Zalige semifreddo
Recept

Zalige semifreddo

Dit heb je nodig 4 personen

  • 6 eierdooiers
  • 3 el honing
  • 250 ml room
  • 1 el rozenwater
  • 250 gr frambozen
  • 4 el gehakte pistachenoten
  • 2 repen chocolade
Zalige semifreddo

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Boter een rechthoekige cakevorm in

2 / 10

Leg er versheidsfolie in, opgelet, de folie moet langs alle kanten een 5 tal centimeter uit de vorm steken.

3 / 10

Klop de 6 eigelen met de honing op met een mixer tot je een dikke crème hebt, die twee keer het oorspronkelijke volume is. Opgelet, je moet echt lang genoeg kloppen tot je een bleke mousse/crème hebt die inderdaad in volume toeneemt.

4 / 10

Voeg er de opgeklopte room en het rozenwater voorzichtig bij, en meng alles.

5 / 10

Giet alles in de cakevorm. Plooi de folie dicht en bevries voor anderhalf uur

6 / 10

Haal uit de diepvriezer en roer de framboosjes, de gehakte pistachenoten, en de chocolade waar je met een mes of dunschiller schilfers van gesneden hebt onder het ijs.

7 / 10

Zet een nachtje in de vriezer.

8 / 10

Haal tien minuten voor het serveren de semifreddo uit de diepvriezer.

9 / 10

Werk af met wat chocoladeschilfers, pistachenootjes en frambozen.

10 / 10

Zet er eventueel wat kerstfiguurtjes op.

Laat het smaken.

Een heerlijke ijstaart is natuurlijk altijd scoren als dessert. Jong en oud zijn er gek op.

Deze “semifreddo” kun je zelf klaarmaken zonder al te veel moeite, en zonder ijsmachine. Maar het resultaat is wel spectaculair.

Gewoon de dag op voorhand klaarmaken, wat lekker makkelijk is en je scoort een prachtig en erg lekker dessert op elke feesttafel!

Zalige semifreddo

Bereiding

  1. Boter een rechthoekige cakevorm in
  2. Leg er versheidsfolie in, opgelet, de folie moet langs alle kanten een 5 tal centimeter uit de vorm steken.
  3. Klop de 6 eigelen met de honing op met een mixer tot je een dikke crème hebt, die twee keer het oorspronkelijke volume is. Opgelet, je moet echt lang genoeg kloppen tot je een bleke mousse/crème hebt die inderdaad in volume toeneemt.
  4. Voeg er de opgeklopte room en het rozenwater voorzichtig bij, en meng alles.
  5. Giet alles in de cakevorm. Plooi de folie dicht en bevries voor anderhalf uur
  6. Haal uit de diepvriezer en roer de framboosjes, de gehakte pistachenoten, en de chocolade waar je met een mes of dunschiller schilfers van gesneden hebt onder het ijs.
  7. Zet een nachtje in de vriezer.
  8. Haal tien minuten voor het serveren de semifreddo uit de diepvriezer.
  9. Werk af met wat chocoladeschilfers, pistachenootjes en frambozen.
  10. Zet er eventueel wat kerstfiguurtjes op.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid … Lees meer

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ‘n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit … Lees meer