Ook zo zot van de héérlijk klassieke Belgische keuken? Krijg je het water in de mond van gerechten als stoemp met worst, kip met appelmoes of stoverij met frietjes? Goed nieuws want The Messy Chef bundelt die passie voor de Belgische keuken in z’n gelijknamige culinaire blog. En serveert deze lekkernijen ook nog een keer als food truck.
Jelle & Hans, 2 broers uit Gent zijn gebeten door de culinaire microbe. Of zoals ze het zelf vertellen “Het is de keuken waar wij, net als heel veel Belgen, mee zijn opgegroeid en waar we nog steeds heel erg van kunnen genieten. Echte gerechten met de warmte van de knuffels van de bomma en de gezelligheid van een zaterdagse filmavond met het gezin.”
Jelle is foodblogger en auteur van de blog The Messy Chef. Zijn jongere broer Hans wist dan weer van koken zijn beroep te maken. Samen rijden ze het land en de grens over om de meest smaakvolle Belgische creaties met een eigentijdse twist te kokerellen. Klik hier & ontdek alles over The Messy Chef(s) foodtruck!
Als blogger zet Jelle vooral gerechtjes online die hij in de week maakt en daarbij gebruikt hij vooral wat er bij in z’n koelkast te vinden is. “Je zal zien dat de laatste gerechtjes op mijn blog vaak gerechtjes zijn die binnen de 30 minuten klaar te maken zijn. Nu ik papa geworden ben en ook met de foodtruck begonnen ben, is de tijd nu eenmaal zo kostbaar maar dat wil niet zeggen dat je daardoor niet iets lekkers en eventueel zelfs gezond op tafel kan zetten”, vertelt Jelle.
The Messy Chef deelt ons zijn succesvolle recept van zijn gebrande appelmoes met Jack Daniels. “Appelmoes, appelmoes can you do the tan-tango? Als kind hadden we zo elk onze eigen manier om mee te zingen met Bohemian Rhapsody van Queen en die van mij had appelmoes in de hoofdrol. De gebrande versie is veel smaakvoller dan de klassieke versie. Door de appels in een heel hete oven te laten verbranden, karameliseren ze en worden ze lekker donker en zoet zonder dat je nog suiker moet toevoegen. De whiskey zorgt dan weer op zijn beurt voor een pak extra smaak en is overigens nodig om je ovenschaal niet volledig zwart te laten worden”, verklapt Jelle. Of lees het gerecht in detail na via The Messy Chef blog.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer
Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer