Ook zo zot van de héérlijk klassieke Belgische keuken? Krijg je het water in de mond van gerechten als stoemp met worst, kip met appelmoes of stoverij met frietjes? Goed nieuws want The Messy Chef bundelt die passie voor de Belgische keuken in z’n gelijknamige culinaire blog. En serveert deze lekkernijen ook nog een keer als food truck.
Jelle & Hans, 2 broers uit Gent zijn gebeten door de culinaire microbe. Of zoals ze het zelf vertellen “Het is de keuken waar wij, net als heel veel Belgen, mee zijn opgegroeid en waar we nog steeds heel erg van kunnen genieten. Echte gerechten met de warmte van de knuffels van de bomma en de gezelligheid van een zaterdagse filmavond met het gezin.”
Jelle is foodblogger en auteur van de blog The Messy Chef. Zijn jongere broer Hans wist dan weer van koken zijn beroep te maken. Samen rijden ze het land en de grens over om de meest smaakvolle Belgische creaties met een eigentijdse twist te kokerellen. Klik hier & ontdek alles over The Messy Chef(s) foodtruck!
Als blogger zet Jelle vooral gerechtjes online die hij in de week maakt en daarbij gebruikt hij vooral wat er bij in z’n koelkast te vinden is. “Je zal zien dat de laatste gerechtjes op mijn blog vaak gerechtjes zijn die binnen de 30 minuten klaar te maken zijn. Nu ik papa geworden ben en ook met de foodtruck begonnen ben, is de tijd nu eenmaal zo kostbaar maar dat wil niet zeggen dat je daardoor niet iets lekkers en eventueel zelfs gezond op tafel kan zetten”, vertelt Jelle.
The Messy Chef deelt ons zijn succesvolle recept van zijn gebrande appelmoes met Jack Daniels. “Appelmoes, appelmoes can you do the tan-tango? Als kind hadden we zo elk onze eigen manier om mee te zingen met Bohemian Rhapsody van Queen en die van mij had appelmoes in de hoofdrol. De gebrande versie is veel smaakvoller dan de klassieke versie. Door de appels in een heel hete oven te laten verbranden, karameliseren ze en worden ze lekker donker en zoet zonder dat je nog suiker moet toevoegen. De whiskey zorgt dan weer op zijn beurt voor een pak extra smaak en is overigens nodig om je ovenschaal niet volledig zwart te laten worden”, verklapt Jelle. Of lees het gerecht in detail na via The Messy Chef blog.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer
Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer