Hasselback aardappelen
Recept

Hasselback aardappelen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 grote of 8 kleinere vastkokende aardappelen. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn
  • 120 gram boter
  • Peper
  • Zout
  • Verse tijm
  • Eventueel Provençaalse kruiden
Hasselback aardappelen

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Leg je aardappel in een diepe lepel die groot genoeg is om er de aardappel met de bodem in te laten rusten, en snij er sneetjes in met een groot scherp mes. Doordat je met je mes tegen de onderkant van de lepel botst zul je de onderkant van de aardappel niet doorsnijden en zo blijven alle plakjes aardappel mooi naast elkaar rechtop staan.

2 / 8

Smelt je boter voorzichtig in een pannetje, je wil ze nog niet laten bruinen.

3 / 8

Overgiet de aardappelen met de gesmolten boter. Zorg dat er ook mooi in de sneetjes komt te zitten. Doe er rijkelijk peper en zout over en naar smaak verse blaadjes tijm.

4 / 8

Eventueel wat Provençaalse kruiden als je dat lekker zou vinden.

5 / 8

Bak de aardappelen een veertigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.

6 / 8

Na een dik half uur kun je al eens prikken of de aardappel gaar is. Je wil eigenlijk zachte aardappel binnenin en krokant als chips aan de buitenkant.

7 / 8

Je kunt nog afwerken met verse blaadjes tijm.

8 / 8

Serveer bij een mooi stukje vlees of vis.

Laat het smaken.

Deze zalige hasselback aardappelen maak ik zo graag klaar. Het is super eenvoudig om ze te bereiden, ook al zien ze er behoorlijk spectaculair uit. En ze zijn nog eens lekker ook. Ze geven je bord altijd iets feestelijk, en je kunt ze ook makkelijk bakken terwijl je bezig bent met de andere voorbereidingen van je gerecht. Je kunt ze ook op de barbecue maken, of ze in de oven klaarmaken terwijl je je vlees op de barbecue gaart. Veel mogelijkheden dus.

Bereiding

  1. Leg je aardappel in een diepe lepel die groot genoeg is om er de aardappel met de bodem in te laten rusten, en snij er sneetjes in met een groot scherp mes. Doordat je met je mes tegen de onderkant van de lepel botst zul je de onderkant van de aardappel niet doorsnijden en zo blijven alle plakjes aardappel mooi naast elkaar rechtop staan.
  2. Smelt je boter voorzichtig in een pannetje, je wil ze nog niet laten bruinen.
  3. Overgiet de aardappelen met de gesmolten boter. Zorg dat er ook mooi in de sneetjes komt te zitten. Doe er rijkelijk peper en zout over en naar smaak verse blaadjes tijm.
  4. Eventueel wat Provençaalse kruiden als je dat lekker zou vinden.
  5. Bak de aardappelen een veertigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  6. Na een dik half uur kun je al eens prikken of de aardappel gaar is. Je wil eigenlijk zachte aardappel binnenin en krokant als chips aan de buitenkant.
  7. Je kunt nog afwerken met verse blaadjes tijm.
  8. Serveer bij een mooi stukje vlees of vis.
Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer