Zalige semifreddo
Recept

Zalige semifreddo

Dit heb je nodig 4 personen

  • 6 eierdooiers
  • 3 el honing
  • 250 ml room
  • 1 el rozenwater
  • 250 gr frambozen
  • 4 el gehakte pistachenoten
  • 2 repen chocolade
Zalige semifreddo

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Boter een rechthoekige cakevorm in

2 / 10

Leg er versheidsfolie in, opgelet, de folie moet langs alle kanten een 5 tal centimeter uit de vorm steken.

3 / 10

Klop de 6 eigelen met de honing op met een mixer tot je een dikke crème hebt, die twee keer het oorspronkelijke volume is. Opgelet, je moet echt lang genoeg kloppen tot je een bleke mousse/crème hebt die inderdaad in volume toeneemt.

4 / 10

Voeg er de opgeklopte room en het rozenwater voorzichtig bij, en meng alles.

5 / 10

Giet alles in de cakevorm. Plooi de folie dicht en bevries voor anderhalf uur

6 / 10

Haal uit de diepvriezer en roer de framboosjes, de gehakte pistachenoten, en de chocolade waar je met een mes of dunschiller schilfers van gesneden hebt onder het ijs.

7 / 10

Zet een nachtje in de vriezer.

8 / 10

Haal tien minuten voor het serveren de semifreddo uit de diepvriezer.

9 / 10

Werk af met wat chocoladeschilfers, pistachenootjes en frambozen.

10 / 10

Zet er eventueel wat kerstfiguurtjes op.

Laat het smaken.

Een heerlijke ijstaart is natuurlijk altijd scoren als dessert. Jong en oud zijn er gek op.

Deze “semifreddo” kun je zelf klaarmaken zonder al te veel moeite, en zonder ijsmachine. Maar het resultaat is wel spectaculair.

Gewoon de dag op voorhand klaarmaken, wat lekker makkelijk is en je scoort een prachtig en erg lekker dessert op elke feesttafel!

Zalige semifreddo

Bereiding

  1. Boter een rechthoekige cakevorm in
  2. Leg er versheidsfolie in, opgelet, de folie moet langs alle kanten een 5 tal centimeter uit de vorm steken.
  3. Klop de 6 eigelen met de honing op met een mixer tot je een dikke crème hebt, die twee keer het oorspronkelijke volume is. Opgelet, je moet echt lang genoeg kloppen tot je een bleke mousse/crème hebt die inderdaad in volume toeneemt.
  4. Voeg er de opgeklopte room en het rozenwater voorzichtig bij, en meng alles.
  5. Giet alles in de cakevorm. Plooi de folie dicht en bevries voor anderhalf uur
  6. Haal uit de diepvriezer en roer de framboosjes, de gehakte pistachenoten, en de chocolade waar je met een mes of dunschiller schilfers van gesneden hebt onder het ijs.
  7. Zet een nachtje in de vriezer.
  8. Haal tien minuten voor het serveren de semifreddo uit de diepvriezer.
  9. Werk af met wat chocoladeschilfers, pistachenootjes en frambozen.
  10. Zet er eventueel wat kerstfiguurtjes op.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer