een soep is die je koud eet, is het de ideale basis om in zo’n vormpjes te gieten. Maak de soep wel erg pittig, want in ijskoude vorm gaat er een klein beetje van het pittige verloren.

Bereiding

 

  1. Snij het brood in stukjes zonder korst, doe er de knoflook bij en de olijfolie over en zet een uurtje opzij
  2. Haal het vel van de tomaten, haal er de zaadjes uit en snij in stukken
  3. Schil de komkommer en snij ook in kleine stukken
  4. Doe het brood met de olie en de look, de tomaten en de komkommers met 100 ml water en een flinke scheut wodka in de blender
  5. Goed afkruiden met peper en zout en wat druppels tabasco

Dresseren

 

  1. Giet de soep in de siliconenvorm en plaats in de diepvriezer
  2. Controleer na een half uurtje of de soep als wat ijzig is geworden en strooi dan wat extra cayennepeper op de open kant
  3. Laat verder invriezen
  4. Haal uit de vriezer en serveer meteen als hapje