
HEMELSE HAVERMOUTTAART VAN MIJN MAMA
Het is zondag! En dan is een taartje altijd een lekker idee…. Eigenlijk zou mijn mama ook een blog moeten beginnen. “Bakken met Anny” lijkt me dan een prima naam. Want ze is een uitstekende kok, maar als ze taarten begint te bakken, dan sta ik er al helemaal voor Piet Snot bij en kijk ik er vol bewondering naar. Ik kan nog zoveel leren van mijn lieve mama als het over gebak gaat, en ik ben dan ook erg blij om dat te mogen doen.
Want ook al ben ik zelf eigenlijk niet zo’n taartenbakker (ik hou in principe niet van al dat precieze afwegen, en dat is bij patisserie wel nodig natuurlijk) toch moet ik zeggen dat de taart-recepten van mijn mama in feite heel simpel om te maken zijn, en dat het succes daarom ook gegarandeerd is. Deze havermouttaart is zo’n heerlijk toppertje. Ontzettend lekker bij de zondagse koffie. Probeer maar eens. Zelfs ik kan ze maken.
Bereiding
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng er de suiker onder
- Roer er de eieren luchtig onder
- Vervolgens er de gezeefde bloem en de havermout onder mengen
- Boter je bakblik in, dat mag je vervolgens met aluminiumfolie bekleden en die ook beboteren
- Bak de taart zo’n 45 min op 180 °
Reacties