Gegratineerde sint-jakobsoester met citroen, knoflook en grappa

Sint-jakobsschelpen. Nog zo’n klassieker die je vroeger vaak op restaurant kon eten. Dan werd er een sausje gemaakt met paddenstoelen voor bij de vrucht in de schelp en gegratineerd. Heerlijk hoor. Maar ik heb een variant bedacht die zeker zo lekker is. De citroen, boter, grappa, worcestersaus en kaas maken echt een heerlijk sausje voor dit topproduct.

Bereiding

  1. Laat de visboer de verse schelpen openmaken.
  2. Kuis ze netjes door de vruchten mooi los te maken en te spoelen onder koud water.
  3. Plaats ze terug in de schelp.
  4. Pers een citroen, meng hem met een flinke scheut grappa, het geperste knoflookteentje en een scheut worcestersaus.
  5. Verdeel de marinade over de oesters.
  6. Leg op elke oester een klein stukje goede boter.
  7. Kruiden met peper en zout.
  8. Verdeel de geraspte cheddar over de oesters.
  9. Verdeel daarover de geraspte Parmezaanse kaas.
  10. Plaats 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden.