Hasselback aardappelen

Deze zalige hasselback aardappelen maak ik zo graag klaar. Het is super eenvoudig om ze te bereiden, ook al zien ze er behoorlijk spectaculair uit. En ze zijn nog eens lekker ook. Ze geven je bord altijd iets feestelijk, en je kunt ze ook makkelijk bakken terwijl je bezig bent met de andere voorbereidingen van je gerecht. Je kunt ze ook op de barbecue maken, of ze in de oven klaarmaken terwijl je je vlees op de barbecue gaart. Veel mogelijkheden dus.

Bereiding

  1. Leg je aardappel in een diepe lepel die groot genoeg is om er de aardappel met de bodem in te laten rusten, en snij er sneetjes in met een groot scherp mes. Doordat je met je mes tegen de onderkant van de lepel botst zul je de onderkant van de aardappel niet doorsnijden en zo blijven alle plakjes aardappel mooi naast elkaar rechtop staan.
  2. Smelt je boter voorzichtig in een pannetje, je wil ze nog niet laten bruinen.
  3. Overgiet de aardappelen met de gesmolten boter. Zorg dat er ook mooi in de sneetjes komt te zitten. Doe er rijkelijk peper en zout over en naar smaak verse blaadjes tijm.
  4. Eventueel wat Provençaalse kruiden als je dat lekker zou vinden.
  5. Bak de aardappelen een veertigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  6. Na een dik half uur kun je al eens prikken of de aardappel gaar is. Je wil eigenlijk zachte aardappel binnenin en krokant als chips aan de buitenkant.
  7. Je kunt nog afwerken met verse blaadjes tijm.
  8. Serveer bij een mooi stukje vlees of vis.