HEMELSE HAVERMOUTTAART VAN MIJN MAMA
Recept

Hemelse havermouttaart van mijn mama

Dit heb je nodig

  • 125 gr boter
  • 1 kopje suiker
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje havermoutvlokken
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • een weinig bakpoeder
HEMELSE HAVERMOUTTAART VAN MIJN MAMA

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng er de suiker onder

2 / 5

Roer er de eieren luchtig onder

3 / 5

Vervolgens er de gezeefde bloem en de havermout onder mengen

4 / 5

Boter je bakblik in, dat mag je vervolgens met aluminiumfolie bekleden en die ook beboteren

5 / 5

Bak de taart zo’n 45 min op 180 °

Laat het smaken.

Een taartje van mijn mama is altijd een lekker idee…. In haar kookboek Mijn Mama’s Kookboek, dat nog steeds te koop is kun je enkele van haar lekkere taarten ontdekken.  Ik kan nog zoveel leren van mijn lieve mama als het over gebak gaat, en ik ben dan ook erg blij om dat te mogen doen.

Want ook al ben ik zelf eigenlijk niet zo’n taartenbakker (ik hou in principe niet van al dat precieze afwegen, en dat is bij patisserie wel nodig natuurlijk) toch moet ik zeggen dat de taart-recepten van mijn mama in feite heel simpel om te maken zijn, en dat het succes daarom ook gegarandeerd is. Deze havermouttaart is zo’n heerlijk toppertje. Ontzettend lekker bij de zondagse koffie. Probeer maar eens. Zelfs ik kan ze maken.

Bereiding

  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng er de suiker onder
  2. Roer er de eieren luchtig onder
  3. Vervolgens er de gezeefde bloem en de havermout onder mengen
  4. Boter je bakblik in, dat mag je vervolgens met aluminiumfolie bekleden en die ook beboteren
  5. Bak de taart zo’n 45 min op 180 °

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer