
Foto: Stefanie Geerts
Garnaal cocktail
Als kind al vond ik een garnaalcocktail al ongelofelijk lekker. Ik heb er nu een hele kleine twist aan gegeven, door de tomaatjes en de garnalen al op voorhand te mengen. Maar eigenlijk is dit voorgerecht dat je in je mooiste cocktailglas serveren moet vooral een klassieker. Probeer het nog maar eens uit: als je gasten een beetje nostalgisch ingesteld zijn, dan zul je met dit zalige voorgerecht echt scoren! Geloof me maar.
Bereiding
- Snij de schoon gespoelde en droog gezwierde kropsla in repen en leg die onderin een mooi cocktailglas
- Schil de tomaten en snij ze in brunoise
- Meng de brunoise van tomaten onder de grijze garnalen, samen met wat fijngesnipperde bieslook, wat peper en zout
- Leg deze garnalen- en tomatenmegeling op de sla.
- Voor de cocktailsaus: meng de mayonaise, de ketchup, en de whisky met wat cayennepeper
- Klop de room half op, meng eronder. Versier je glas met de saus.
- Kook de kwarteleitjes, snij ze in twee en leg die bovenop de garnaalcocktail.
MIJN WIJNTIP
WIJN ORNELIS NOBEL CHARDONNAY
Er worden steeds boeiender wijnen gemaakt in België. De klimaatverandering helpt daarbij. Deze mooie chardonnay van Nobel wordt gemaakt op amper drie kilometer van ons huis in Lochristi. De wijnmakers stoppen al hun passie en kennis in deze minerale (Petit) Chablis achtige chardonnay.
Bestel hier mijn Nobel Chardonnay
Reacties