Hasselback aardappelen
Recept

Hasselback aardappelen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 grote of 8 kleinere vastkokende aardappelen. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn
  • 120 gram boter
  • Peper
  • Zout
  • Verse tijm
  • Eventueel Provençaalse kruiden
Hasselback aardappelen

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Leg je aardappel in een diepe lepel die groot genoeg is om er de aardappel met de bodem in te laten rusten, en snij er sneetjes in met een groot scherp mes. Doordat je met je mes tegen de onderkant van de lepel botst zul je de onderkant van de aardappel niet doorsnijden en zo blijven alle plakjes aardappel mooi naast elkaar rechtop staan.

2 / 8

Smelt je boter voorzichtig in een pannetje, je wil ze nog niet laten bruinen.

3 / 8

Overgiet de aardappelen met de gesmolten boter. Zorg dat er ook mooi in de sneetjes komt te zitten. Doe er rijkelijk peper en zout over en naar smaak verse blaadjes tijm.

4 / 8

Eventueel wat Provençaalse kruiden als je dat lekker zou vinden.

5 / 8

Bak de aardappelen een veertigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.

6 / 8

Na een dik half uur kun je al eens prikken of de aardappel gaar is. Je wil eigenlijk zachte aardappel binnenin en krokant als chips aan de buitenkant.

7 / 8

Je kunt nog afwerken met verse blaadjes tijm.

8 / 8

Serveer bij een mooi stukje vlees of vis.

Laat het smaken.

Deze zalige hasselback aardappelen maak ik zo graag klaar. Het is super eenvoudig om ze te bereiden, ook al zien ze er behoorlijk spectaculair uit. En ze zijn nog eens lekker ook. Ze geven je bord altijd iets feestelijk, en je kunt ze ook makkelijk bakken terwijl je bezig bent met de andere voorbereidingen van je gerecht. Je kunt ze ook op de barbecue maken, of ze in de oven klaarmaken terwijl je je vlees op de barbecue gaart. Veel mogelijkheden dus.

Bereiding

  1. Leg je aardappel in een diepe lepel die groot genoeg is om er de aardappel met de bodem in te laten rusten, en snij er sneetjes in met een groot scherp mes. Doordat je met je mes tegen de onderkant van de lepel botst zul je de onderkant van de aardappel niet doorsnijden en zo blijven alle plakjes aardappel mooi naast elkaar rechtop staan.
  2. Smelt je boter voorzichtig in een pannetje, je wil ze nog niet laten bruinen.
  3. Overgiet de aardappelen met de gesmolten boter. Zorg dat er ook mooi in de sneetjes komt te zitten. Doe er rijkelijk peper en zout over en naar smaak verse blaadjes tijm.
  4. Eventueel wat Provençaalse kruiden als je dat lekker zou vinden.
  5. Bak de aardappelen een veertigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  6. Na een dik half uur kun je al eens prikken of de aardappel gaar is. Je wil eigenlijk zachte aardappel binnenin en krokant als chips aan de buitenkant.
  7. Je kunt nog afwerken met verse blaadjes tijm.
  8. Serveer bij een mooi stukje vlees of vis.
Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op Peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer