Gevulde aardappel met witloof, hesp & kaas

Ik heb thuis zelf een gasbarbecue van Weber, en in Barcelona een kleinere elektrische op ons terrasje en van beide barbecues ben ik grote fan. Nu heb ik ook de nieuwe Master-Touch GBS Premium E-5770 houtskoolbarbecue mogen uittesten, en ja, de charme van zelf vuur te stoken is en blijft natuurlijk ook horen bij authentiek barbecueplezier. Deze maand geven we trouwens zo’n bbq weg op de blog. Nog niet ingeschreven? Zeker doen.

Vandaag deel ik een nieuw maar heerlijk gerecht met jullie. Het is zo ongelofelijk simpel, maar ook echt ontzettend lekker. Het is voor mij de barbecuevariant op mijn meme’s ‘gegratineerde witloofrolletjes’. Gepofte aardappel gevuld met witloof, hesp en kaas. Een mooi bijgerecht, voorgerecht, of zelfs een heerlijke lunch vanop je favoriete barbecue. Zeker eens uitproberen, je zult het echt lekker vinden. De Vlaamse keuken op z’n best.

Surf naar de Weber website voor meer informatie over de Master-Touch GBS Premium E-5770 houtskoolbarbecue.

Bereiding

  1. Wikkel je aardappel in aluminiumpapier. Mijn truc is om altijd één reserveaardappel op de bbq te leggen. Afhankelijk van de dikte en de grootte van de aardappel kun je dan na een dik half uur op de hete bbq al even checken of de aardappel al gaar is.
  2. Voorgaren kan natuurlijk ook altijd. Dat je de aardappel al even stoomt op voorhand of wat gaart in de microgolfoven met wat water bij. Maar hey, geduld is een mooie deugd rond de bbq.
  3. Snij de witloofstronkjes in kleine stukjes en stoom, kook of stoof die al even gaar. Zeker wat laten uitlekken.
  4. Snipper de gekookte ham en meng die onder de witloof en meng er ook de gemalen kaas onder.
  5. Afkruiden met peper en eventueel wat zout.
  6. Haal de aardappels van de bbq, open de aluminiumfolie, snij de aardappels half open en vul ze rijkelijk met de witloof, de hesp en de kaas.
  7. Sluit de folie opnieuw en leg nog een goede tien minuutjes terug op de bbq. Fout kan het niet gaan.
  8. Serveer de aardappel open in de folie in een diep bord. Voor de grote honger, of bij kleinere aardappelen: geef er gerust twee per persoon.
  9. Eventueel afwerken met wat fijngesnipperde bieslook. Smakelijk.

MIJN WIJNTIP

Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).

Bestel mijn Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG