Het spekrolletje van moeke Smet dankzij Cookameal!
Recept

Het spekrolletje van moeke Smet dankzij Cookameal!

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr gemengd gehakt varken-rund
  • 100 gr rundsgehakt (americain natuur)
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 12 dunne sneetjes gerookt spek
  • 1 kleine ui
  • 100 gr champignons
  • 50 gr paneermeel
  • 1 ei
  • 2 tomaten
  • 100 gr gemalen emmental
  • peper en zout
Het spekrolletje van moeke Smet dankzij Cookameal!

Bereiding

16 stappen

1 / 16

Verwarm je oven op 180°C.

2 / 16

Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes.

3 / 16

Boter een ovenschaal in en schik de aardappelen erin.

4 / 16

Snipper de ui fijn.

5 / 16

Snij de champignons in kleine blokjes.

6 / 16

Meng het gemengd gehakt, rundsgehakt, ui, champignons, paneermeel en eierdooier.

7 / 16

Kruid met peper en zout.

8 / 16

Vorm van het gehaktmengsel een langwerpig ‘broodje’.

9 / 16

Wikkel het spek rond het gehaktbroodje.

10 / 16

Leg het spekrolletje in het midden van je ovenschaal, bovenop de aardappelschijfjes.

11 / 16

Snij de tomaten in plakjes.

12 / 16

Schik de tomatenplakjes langs het spekrolletje.

13 / 16

Zet 40 minuten in je voorverwarmde oven.

14 / 16

Haal uit de schotel uit de oven en strooi de kaas over de tomaten.

15 / 16

Laat nog 15 minuten verder garen.

16 / 16

Serveer en laat het smaken!

Laat het smaken.

Inspiratie voor in de keuken dat is wat we jou willen geven voor elke maaltijd van de dag! Daarom serveren we je de lekkerste recepten, beste restaurants, leukste culinaire trips én tal van tips & trics om het beste uit je keuken te halen. Om je nog meer ideeën te bezorgen zetten we ook elke week de culinaire vondsten van andere Would Be Chefs in de spotlight. Deze week is het de beurt aan Amylia De Schepper!

Amylia is een vaste waarde in de Belgische foodbloggerswereld. Je kent haar vast onder haar blognaam Cookameal. Amylia is een leergierige hobbykok én enthousiaste gastvrouw. Die ontvlambare energieke mix is de kracht van Cookameal. Op haar blog bereidt ze moeiteloos tal van héérlijke cookamealtjes, (w)eetjes, tips, adresjes en zoete reisjes.

Het spekrolletje van moeke Smet dankzij Cookameal!

Of zoals Amylia het zelf zegt: “Koken zoals ik dat het liefste doe, is koken zonder al te veel poespas. Simpele kost met een verrassende twist. Proeven van seizoensgebonden ingrediënten, soms lekker van bij ons en dan weer exotisch, die samen een lekkere maaltijd vormen.”

Cookameal is bovendien een collega van me bij de krant De Zondag. Amylia probeert er elke week in #zondagsekost een smakelijk gerechtje van één van haar trouwe lezers, terwijl ik er mijn licht laat schijnen op de wondere wereld in m’n column. Amylia deelt daarom met Would Be Chef graag het spekrolletje van De Zondag lezeres moeke Smet.

Het spekrolletje van moeke Smet dankzij Cookameal!

Moeke Smet is 86 jaar. Ze is een moeder, grootmoeder en overgrootmoeder die heel graag gezien is bij de hele familie. Haar specialiteit (of toch een van …) is dit spekbroodje. Het receptje werd ingestuurd door schoonzoon Stef, een verrassing dus voor Moeke Smet. Na de publicatie kreeg Amylia opnieuw een mailtje, dit keer om te vertellen hoe blij en trots Moeke Smet was met haar spekbroodje in de krant.

“Mensen blij maken met wat ik graag doe (koken, fotograferen, bloggen, …), dat is het allerleukste wat er is. Bovendien was dit spekbroodje ook echt een heel eenvoudig en smaakvol gerechtje! Een hartverwarmend receptje om zelf een keer uit te proberen dus”, vertelt Cookameal.

https://www.instagram.com/p/BjFvjKmgHUK/?utm_source=ig_web_copy_link

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Verwarm je oven op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes.
  3. Boter een ovenschaal in en schik de aardappelen erin.
  4. Snipper de ui fijn.
  5. Snij de champignons in kleine blokjes.
  6. Meng het gemengd gehakt, rundsgehakt, ui, champignons, paneermeel en eierdooier.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Vorm van het gehaktmengsel een langwerpig ‘broodje’.
  9. Wikkel het spek rond het gehaktbroodje.
  10. Leg het spekrolletje in het midden van je ovenschaal, bovenop de aardappelschijfjes.
  11. Snij de tomaten in plakjes.
  12. Schik de tomatenplakjes langs het spekrolletje.
  13. Zet 40 minuten in je voorverwarmde oven.
  14. Haal uit de schotel uit de oven en strooi de kaas over de tomaten.
  15. Laat nog 15 minuten verder garen.
  16. Serveer en laat het smaken!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer