Het is een heerlijk ritueel om zelf spaghettisaus te maken. Elke familie heeft wel een favoriet recept. En als je genoeg tijd hebt kan dat zo’n heerlijke bezigheid zijn. Muziekje op. Glaasje wijn uitschenken. Groentjes laten pruttelen in een heerlijk sausje. Maar soms heb je gewoon de tijd niet om uren in de keuken te staan, en dan is het gewoon heerlijk om wat te gaan koken met goede kant- en klaar ingrediënten. Als die goed gemaakt zijn, en lekker, is daar niks mis mee. Integendeel.
De mensen van Manna, voor wie ik al eens aan de slag ging met hun groentensaus, die ik gebruikte in een ovenschotel met aardappeltjes en kabeljauw, vroegen me om eens een recept te bedenken met hun vegetarische bolognaisesaus. Met veel plezier, want ik vind ze niet alleen erg lekker, maar het is ook fijn om eens een gezond vegetarisch alternatief voor gewone bolognaisesaus te gebruiken. Het hoeft niet elke dag vlees te zijn.
Voor de gelegenheid heb ik eens gnocchi gekookt. “Gnocchi di patate” zijn een typisch Italiaans gerecht. Het zijn ovalen balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. Je kunt ze gedroogd kopen. Maar ze liggen ook in de versafdeling van de meeste supermarkten.
Gecombineerd met de vegetarische bolgnaisesaus van Manna zijn ze echt heerlijk. Doe daar wat kleine balletjes mozzarella bij en verse basilicum, en je hebt een heerlijk gerecht, dat in minder dan tien minuten op tafel staat. De kinderen zullen er ook gek op zijn, geloof me.
Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer
Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer
Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer
Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer
Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer