KING CRAB MET VERSE KRUIDENKAAS EN ROYAL BELGIAN CAVIAR
Recept

King crab met verse kruidenkaas en royal belgian caviar #advertentie

Dit heb je nodig Voorgerecht voor 4 personen

  •  
  • Voor de eerste laag
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 blik king crab
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • zeste en sap van ½ limoen
  • enkele druppels tabasco
  • enkele blaadjes koriander
  •  
  • Voor de tweede laag
  • een potje verse kaas (genre Philadelphia)
  • een handvol verse dille en bieslook, fijngehakt
  •  
  • Voor de derde laag
  • Royal Belgian Caviar (je ziet maar hoe gul je hier wil zijn)
KING CRAB MET VERSE KRUIDENKAAS EN ROYAL BELGIAN CAVIAR

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Maak eerst de onderste laag. Snijd hiervoor de king crab met een keukenschaar fijn en meng alle ingrediënten voor de eerste laag onder elkaar. Let wel, je moet de structuur nog voelen, dus het mag niet te fijn of te papperig gesneden zijn.

2 / 6

Verdeel dit over de vier martiniglazen en laat opstijven in de koelkast.

3 / 6

Maak nu de tweede laag door de verse kaas met de kruiden te mengen.

4 / 6

Verdeel net voor het opdienen de tweede laag over de eerste laag.

5 / 6

Leg dan voorzichtig op elk glas een mooie quenelle van kaviaar.

6 / 6

Werk af met een sprietje bieslook.

Laat het smaken.

Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt: https://www.royalbelgiancaviar.be/verdelers

Dit is één van mijn favoriete manieren om het te serveren. Het is een eigen receptje, maar ik moet wel eerlijk zijn, ik heb mijn inspiratie hiervoor ooit wel gehaald in Parijs, in het poepchique ‘Le Pré Catalan’ in Bois de Boulogne, een restaurant waar op een bepaald moment de jonge Peter Goossens en de jonge Piet Huysentruyt samen stage liepen. Geen slechte referenties.

Ik heb er een compleet eigen variatie op bedacht. Maar de combinatie van kring crab, verse kruidenkaas en kaviaar is echt ontzettend lekker. Belangrijk is om de laagjes één voor één in glaasjes te scheppen. Ik doe dat in Martini-glazen, zodat je de opbouw in laagjes mooi kunt zien. Een zalig voorgerechtje waar je echt indruk mee zult maken!

Bereiding

  1. Maak eerst de onderste laag. Snijd hiervoor de king crab met een keukenschaar fijn en meng alle ingrediënten voor de eerste laag onder elkaar. Let wel, je moet de structuur nog voelen, dus het mag niet te fijn of te papperig gesneden zijn.
  2. Verdeel dit over de vier martiniglazen en laat opstijven in de koelkast.
  3. Maak nu de tweede laag door de verse kaas met de kruiden te mengen.
  4. Verdeel net voor het opdienen de tweede laag over de eerste laag.
  5. Leg dan voorzichtig op elk glas een mooie quenelle van kaviaar.
  6. Werk af met een sprietje bieslook.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer