Garnaal cocktail
Recept

Garnaal cocktail

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kropsla
  • 2 tomaten
  • Bieslook
  • 250 gram grijze garnalen
  • 4 kwarteleitjes
  • 6 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 el whisky
  • 3 el room
  • wat cayennepeper
Garnaal cocktail

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de schoon gespoelde en droog gezwierde kropsla in repen en leg die onderin een mooi cocktailglas

2 / 7

Schil de tomaten en snij ze in brunoise

3 / 7

Meng de brunoise van tomaten onder de grijze garnalen, samen met wat fijngesnipperde bieslook, wat peper en zout

4 / 7

Leg deze garnalen- en tomatenmegeling op de sla.

5 / 7

Voor de cocktailsaus: meng de mayonaise, de ketchup, en de whisky met wat cayennepeper

6 / 7

Klop de room half op, meng eronder. Versier je glas met de saus.

7 / 7

Kook de kwarteleitjes, snij ze in twee en leg die bovenop de garnaalcocktail.

Laat het smaken.

Als kind al vond ik een garnaalcocktail al ongelofelijk lekker. Ik heb er nu een hele kleine twist aan gegeven, door de tomaatjes en de garnalen al op voorhand te mengen. Maar eigenlijk is dit voorgerecht dat je in je mooiste cocktailglas serveren moet vooral een klassieker. Probeer het nog maar eens uit: als je gasten een beetje nostalgisch ingesteld zijn, dan zul je met dit zalige voorgerecht echt scoren! Geloof me maar.

Garnaal cocktail

Bereiding

  1. Snij de schoon gespoelde en droog gezwierde kropsla in repen en leg die onderin een mooi cocktailglas
  2. Schil de tomaten en snij ze in brunoise
  3. Meng de brunoise van tomaten onder de grijze garnalen, samen met wat fijngesnipperde bieslook, wat peper en zout
  4. Leg deze garnalen- en tomatenmegeling op de sla.
  5. Voor de cocktailsaus: meng de mayonaise, de ketchup, en de whisky met wat cayennepeper
  6. Klop de room half op, meng eronder. Versier je glas met de saus.
  7. Kook de kwarteleitjes, snij ze in twee en leg die bovenop de garnaalcocktail.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS NOBEL CHARDONNAY

Er worden steeds boeiender wijnen gemaakt in België. De klimaatverandering helpt daarbij. Deze mooie chardonnay van Nobel wordt gemaakt op amper drie kilometer van ons huis in Lochristi. De wijnmakers stoppen al hun passie en kennis in deze minerale (Petit) Chablis achtige chardonnay.

Bestel hier mijn Nobel Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer