Gnocchi met vegetarische bolognaisesaus Manna, mozzarella en basilicum

Het is een heerlijk ritueel om zelf spaghettisaus te maken. Elke familie heeft wel een favoriet recept. En als je genoeg tijd hebt kan dat zo’n heerlijke bezigheid zijn. Muziekje op. Glaasje wijn uitschenken. Groentjes laten pruttelen in een heerlijk sausje. Maar soms heb je gewoon de tijd niet om uren in de keuken te staan, en dan is het gewoon heerlijk om wat te gaan koken met goede kant- en klaar ingrediënten. Als die goed gemaakt zijn, en lekker, is daar niks mis mee. Integendeel.

De mensen van Manna, voor wie ik al eens aan de slag ging met hun groentensaus, die ik gebruikte in een ovenschotel met aardappeltjes en kabeljauw, vroegen me om eens een recept te bedenken met hun vegetarische bolognaisesaus. Met veel plezier, want ik vind ze niet alleen erg lekker, maar het is ook fijn om eens een gezond vegetarisch alternatief voor gewone bolognaisesaus te gebruiken. Het hoeft niet elke dag vlees te zijn.

Voor de gelegenheid heb ik eens gnocchi gekookt. “Gnocchi di patate” zijn een typisch Italiaans gerecht. Het zijn ovalen balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. Je kunt ze gedroogd kopen. Maar ze liggen ook in de versafdeling van de meeste supermarkten.

Gecombineerd met de vegetarische bolgnaisesaus van Manna zijn ze echt heerlijk. Doe daar wat kleine balletjes mozzarella bij en verse basilicum, en je hebt een heerlijk gerecht, dat in minder dan tien minuten op tafel staat. De kinderen zullen er ook gek op zijn, geloof me.

Bereiding

  1. Warm de vegetarische bolognaise saus op in een kom of pannetje.
  2. Kook de gnocchi in ruim water met een beetje zout.
  3. Wanneer de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar.
  4. Werk af met wat kleine bolletjes mozzarella en blaadjes basilicum.
  5. Wanneer je houdt van pikant kun je altijd wat extra peper of tabasco toevoegen.
  6. Afwerken met wat parmezaanse kaas mag altijd, maar ik doe het niet, ik vind de mozzarella al genoeg.