Zalige semifreddo

Een heerlijke ijstaart is natuurlijk altijd scoren als dessert. Jong en oud zijn er gek op.

Deze “semifreddo” kun je zelf klaarmaken zonder al te veel moeite, en zonder ijsmachine. Maar het resultaat is wel spectaculair.

Gewoon de dag op voorhand klaarmaken, wat lekker makkelijk is en je scoort een prachtig en erg lekker dessert op elke feesttafel!

Bereiding

  1. Boter een rechthoekige cakevorm in
  2. Leg er versheidsfolie in, opgelet, de folie moet langs alle kanten een 5 tal centimeter uit de vorm steken.
  3. Klop de 6 eigelen met de honing op met een mixer tot je een dikke crème hebt, die twee keer het oorspronkelijke volume is. Opgelet, je moet echt lang genoeg kloppen tot je een bleke mousse/crème hebt die inderdaad in volume toeneemt.
  4. Voeg er de opgeklopte room en het rozenwater voorzichtig bij, en meng alles.
  5. Giet alles in de cakevorm. Plooi de folie dicht en bevries voor anderhalf uur
  6. Haal uit de diepvriezer en roer de framboosjes, de gehakte pistachenoten, en de chocolade waar je met een mes of dunschiller schilfers van gesneden hebt onder het ijs.
  7. Zet een nachtje in de vriezer.
  8. Haal tien minuten voor het serveren de semifreddo uit de diepvriezer.
  9. Werk af met wat chocoladeschilfers, pistachenootjes en frambozen.
  10. Zet er eventueel wat kerstfiguurtjes op.