Het is zondag! En dan is een taartje altijd een lekker idee…. Eigenlijk zou mijn mama ook een blog moeten beginnen. “Bakken met Anny” lijkt me dan een prima naam. Want ze is een uitstekende kok, maar als ze taarten begint te bakken, dan sta ik er al helemaal voor Piet Snot bij en kijk ik er vol bewondering naar. Ik kan nog zoveel leren van mijn lieve mama als het over gebak gaat, en ik ben dan ook erg blij om dat te mogen doen.
Want ook al ben ik zelf eigenlijk niet zo’n taartenbakker (ik hou in principe niet van al dat precieze afwegen, en dat is bij patisserie wel nodig natuurlijk) toch moet ik zeggen dat de taart-recepten van mijn mama in feite heel simpel om te maken zijn, en dat het succes daarom ook gegarandeerd is. Deze havermouttaart is zo’n heerlijk toppertje. Ontzettend lekker bij de zondagse koffie. Probeer maar eens. Zelfs ik kan ze maken.
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer
Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer
23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer
Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer
Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid … Lees meer