Gepimpt roomijs met fantasie, fruit en zoetigheden
Recept

Gepimpt roomijs met fantasie, fruit en zoetigheden

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 liter vanilleroomijs
  • Koekjes (cookies, zandkoekjes)
  • Chocoladerepen (Mars, Snickers, Leo, Bounty…)
  • Merengue
  • Vers fruit
  • Confituur
  • Chocolade
  • Karamelsaus enzovoort…
Gepimpt roomijs met fantasie, fruit en zoetigheden

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Laat het roomijs half smelten.

2 / 6

Geef elk kind enkele lepels half gesmolten ijs.

3 / 6

Laat de kinderen naar smaak de gehakte koekjes, chocolade, chocoladerepen, confituur enzovoort toevoegen.

4 / 6

Meng alles goed.

5 / 6

Schep in de versierde bekers en zet meteen de diepvriezer in.

6 / 6

Na een halfuurtje heeft elk kind z’n custom-made ijsbeker.

Laat het smaken.

Zomerse dagen tegenwoordig, dus het is volop ijsjestijd. Om van het eten van ijsjes ook eens iets speciaals te maken, heb ik wat leuke tips, zodat je er samen met de kinderen een plezierige activiteit van kunt maken. Dit is het simpelste dessert dat je maar bedenken kunt, maar echt zo plezierig om te doen. Op een kinderfeestje is het gegarandeerd een schot in de roos. Het is vooral een kwestie van veel fantasie en een beetje assemblage.

En wat heel leuk is, is om bij de horecagroothandel of in een papierwinkel kartonnen drinkbekers met een deksel te bestellen en daar door de kinderen zelfontworpen ijsbekers van te laten maken. Je kunt ze de buitenkant namelijk laten beschrijven, er een tekening op laten maken, of ze laten kleuren. Of je kunt op de computer zelf een label ontwerpen met een foto van elk kind, en ze een leuke naam voor hun eigen ijsje laten bedenken.

En voor de rest zijn er geen regels: je mag deze ijsjes pimpen met ongeveer alle zoetigheid die kinderen lekker vinden. Geniet er van. En maak er een zomer van om nooit te vergeten!!

Bereiding

  1. Laat het roomijs half smelten.
  2. Geef elk kind enkele lepels half gesmolten ijs.
  3. Laat de kinderen naar smaak de gehakte koekjes, chocolade, chocoladerepen, confituur enzovoort toevoegen.
  4. Meng alles goed.
  5. Schep in de versierde bekers en zet meteen de diepvriezer in.
  6. Na een halfuurtje heeft elk kind z’n custom-made ijsbeker.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer