Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt. Ik ben een grote fan van deze lekkernij.

 

Bereiding

  1. Snij de halve komkommer in brunoise. Zet 300 gr water op het vuur met een 300 gr azijn en 40 gram suiker. Doe er wat peperbolletjes en mosterdzaadjes bij. Van zodra alles kookt doe je er de komkommer in en zet je het vuur af. Laat minstens een paar uur marineren in de frigo.
  2. Meng het zeezout met twee eidooiers en doe er wat fijngehakte rozemarijn en tijm bij. Stop de aardappeltjes in het zout en zet een half uurtje in de oven. Haal de aardappeltjes uit het zout, laat afkoelen en schil ze. Snij ze in blokjes, of plet ze voorzichtig.
  3. Snij de heilbot in kleine stukjes, meng met de aardappel, en brunoise van gemarineerde komkommer en de bieslook.
  4. Meng de zure room, graanmosterd en mayonaise.
  5. Meng de saus met de aardappel, heilbot en komkommermix.
  6. Maak een mooie rechthoekige vorm (of een cirkel kan ook natuurlijk) op een klein bordje en werk af met Royal Belgian Caviar.