ZWART BROOD MET ZELF GEMARINEERDE ZALM EN KRUIDENKAAS
Recept

Zwart brood met zelf gemarineerde zalm en kruidenkaas

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 zalmfilets van 250 gram
  • 1 potje zalmmarmelade
  • 8 zwarte Duitse boerenboterhammen
  • 1 potje Philadelphia Light met look en tuinkruiden
  • 2 lente-uitjes
  • Bieslook
  • Kerstomaatjes
  • Sjalotazijn (of ander azijn)
  • Olijfolie
  • 1 Rode ui
ZWART BROOD MET ZELF GEMARINEERDE ZALM EN KRUIDENKAAS

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Wrijf de zalmfilets in met marinade. Laat 24 uur marineren in de frigo onder folie.

2 / 6

Wrijf na 24 uur de marmelade van de zalm. Snij die in fijne plakjes.

3 / 6

Smeer Philadelphia Light met tuinkruiden en look over het donkere Duitse brood.

4 / 6

Snij twee lente-uitjes in schuine plakjes en leg die op de kaas.

5 / 6

Leg de plakjes zalm erover.

6 / 6

Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en wat zeste van citroen.

TOMATANSaLAde

3 stappen

1 / 3

Snij de kerstomaatjes in stukjes (sommige halveer je, andere snij je ze in vier, andere in schijfjes, sommige laat je heel, dat maakt het spannend)

2 / 3

Snipper een rode ui, en meng met wat fijngesnipperde bieslook, peper, zout, sjalotazijn en olijfolie onder de tomaatjes

3 / 3

Serveer de tomaatjes bij twee belegde donkere boterhammen per persoon.

Laat het smaken.

Vaak krijg je als foodblogger de vraag om een nieuw product uit te testen en daar dan een leuke recensie over te schrijven. Soms denk je: “tja, misschien, maar ik zie hier niet meteen een tof of smakelijk verhaal in.” Maar af en toe komt er zo’n vraag van mensen die passioneel met eten bezig zijn op een authentieke manier, en dat gevoel had ik echt toen de mensen van JCG Cooking me contacteerden. Ze noemen zichzelf “een dynamische, jonge en enthousiaste organisatie die innovatieve voedingsproducten aanbiedt om het koken sneller en gemakkelijker te laten verlopen.” Dat kan leuke marketingtaal zijn, maar mij charmeerde het wel, dus ik wou hun producten wel eens uitproberen.

Op dit moment hebben ze twee specifieke producten. Tartaat, dat is een ambachtelijke kruidenmengeling om op een snelle en eenvoudige manier steak tartaar te bereiden. En ook Zalmmarmelade: een ambachtelijke marinade op basis van Gin en verse kruiden om verse zalm te marineren. Die laatste heb  ik vanavond uitgeprobeerd, en ik moet eerlijk zijn: het resultaat is echt lekker.

Je wrijft je verse zalm in met de zalmmarmelade (100 gram per kilo zalm) en laat 24 uur marineren. Vervolgens wrijf je de marinade met keukenpapier van de zalm, en je kunt die in heerlijke plakjes snijden. Puur waren ze echt fantastisch! Een mooi voorgerecht of hapje! Maar ik heb er vanavond een volledige maaltijd van gemaakt. Dit is mijn recept.

Bereiding

  1. Wrijf de zalmfilets in met marinade. Laat 24 uur marineren in de frigo onder folie.
  2. Wrijf na 24 uur de marmelade van de zalm. Snij die in fijne plakjes.
  3. Smeer Philadelphia Light met tuinkruiden en look over het donkere Duitse brood.
  4. Snij twee lente-uitjes in schuine plakjes en leg die op de kaas.
  5. Leg de plakjes zalm erover.
  6. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en wat zeste van citroen.

TOMATANSaLAde

  1. Snij de kerstomaatjes in stukjes (sommige halveer je, andere snij je ze in vier, andere in schijfjes, sommige laat je heel, dat maakt het spannend)
  2. Snipper een rode ui, en meng met wat fijngesnipperde bieslook, peper, zout, sjalotazijn en olijfolie onder de tomaatjes
  3. Serveer de tomaatjes bij twee belegde donkere boterhammen per persoon.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer