
Foto: Would Be Chef
Kook Uw Eigen Potcast Met Michael Vrijmoed: Pizza met aardpeer
Michaël Vrijmoed. Ooit was hij de sous-chef van Peter Goossens. Intussen staat hij al jaren achter z’n eigen fornuis in het naar zichzelf genoemde Vrijmoed in Gent. Een absolute topzaak die intussen zelfs al 2 Michelinsterren verdiende. Michael is een bescheiden, maar zeer getalenteerde chef, die fantastische gerechten ontwikkelt en een enorme vakkennis heeft.
In de “Kook Uw Eigen PotCast” praat hij open over de gevolgen van de coronoa-crisis, over z’n culinaire dromen, principes en hoop, en over de Take Away die ze organiseren. En Michaël deelt ook een topgerecht dat thuis prima na te maken is…
Beluister hier de podcast met Michael Vrijmoed
Bereiding
- Schraap 5 vanillestokjes leeg en overgiet de zaadjes samen met de stokken met 1l duivenpitolie.
- Laat opwarmen tot 80° en daarna weer afkoelen
- Verwarm de oven op 230°
- Maak eerst het beslag. Los de gist op in de melk en meng met de bloem en het zout tot een elastisch deeg.
- Rol het deeg vervolgens dun uit.
- Schil de aardperen en gaar ze in de bouillon.
- Mix glad met een scheutje room.
- Beleg het beslag met de puree van aardpeer.
- Leg de plakjes aardpeer op de puree.
- Strijk in met olijfolie en bak 10 minuten op een steen in de voorverwarmde oven die je meteen afkoelt tot 200°.
- Werk af met fleur de sel en een scheutje vanilleolie.
Reacties