Gevulde aardappel met witloof, hesp & kaas
Recept

Gevulde aardappel met witloof, hesp & kaas

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 grote aardappelen
  • 2 grote stronken witloof, of 4 kleinere
  • 4 plakken gekookte ham
  • Gemalen kaas
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Bieslook
Gevulde aardappel met witloof, hesp & kaas

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Wikkel je aardappel in aluminiumpapier. Mijn truc is om altijd één reserveaardappel op de bbq te leggen. Afhankelijk van de dikte en de grootte van de aardappel kun je dan na een dik half uur op de hete bbq al even checken of de aardappel al gaar is.

2 / 9

Voorgaren kan natuurlijk ook altijd. Dat je de aardappel al even stoomt op voorhand of wat gaart in de microgolfoven met wat water bij. Maar hey, geduld is een mooie deugd rond de bbq.

3 / 9

Snij de witloofstronkjes in kleine stukjes en stoom, kook of stoof die al even gaar. Zeker wat laten uitlekken.

4 / 9

Snipper de gekookte ham en meng die onder de witloof en meng er ook de gemalen kaas onder.

5 / 9

Afkruiden met peper en eventueel wat zout.

6 / 9

Haal de aardappels van de bbq, open de aluminiumfolie, snij de aardappels half open en vul ze rijkelijk met de witloof, de hesp en de kaas.

7 / 9

Sluit de folie opnieuw en leg nog een goede tien minuutjes terug op de bbq. Fout kan het niet gaan.

8 / 9

Serveer de aardappel open in de folie in een diep bord. Voor de grote honger, of bij kleinere aardappelen: geef er gerust twee per persoon.

9 / 9

Eventueel afwerken met wat fijngesnipperde bieslook. Smakelijk.

Laat het smaken.

Ik heb thuis zelf een gasbarbecue van Weber, en in Barcelona een kleinere elektrische op ons terrasje en van beide barbecues ben ik grote fan. Nu heb ik ook de nieuwe Master-Touch GBS Premium E-5770 houtskoolbarbecue mogen uittesten, en ja, de charme van zelf vuur te stoken is en blijft natuurlijk ook horen bij authentiek barbecueplezier. Deze maand geven we trouwens zo’n bbq weg op de blog. Nog niet ingeschreven? Zeker doen.

Gevulde aardappel met witloof, hesp & kaas
Gevulde aardappel met witloof, hesp & kaas
Gevulde aardappel met witloof, hesp & kaas

Vandaag deel ik een nieuw maar heerlijk gerecht met jullie. Het is zo ongelofelijk simpel, maar ook echt ontzettend lekker. Het is voor mij de barbecuevariant op mijn meme’s ‘gegratineerde witloofrolletjes’. Gepofte aardappel gevuld met witloof, hesp en kaas. Een mooi bijgerecht, voorgerecht, of zelfs een heerlijke lunch vanop je favoriete barbecue. Zeker eens uitproberen, je zult het echt lekker vinden. De Vlaamse keuken op z’n best.

Surf naar de Weber website voor meer informatie over de Master-Touch GBS Premium E-5770 houtskoolbarbecue.

Gevulde aardappel met witloof, hesp & kaas
Gevulde aardappel met witloof, hesp & kaas

Bereiding

  1. Wikkel je aardappel in aluminiumpapier. Mijn truc is om altijd één reserveaardappel op de bbq te leggen. Afhankelijk van de dikte en de grootte van de aardappel kun je dan na een dik half uur op de hete bbq al even checken of de aardappel al gaar is.
  2. Voorgaren kan natuurlijk ook altijd. Dat je de aardappel al even stoomt op voorhand of wat gaart in de microgolfoven met wat water bij. Maar hey, geduld is een mooie deugd rond de bbq.
  3. Snij de witloofstronkjes in kleine stukjes en stoom, kook of stoof die al even gaar. Zeker wat laten uitlekken.
  4. Snipper de gekookte ham en meng die onder de witloof en meng er ook de gemalen kaas onder.
  5. Afkruiden met peper en eventueel wat zout.
  6. Haal de aardappels van de bbq, open de aluminiumfolie, snij de aardappels half open en vul ze rijkelijk met de witloof, de hesp en de kaas.
  7. Sluit de folie opnieuw en leg nog een goede tien minuutjes terug op de bbq. Fout kan het niet gaan.
  8. Serveer de aardappel open in de folie in een diep bord. Voor de grote honger, of bij kleinere aardappelen: geef er gerust twee per persoon.
  9. Eventueel afwerken met wat fijngesnipperde bieslook. Smakelijk.

MIJN WIJNTIP

Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).

Bestel mijn Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer