Het spekrolletje van moeke Smet dankzij Cookameal!

Inspiratie voor in de keuken dat is wat we jou willen geven voor elke maaltijd van de dag! Daarom serveren we je de lekkerste recepten, beste restaurants, leukste culinaire trips én tal van tips & trics om het beste uit je keuken te halen. Om je nog meer ideeën te bezorgen zetten we ook elke week de culinaire vondsten van andere Would Be Chefs in de spotlight. Deze week is het de beurt aan Amylia De Schepper!

Amylia is een vaste waarde in de Belgische foodbloggerswereld. Je kent haar vast onder haar blognaam Cookameal. Amylia is een leergierige hobbykok én enthousiaste gastvrouw. Die ontvlambare energieke mix is de kracht van Cookameal. Op haar blog bereidt ze moeiteloos tal van héérlijke cookamealtjes, (w)eetjes, tips, adresjes en zoete reisjes.

Of zoals Amylia het zelf zegt: “Koken zoals ik dat het liefste doe, is koken zonder al te veel poespas. Simpele kost met een verrassende twist. Proeven van seizoensgebonden ingrediënten, soms lekker van bij ons en dan weer exotisch, die samen een lekkere maaltijd vormen.”

Cookameal is bovendien een collega van me bij de krant De Zondag. Amylia probeert er elke week in #zondagsekost een smakelijk gerechtje van één van haar trouwe lezers, terwijl ik er mijn licht laat schijnen op de wondere wereld in m’n column. Amylia deelt daarom met Would Be Chef graag het spekrolletje van De Zondag lezeres moeke Smet.

Moeke Smet is 86 jaar. Ze is een moeder, grootmoeder en overgrootmoeder die heel graag gezien is bij de hele familie. Haar specialiteit (of toch een van …) is dit spekbroodje. Het receptje werd ingestuurd door schoonzoon Stef, een verrassing dus voor Moeke Smet. Na de publicatie kreeg Amylia opnieuw een mailtje, dit keer om te vertellen hoe blij en trots Moeke Smet was met haar spekbroodje in de krant.

“Mensen blij maken met wat ik graag doe (koken, fotograferen, bloggen, …), dat is het allerleukste wat er is. Bovendien was dit spekbroodje ook echt een heel eenvoudig en smaakvol gerechtje! Een hartverwarmend receptje om zelf een keer uit te proberen dus”, vertelt Cookameal.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

 1. Verwarm je oven op 180°C.
 2. Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes.
 3. Boter een ovenschaal in en schik de aardappelen erin.
 4. Snipper de ui fijn.
 5. Snij de champignons in kleine blokjes.
 6. Meng het gemengd gehakt, rundsgehakt, ui, champignons, paneermeel en eierdooier.
 7. Kruid met peper en zout.
 8. Vorm van het gehaktmengsel een langwerpig ‘broodje’.
 9. Wikkel het spek rond het gehaktbroodje.
 10. Leg het spekrolletje in het midden van je ovenschaal, bovenop de aardappelschijfjes.
 11. Snij de tomaten in plakjes.
 12. Schik de tomatenplakjes langs het spekrolletje.
 13. Zet 40 minuten in je voorverwarmde oven.
 14. Haal uit de schotel uit de oven en strooi de kaas over de tomaten.
 15. Laat nog 15 minuten verder garen.
 16. Serveer en laat het smaken!