ZWART BROOD MET ZELF GEMARINEERDE ZALM EN KRUIDENKAAS
Recept

Zwart brood met zelf gemarineerde zalm en kruidenkaas

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 zalmfilets van 250 gram
  • 1 potje zalmmarmelade
  • 8 zwarte Duitse boerenboterhammen
  • 1 potje Philadelphia Light met look en tuinkruiden
  • 2 lente-uitjes
  • Bieslook
  • Kerstomaatjes
  • Sjalotazijn (of ander azijn)
  • Olijfolie
  • 1 Rode ui
ZWART BROOD MET ZELF GEMARINEERDE ZALM EN KRUIDENKAAS

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Wrijf de zalmfilets in met marinade. Laat 24 uur marineren in de frigo onder folie.

2 / 6

Wrijf na 24 uur de marmelade van de zalm. Snij die in fijne plakjes.

3 / 6

Smeer Philadelphia Light met tuinkruiden en look over het donkere Duitse brood.

4 / 6

Snij twee lente-uitjes in schuine plakjes en leg die op de kaas.

5 / 6

Leg de plakjes zalm erover.

6 / 6

Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en wat zeste van citroen.

TOMATANSaLAde

3 stappen

1 / 3

Snij de kerstomaatjes in stukjes (sommige halveer je, andere snij je ze in vier, andere in schijfjes, sommige laat je heel, dat maakt het spannend)

2 / 3

Snipper een rode ui, en meng met wat fijngesnipperde bieslook, peper, zout, sjalotazijn en olijfolie onder de tomaatjes

3 / 3

Serveer de tomaatjes bij twee belegde donkere boterhammen per persoon.

Laat het smaken.

Vaak krijg je als foodblogger de vraag om een nieuw product uit te testen en daar dan een leuke recensie over te schrijven. Soms denk je: “tja, misschien, maar ik zie hier niet meteen een tof of smakelijk verhaal in.” Maar af en toe komt er zo’n vraag van mensen die passioneel met eten bezig zijn op een authentieke manier, en dat gevoel had ik echt toen de mensen van JCG Cooking me contacteerden. Ze noemen zichzelf “een dynamische, jonge en enthousiaste organisatie die innovatieve voedingsproducten aanbiedt om het koken sneller en gemakkelijker te laten verlopen.” Dat kan leuke marketingtaal zijn, maar mij charmeerde het wel, dus ik wou hun producten wel eens uitproberen.

Op dit moment hebben ze twee specifieke producten. Tartaat, dat is een ambachtelijke kruidenmengeling om op een snelle en eenvoudige manier steak tartaar te bereiden. En ook Zalmmarmelade: een ambachtelijke marinade op basis van Gin en verse kruiden om verse zalm te marineren. Die laatste heb  ik vanavond uitgeprobeerd, en ik moet eerlijk zijn: het resultaat is echt lekker.

Je wrijft je verse zalm in met de zalmmarmelade (100 gram per kilo zalm) en laat 24 uur marineren. Vervolgens wrijf je de marinade met keukenpapier van de zalm, en je kunt die in heerlijke plakjes snijden. Puur waren ze echt fantastisch! Een mooi voorgerecht of hapje! Maar ik heb er vanavond een volledige maaltijd van gemaakt. Dit is mijn recept.

Bereiding

  1. Wrijf de zalmfilets in met marinade. Laat 24 uur marineren in de frigo onder folie.
  2. Wrijf na 24 uur de marmelade van de zalm. Snij die in fijne plakjes.
  3. Smeer Philadelphia Light met tuinkruiden en look over het donkere Duitse brood.
  4. Snij twee lente-uitjes in schuine plakjes en leg die op de kaas.
  5. Leg de plakjes zalm erover.
  6. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en wat zeste van citroen.

TOMATANSaLAde

  1. Snij de kerstomaatjes in stukjes (sommige halveer je, andere snij je ze in vier, andere in schijfjes, sommige laat je heel, dat maakt het spannend)
  2. Snipper een rode ui, en meng met wat fijngesnipperde bieslook, peper, zout, sjalotazijn en olijfolie onder de tomaatjes
  3. Serveer de tomaatjes bij twee belegde donkere boterhammen per persoon.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer