Goed voor de cholesterol en lekker: kruidenmargarine #collab
Recept

Goed voor de cholesterol en lekker: kruidenmargarine #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 verpakking Benecol Classic
  • Een handvol verse basilicum, bieslook en dragon
  • 2 teentjes look
  • Versgemalen peper
  • Optioneel: Provençaalse kruiden, chilivlokken, verse gember
Goed voor de cholesterol en lekker: kruidenmargarine #collab

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Hak alle verse groene kruiden fijn.

2 / 7

Hak de look heel fijn, of pers ze.

3 / 7

Meng de gehakte kruiden en de look onder de Benecol Classic

4 / 7

Je kunt nog afkruiden met versgemalen zwarte peper, en eventueel wat zeezout (als is dat niet echt nodig) en wat fijngemalen chili-vlokken, als je de kruidenmargarine een pittig accent wil geven.

5 / 7

Eventueel kun je ook nog wat Provençaalse kruiden mengen onder de margarine.

6 / 7

Als je de kruidenmargarine een Aziatische toets wil geven kun je ook een stukje gember persen en eronder mengen.

7 / 7

Bewaar in een glazen potje in de ijskast, en gebruik binnen de 4 dagen om je gerechten, je boterham, of je vlees of vis van op de barbecue op smaak te brengen.

Laat het smaken.

Het is een klassieker in de keuken: kruidenboter. Altijd lekker. Je kunt het op een toastje smeren, je kunt het op je vlees of vis doen; of gebruiken om heerlijke groentegerechten op smaak te brengen. Natuurlijk kun je die boter kant en klaar kopen, maar ik maak ze sowieso het liefste zelf. Niks zo lekker als verse kruiden en wat look om je boter helemaal op smaak te brengen.

Maar goed, boter is boter. En veel mensen willen bewust geen dierlijke vetten meer gebruiken in de keuken. Of ze zijn bewust bezig met hun cholesterol, en hebben boter daarom vervangen door een plantaardig alternatief. Wel ik heb goed nieuws: net zoals je zelf kruidenboter kunt maken, kun je ook kruidenmargarine maken. Ikzelf doe dat geregeld en geloof me, het is een heerlijk en gezond alternatief waar je al je familieleden en je gasten bij etentjes of bij een barbecue gelukkig zult mee maken. En nog een meevaller: boter moet je wat smelten om er de kruiden onder te mengen. Bij Benecol, dat zachter van structuur is is dat helemaal niet nodig.

Goed voor de cholesterol en lekker: kruidenmargarine #collab

Ik gebruik voor dit recept het liefste de Benecol Classic, die is volledig plantaardig en bevat plantenstanolester. In meer dan 80 klinische studies is daarvan bewezen dat die de LDL-cholesterol verlaagt. En dat is belangrijk voor iedereen, want maar liefst 39% van de 18- tot 39-jarigen heeft al een te hoge cholesterol, en bij de 40- tot 64 jarigen loopt dat al op tot 55,7%. Dat is een zeer groot deel van de bevolking. Benecol gebruiken helpt je om dat meer onder controle te houden, en geloof me, met al die groene kruiden is het een smaakbom in je keuken.

Bereiding

  1. Hak alle verse groene kruiden fijn.
  2. Hak de look heel fijn, of pers ze.
  3. Meng de gehakte kruiden en de look onder de Benecol Classic
  4. Je kunt nog afkruiden met versgemalen zwarte peper, en eventueel wat zeezout (als is dat niet echt nodig) en wat fijngemalen chili-vlokken, als je de kruidenmargarine een pittig accent wil geven.
  5. Eventueel kun je ook nog wat Provençaalse kruiden mengen onder de margarine.
  6. Als je de kruidenmargarine een Aziatische toets wil geven kun je ook een stukje gember persen en eronder mengen.
  7. Bewaar in een glazen potje in de ijskast, en gebruik binnen de 4 dagen om je gerechten, je boterham, of je vlees of vis van op de barbecue op smaak te brengen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer