Vaak krijg je als foodblogger de vraag om een nieuw product uit te testen en daar dan een leuke recensie over te schrijven. Soms denk je: “tja, misschien, maar ik zie hier niet meteen een tof of smakelijk verhaal in.” Maar af en toe komt er zo’n vraag van mensen die passioneel met eten bezig zijn op een authentieke manier, en dat gevoel had ik echt toen de mensen van JCG Cooking me contacteerden. Ze noemen zichzelf “een dynamische, jonge en enthousiaste organisatie die innovatieve voedingsproducten aanbiedt om het koken sneller en gemakkelijker te laten verlopen.” Dat kan leuke marketingtaal zijn, maar mij charmeerde het wel, dus ik wou hun producten wel eens uitproberen.
Op dit moment hebben ze twee specifieke producten. Tartaat, dat is een ambachtelijke kruidenmengeling om op een snelle en eenvoudige manier steak tartaar te bereiden. En ook Zalmmarmelade: een ambachtelijke marinade op basis van Gin en verse kruiden om verse zalm te marineren. Die laatste heb ik vanavond uitgeprobeerd, en ik moet eerlijk zijn: het resultaat is echt lekker.
Je wrijft je verse zalm in met de zalmmarmelade (100 gram per kilo zalm) en laat 24 uur marineren. Vervolgens wrijf je de marinade met keukenpapier van de zalm, en je kunt die in heerlijke plakjes snijden. Puur waren ze echt fantastisch! Een mooi voorgerecht of hapje! Maar ik heb er vanavond een volledige maaltijd van gemaakt. Dit is mijn recept.
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer
De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer
Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer
We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer
Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer