Heerlijke zelf gemaakte grissini (broodstengels)
Recept

Heerlijke zelf gemaakte grissini (broodstengels)

Dit heb je nodig

  • 250 gr (zelfrijzende) bloem
  • 100 ml water
  • 30 ml olijfolie
  • Een klein zakje bakpoeder
  • Een stevige snuf zeezout (naar smaak)
  • 2 kl rozemarijn
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 1 kl komijn (optioneel)
  • (Eventueel een beetje oude geraspte kaas)
Heerlijke zelf gemaakte grissini (broodstengels)

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Meng alle ingrediënten, eventueel met een keukenrobot, en kneed tot een mooi bolletje.

2 / 9

Als het deeg te nat is, voeg wat extra bloem toe.

3 / 9

Laat dit deeg even rusten. Minstens een half uurtje.

4 / 9

Verwarm je oven voor op 200 graden.

5 / 9

Neem kleine bolletjes van het deeg en rol er mooie slierten van.

6 / 9

Leg ze op bakpapier op een ovenplaat en strooi er eventueel nog wat Provençaalse kruiden over.

7 / 9

Druk er eventueel nog wat korreltjes zeezout in.

8 / 9

Bak ze krokant in de oven in ongeveer 15 minuten (eens omdraaien tussendoor is een goed idee)

9 / 9

Laat afkoelen en gebruik om lekker mee te dippen.

Laat het smaken.

Eerlijk: die corona-tijden zijn vervelend, maar ze zorgen er ook echt wel voor dat ik nieuwe, originele, creatieve gerechten of hapjes aan het koken en bakken ben. Gewoon omdat ik nu wat extra tijd heb. Omdat we niet meer naar restaurant mogen gaan ook. En omdat ik het eigenlijk ook wel gezellig vind om nieuwe dingen uit te proberen. En eerlijk: soms maak ik zelfs nieuwe dingen uit noodzaak.

We hadden de voorbije week bij de supermarkt een mooie bestelling gedaan met allerlei lekkers, en daar zaten een paar lekkere dipjes bij. Wat humus, een potje tapenade, wat tzatziki. En ik wou die bij het aperitief serveren, maar eerlijk gezegd: we hadden geen toastjes of crackers meer in huis. En ik had echt eens zin in grissini. Van die lekkere broodstengels. Maar die had ik natuurlijk niet in huis.

En toen dacht ik: laat ik die toch gewoon eens zelf proberen te maken. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? En eerlijk: na het zoeken van verschillende recepten, had ik wel door hoe je die het beste maken kunt. En toen heb ik gewoon een beetje geëxperimenteerd, en het resultaat was echt zoooo lekker. Probeer het zelf maar eens. Het zijn heerlijke broodstengels om lekker te dippen bij het aperitief.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten, eventueel met een keukenrobot, en kneed tot een mooi bolletje.
  2. Als het deeg te nat is, voeg wat extra bloem toe.
  3. Laat dit deeg even rusten. Minstens een half uurtje.
  4. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  5. Neem kleine bolletjes van het deeg en rol er mooie slierten van.
  6. Leg ze op bakpapier op een ovenplaat en strooi er eventueel nog wat Provençaalse kruiden over.
  7. Druk er eventueel nog wat korreltjes zeezout in.
  8. Bak ze krokant in de oven in ongeveer 15 minuten (eens omdraaien tussendoor is een goed idee)
  9. Laat afkoelen en gebruik om lekker mee te dippen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer