Heerlijke zelf gemaakte grissini (broodstengels)

Eerlijk: die corona-tijden zijn vervelend, maar ze zorgen er ook echt wel voor dat ik nieuwe, originele, creatieve gerechten of hapjes aan het koken en bakken ben. Gewoon omdat ik nu wat extra tijd heb. Omdat we niet meer naar restaurant mogen gaan ook. En omdat ik het eigenlijk ook wel gezellig vind om nieuwe dingen uit te proberen. En eerlijk: soms maak ik zelfs nieuwe dingen uit noodzaak.

We hadden de voorbije week bij de supermarkt een mooie bestelling gedaan met allerlei lekkers, en daar zaten een paar lekkere dipjes bij. Wat humus, een potje tapenade, wat tzatziki. En ik wou die bij het aperitief serveren, maar eerlijk gezegd: we hadden geen toastjes of crackers meer in huis. En ik had echt eens zin in grissini. Van die lekkere broodstengels. Maar die had ik natuurlijk niet in huis.

En toen dacht ik: laat ik die toch gewoon eens zelf proberen te maken. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? En eerlijk: na het zoeken van verschillende recepten, had ik wel door hoe je die het beste maken kunt. En toen heb ik gewoon een beetje geëxperimenteerd, en het resultaat was echt zoooo lekker. Probeer het zelf maar eens. Het zijn heerlijke broodstengels om lekker te dippen bij het aperitief.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten, eventueel met een keukenrobot, en kneed tot een mooi bolletje.
  2. Als het deeg te nat is, voeg wat extra bloem toe.
  3. Laat dit deeg even rusten. Minstens een half uurtje.
  4. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  5. Neem kleine bolletjes van het deeg en rol er mooie slierten van.
  6. Leg ze op bakpapier op een ovenplaat en strooi er eventueel nog wat Provençaalse kruiden over.
  7. Druk er eventueel nog wat korreltjes zeezout in.
  8. Bak ze krokant in de oven in ongeveer 15 minuten (eens omdraaien tussendoor is een goed idee)
  9. Laat afkoelen en gebruik om lekker mee te dippen.