KING CRAB MET VERSE KRUIDENKAAS EN ROYAL BELGIAN CAVIAR

Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt: https://www.royalbelgiancaviar.be/verdelers

Dit is één van mijn favoriete manieren om het te serveren. Het is een eigen receptje, maar ik moet wel eerlijk zijn, ik heb mijn inspiratie hiervoor ooit wel gehaald in Parijs, in het poepchique ‘Le Pré Catalan’ in Bois de Boulogne, een restaurant waar op een bepaald moment de jonge Peter Goossens en de jonge Piet Huysentruyt samen stage liepen. Geen slechte referenties.

Ik heb er een compleet eigen variatie op bedacht. Maar de combinatie van kring crab, verse kruidenkaas en kaviaar is echt ontzettend lekker. Belangrijk is om de laagjes één voor één in glaasjes te scheppen. Ik doe dat in Martini-glazen, zodat je de opbouw in laagjes mooi kunt zien. Een zalig voorgerechtje waar je echt indruk mee zult maken!

Bereiding

  1. Maak eerst de onderste laag. Snijd hiervoor de king crab met een keukenschaar fijn en meng alle ingrediënten voor de eerste laag onder elkaar. Let wel, je moet de structuur nog voelen, dus het mag niet te fijn of te papperig gesneden zijn.
  2. Verdeel dit over de vier martiniglazen en laat opstijven in de koelkast.
  3. Maak nu de tweede laag door de verse kaas met de kruiden te mengen.
  4. Verdeel net voor het opdienen de tweede laag over de eerste laag.
  5. Leg dan voorzichtig op elk glas een mooie quenelle van kaviaar.
  6. Werk af met een sprietje bieslook.