KING CRAB MET VERSE KRUIDENKAAS EN ROYAL BELGIAN CAVIAR
Recept

King crab met verse kruidenkaas en royal belgian caviar #advertentie

Dit heb je nodig Voorgerecht voor 4 personen

 
Voor de eerste laag
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 blik king crab
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • zeste en sap van ½ limoen
  • enkele druppels tabasco
  • enkele blaadjes koriander
 
Voor de tweede laag
  • een potje verse kaas (genre Philadelphia)
  • een handvol verse dille en bieslook, fijngehakt
 
Voor de derde laag
Royal Belgian Caviar (je ziet maar hoe gul je hier wil zijn)
KING CRAB MET VERSE KRUIDENKAAS EN ROYAL BELGIAN CAVIAR

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Maak eerst de onderste laag. Snijd hiervoor de king crab met een keukenschaar fijn en meng alle ingrediënten voor de eerste laag onder elkaar. Let wel, je moet de structuur nog voelen, dus het mag niet te fijn of te papperig gesneden zijn.

2 / 6

Verdeel dit over de vier martiniglazen en laat opstijven in de koelkast.

3 / 6

Maak nu de tweede laag door de verse kaas met de kruiden te mengen.

4 / 6

Verdeel net voor het opdienen de tweede laag over de eerste laag.

5 / 6

Leg dan voorzichtig op elk glas een mooie quenelle van kaviaar.

6 / 6

Werk af met een sprietje bieslook.

Laat het smaken.

Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt: https://www.royalbelgiancaviar.be/verdelers

Dit is één van mijn favoriete manieren om het te serveren. Het is een eigen receptje, maar ik moet wel eerlijk zijn, ik heb mijn inspiratie hiervoor ooit wel gehaald in Parijs, in het poepchique ‘Le Pré Catalan’ in Bois de Boulogne, een restaurant waar op een bepaald moment de jonge Peter Goossens en de jonge Piet Huysentruyt samen stage liepen. Geen slechte referenties.

Ik heb er een compleet eigen variatie op bedacht. Maar de combinatie van kring crab, verse kruidenkaas en kaviaar is echt ontzettend lekker. Belangrijk is om de laagjes één voor één in glaasjes te scheppen. Ik doe dat in Martini-glazen, zodat je de opbouw in laagjes mooi kunt zien. Een zalig voorgerechtje waar je echt indruk mee zult maken!

Bereiding

  1. Maak eerst de onderste laag. Snijd hiervoor de king crab met een keukenschaar fijn en meng alle ingrediënten voor de eerste laag onder elkaar. Let wel, je moet de structuur nog voelen, dus het mag niet te fijn of te papperig gesneden zijn.
  2. Verdeel dit over de vier martiniglazen en laat opstijven in de koelkast.
  3. Maak nu de tweede laag door de verse kaas met de kruiden te mengen.
  4. Verdeel net voor het opdienen de tweede laag over de eerste laag.
  5. Leg dan voorzichtig op elk glas een mooie quenelle van kaviaar.
  6. Werk af met een sprietje bieslook.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer