Garnaal cocktail
Recept

Garnaal cocktail

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kropsla
  • 2 tomaten
  • Bieslook
  • 250 gram grijze garnalen
  • 4 kwarteleitjes
  • 6 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 el whisky
  • 3 el room
  • wat cayennepeper
Garnaal cocktail

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de schoon gespoelde en droog gezwierde kropsla in repen en leg die onderin een mooi cocktailglas

2 / 7

Schil de tomaten en snij ze in brunoise

3 / 7

Meng de brunoise van tomaten onder de grijze garnalen, samen met wat fijngesnipperde bieslook, wat peper en zout

4 / 7

Leg deze garnalen- en tomatenmegeling op de sla.

5 / 7

Voor de cocktailsaus: meng de mayonaise, de ketchup, en de whisky met wat cayennepeper

6 / 7

Klop de room half op, meng eronder. Versier je glas met de saus.

7 / 7

Kook de kwarteleitjes, snij ze in twee en leg die bovenop de garnaalcocktail.

Laat het smaken.

Als kind al vond ik een garnaalcocktail al ongelofelijk lekker. Ik heb er nu een hele kleine twist aan gegeven, door de tomaatjes en de garnalen al op voorhand te mengen. Maar eigenlijk is dit voorgerecht dat je in je mooiste cocktailglas serveren moet vooral een klassieker. Probeer het nog maar eens uit: als je gasten een beetje nostalgisch ingesteld zijn, dan zul je met dit zalige voorgerecht echt scoren! Geloof me maar.

Garnaal cocktail

Bereiding

  1. Snij de schoon gespoelde en droog gezwierde kropsla in repen en leg die onderin een mooi cocktailglas
  2. Schil de tomaten en snij ze in brunoise
  3. Meng de brunoise van tomaten onder de grijze garnalen, samen met wat fijngesnipperde bieslook, wat peper en zout
  4. Leg deze garnalen- en tomatenmegeling op de sla.
  5. Voor de cocktailsaus: meng de mayonaise, de ketchup, en de whisky met wat cayennepeper
  6. Klop de room half op, meng eronder. Versier je glas met de saus.
  7. Kook de kwarteleitjes, snij ze in twee en leg die bovenop de garnaalcocktail.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS NOBEL CHARDONNAY

Er worden steeds boeiender wijnen gemaakt in België. De klimaatverandering helpt daarbij. Deze mooie chardonnay van Nobel wordt gemaakt op amper drie kilometer van ons huis in Lochristi. De wijnmakers stoppen al hun passie en kennis in deze minerale (Petit) Chablis achtige chardonnay.

Bestel hier mijn Nobel Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer