Gnocchi met vegetarische bolognaisesaus Manna, mozzarella en basilicum
Recept

Gnocchi met vegetarische bolognaisesaus Manna, mozzarella en basilicum

Dit heb je nodig 4 personen

  • 55 cl Manna vegetarische bolognaise saus
  • 500 gr gnocchi
  • 250 gr mozzarella bolletjes
  • Verse baslicum
Gnocchi met vegetarische bolognaisesaus Manna, mozzarella en basilicum

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Warm de vegetarische bolognaise saus op in een kom of pannetje.

2 / 6

Kook de gnocchi in ruim water met een beetje zout.

3 / 6

Wanneer de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar.

4 / 6

Werk af met wat kleine bolletjes mozzarella en blaadjes basilicum.

5 / 6

Wanneer je houdt van pikant kun je altijd wat extra peper of tabasco toevoegen.

6 / 6

Afwerken met wat parmezaanse kaas mag altijd, maar ik doe het niet, ik vind de mozzarella al genoeg.

Laat het smaken.

Het is een heerlijk ritueel om zelf spaghettisaus te maken. Elke familie heeft wel een favoriet recept. En als je genoeg tijd hebt kan dat zo’n heerlijke bezigheid zijn. Muziekje op. Glaasje wijn uitschenken. Groentjes laten pruttelen in een heerlijk sausje. Maar soms heb je gewoon de tijd niet om uren in de keuken te staan, en dan is het gewoon heerlijk om wat te gaan koken met goede kant- en klaar ingrediënten. Als die goed gemaakt zijn, en lekker, is daar niks mis mee. Integendeel.

De mensen van Manna, voor wie ik al eens aan de slag ging met hun groentensaus, die ik gebruikte in een ovenschotel met aardappeltjes en kabeljauw, vroegen me om eens een recept te bedenken met hun vegetarische bolognaisesaus. Met veel plezier, want ik vind ze niet alleen erg lekker, maar het is ook fijn om eens een gezond vegetarisch alternatief voor gewone bolognaisesaus te gebruiken. Het hoeft niet elke dag vlees te zijn.

Voor de gelegenheid heb ik eens gnocchi gekookt. “Gnocchi di patate” zijn een typisch Italiaans gerecht. Het zijn ovalen balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. Je kunt ze gedroogd kopen. Maar ze liggen ook in de versafdeling van de meeste supermarkten.

Gecombineerd met de vegetarische bolgnaisesaus van Manna zijn ze echt heerlijk. Doe daar wat kleine balletjes mozzarella bij en verse basilicum, en je hebt een heerlijk gerecht, dat in minder dan tien minuten op tafel staat. De kinderen zullen er ook gek op zijn, geloof me.

Gnocchi met vegetarische bolognaisesaus Manna, mozzarella en basilicum

Bereiding

  1. Warm de vegetarische bolognaise saus op in een kom of pannetje.
  2. Kook de gnocchi in ruim water met een beetje zout.
  3. Wanneer de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar.
  4. Werk af met wat kleine bolletjes mozzarella en blaadjes basilicum.
  5. Wanneer je houdt van pikant kun je altijd wat extra peper of tabasco toevoegen.
  6. Afwerken met wat parmezaanse kaas mag altijd, maar ik doe het niet, ik vind de mozzarella al genoeg.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer