Kook Uw Eigen Potcast Met Michael Vrijmoed: Pizza met aardpeer
Recept

Kook Uw Eigen Potcast Met Michael Vrijmoed: Pizza met aardpeer

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de bereiding van de vanilleolie
  • 5 vanillestokjes
  • 1 liter druivenpitolie
Voor het beslag
  • 30 gr gist
  • 315 gr volle melk
  • 480 gr bloem
  • Een snufje zout
Voor de puree van aardpeer
  • 10 aardperen
  • Een scheutje room
  • Een scheut kippenbouillon
Voor de plakjes aardpeer
  • 10 aardperen, in plakjes gesneden
  • Een scheutje olijfolie
  • Een scheutje vanilleolie
Kook Uw Eigen Potcast Met Michael Vrijmoed: Pizza met aardpeer

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Schraap 5 vanillestokjes leeg en overgiet de zaadjes samen met de stokken met 1l duivenpitolie.

2 / 11

Laat opwarmen tot 80° en daarna weer afkoelen

3 / 11

Verwarm de oven op 230°

4 / 11

Maak eerst het beslag. Los de gist op in de melk en meng met de bloem en het zout tot een elastisch deeg.

5 / 11

Rol het deeg vervolgens dun uit.

6 / 11

Schil de aardperen en gaar ze in de bouillon.

7 / 11

Mix glad met een scheutje room.

8 / 11

Beleg het beslag met de puree van aardpeer.

9 / 11

Leg de plakjes aardpeer op de puree.

10 / 11

Strijk in met olijfolie en bak 10 minuten op een steen in de voorverwarmde oven die je meteen afkoelt tot 200°.

11 / 11

Werk af met fleur de sel en een scheutje vanilleolie.

Laat het smaken.

Michaël Vrijmoed. Ooit was hij de sous-chef van Peter Goossens. Intussen staat hij al jaren achter z’n eigen fornuis in het naar zichzelf genoemde Vrijmoed in Gent. Een absolute topzaak die intussen zelfs al 2 Michelinsterren verdiende. Michael is een bescheiden, maar zeer getalenteerde chef, die fantastische gerechten ontwikkelt en een enorme vakkennis heeft.

In de “Kook Uw Eigen PotCast” praat hij open over de gevolgen van de coronoa-crisis, over z’n culinaire dromen, principes en hoop, en over de Take Away die ze organiseren. En Michaël deelt ook een topgerecht dat thuis prima na te maken is…

Beluister hier de podcast met Michael Vrijmoed

Bereiding

  1. Schraap 5 vanillestokjes leeg en overgiet de zaadjes samen met de stokken met 1l duivenpitolie.
  2. Laat opwarmen tot 80° en daarna weer afkoelen
  3. Verwarm de oven op 230°
  4. Maak eerst het beslag. Los de gist op in de melk en meng met de bloem en het zout tot een elastisch deeg.
  5. Rol het deeg vervolgens dun uit.
  6. Schil de aardperen en gaar ze in de bouillon.
  7. Mix glad met een scheutje room.
  8. Beleg het beslag met de puree van aardpeer.
  9. Leg de plakjes aardpeer op de puree.
  10. Strijk in met olijfolie en bak 10 minuten op een steen in de voorverwarmde oven die je meteen afkoelt tot 200°.
  11. Werk af met fleur de sel en een scheutje vanilleolie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer