Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs
Recept

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 zalmhaasjes
  • 8 stronkjes witloof
  • 20 radijsjes
  • 100 gr wakame-salade
  • 1 el honing
  • 1 citroen
  • Wat kroepoek
  • Peper & zout en bieslook
Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snij de witloofstronkjes fijn. Doe hetzelfde met de radijsjes. Doe er de wakame-salade bij en hak alles fijn.

2 / 5

Breng op smaak met peper en zout, maar ook met wat citroensap en een lepeltje honing.

3 / 5

Stoom de zalm 5 minuten op 80°C of bak (al dan niet in de oven). Pas op: niet te gaar bakken, want dat komt de pure smaak niet ten goede.

4 / 5

Serveer de zalm op het witloofslaatje.

5 / 5

Werk af met wat gebroken kroepoek, een schijfje citroen en eventueel wat fijngesnipperde bieslook.

Laat het smaken.

Ik ben zot op witloof. Mijn pepe Pierke teelde z’n eigen grondwitloof en van kindsbeen af kun je er mij gelukkig mee maken. Lees hier het recept van de witloofrolletjes van meme Julia, maar ook haar ballekes met gestoofd witloof zijn fantastisch. En ik vind rauw witloof ook heerlijk. Ik heb deze keer een fris slaatje gemaakt. Rauw witloof, gemengd met radijsjes en wakamesalade (zeewier) die ik nog over had van bij de sushi. Ik heb het slaatje nog wat extra smaak gegeven met wat peper en zout, maar ook wat verse honing en wat citroensap.

Mijn zalmhaasjes heb ik gewoon gestoomd. Dat vind ik de puurste manier om deze heerlijke vis te bereiden bij deze salade. Ik stopte de haasjes 5 minuutjes in de steamer op 80°C. Maar je kunt de zalm natuurlijk ook bakken of in de oven klaarmaken. Afwerken deed ik met wat Thaïse kroepoek die ik nog over had van een etentje. Het geeft wat extra crunch en spice. Geloof me: dit is een heel lekker en licht gerecht.

Bereiding

  1. Snij de witloofstronkjes fijn. Doe hetzelfde met de radijsjes. Doe er de wakame-salade bij en hak alles fijn.
  2. Breng op smaak met peper en zout, maar ook met wat citroensap en een lepeltje honing.
  3. Stoom de zalm 5 minuten op 80°C of bak (al dan niet in de oven). Pas op: niet te gaar bakken, want dat komt de pure smaak niet ten goede.
  4. Serveer de zalm op het witloofslaatje.
  5. Werk af met wat gebroken kroepoek, een schijfje citroen en eventueel wat fijngesnipperde bieslook.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer