Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 krielaardappeltjes
  • 150 gr gerookte heilbot
  • Een halve komkommer
  • 300 gr azijn
  • 40 gr suiker
  • 4 el zure room
  • 4 el mayonaise
  • 2 el graanmosterd
  • Bieslook
  • Peper en zout
  • 50 Gr Royal Belgian Caviar
Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij de halve komkommer in brunoise. Zet 300 gr water op het vuur met een 300 gr azijn en 40 gram suiker. Doe er wat peperbolletjes en mosterdzaadjes bij. Van zodra alles kookt doe je er de komkommer in en zet je het vuur af. Laat minstens een paar uur marineren in de frigo.

2 / 6

Meng het zeezout met twee eidooiers en doe er wat fijngehakte rozemarijn en tijm bij. Stop de aardappeltjes in het zout en zet een half uurtje in de oven. Haal de aardappeltjes uit het zout, laat afkoelen en schil ze. Snij ze in blokjes, of plet ze voorzichtig.

3 / 6

Snij de heilbot in kleine stukjes, meng met de aardappel, en brunoise van gemarineerde komkommer en de bieslook.

4 / 6

Meng de zure room, graanmosterd en mayonaise.

5 / 6

Meng de saus met de aardappel, heilbot en komkommermix.

6 / 6

Maak een mooie rechthoekige vorm (of een cirkel kan ook natuurlijk) op een klein bordje en werk af met Royal Belgian Caviar.

Laat het smaken.

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt. Ik ben een grote fan van deze lekkernij.

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Bereiding

  1. Snij de halve komkommer in brunoise. Zet 300 gr water op het vuur met een 300 gr azijn en 40 gram suiker. Doe er wat peperbolletjes en mosterdzaadjes bij. Van zodra alles kookt doe je er de komkommer in en zet je het vuur af. Laat minstens een paar uur marineren in de frigo.
  2. Meng het zeezout met twee eidooiers en doe er wat fijngehakte rozemarijn en tijm bij. Stop de aardappeltjes in het zout en zet een half uurtje in de oven. Haal de aardappeltjes uit het zout, laat afkoelen en schil ze. Snij ze in blokjes, of plet ze voorzichtig.
  3. Snij de heilbot in kleine stukjes, meng met de aardappel, en brunoise van gemarineerde komkommer en de bieslook.
  4. Meng de zure room, graanmosterd en mayonaise.
  5. Meng de saus met de aardappel, heilbot en komkommermix.
  6. Maak een mooie rechthoekige vorm (of een cirkel kan ook natuurlijk) op een klein bordje en werk af met Royal Belgian Caviar.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer