Gepimpt roomijs met fantasie, fruit en zoetigheden

Zomerse dagen tegenwoordig, dus het is volop ijsjestijd. Om van het eten van ijsjes ook eens iets speciaals te maken, heb ik wat leuke tips, zodat je er samen met de kinderen een plezierige activiteit van kunt maken. Dit is het simpelste dessert dat je maar bedenken kunt, maar echt zo plezierig om te doen. Op een kinderfeestje is het gegarandeerd een schot in de roos. Het is vooral een kwestie van veel fantasie en een beetje assemblage.

En wat heel leuk is, is om bij de horecagroothandel of in een papierwinkel kartonnen drinkbekers met een deksel te bestellen en daar door de kinderen zelfontworpen ijsbekers van te laten maken. Je kunt ze de buitenkant namelijk laten beschrijven, er een tekening op laten maken, of ze laten kleuren. Of je kunt op de computer zelf een label ontwerpen met een foto van elk kind, en ze een leuke naam voor hun eigen ijsje laten bedenken.

En voor de rest zijn er geen regels: je mag deze ijsjes pimpen met ongeveer alle zoetigheid die kinderen lekker vinden. Geniet er van. En maak er een zomer van om nooit te vergeten!!

Bereiding

  1. Laat het roomijs half smelten.
  2. Geef elk kind enkele lepels half gesmolten ijs.
  3. Laat de kinderen naar smaak de gehakte koekjes, chocolade, chocoladerepen, confituur enzovoort toevoegen.
  4. Meng alles goed.
  5. Schep in de versierde bekers en zet meteen de diepvriezer in.
  6. Na een halfuurtje heeft elk kind z’n custom-made ijsbeker.