Kook Uw Eigen Potcast Met Michael Vrijmoed: Pizza met aardpeer
Recept

Kook Uw Eigen Potcast Met Michael Vrijmoed: Pizza met aardpeer

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de bereiding van de vanilleolie
  • 5 vanillestokjes
  • 1 liter druivenpitolie
Voor het beslag
  • 30 gr gist
  • 315 gr volle melk
  • 480 gr bloem
  • Een snufje zout
Voor de puree van aardpeer
  • 10 aardperen
  • Een scheutje room
  • Een scheut kippenbouillon
Voor de plakjes aardpeer
  • 10 aardperen, in plakjes gesneden
  • Een scheutje olijfolie
  • Een scheutje vanilleolie
Kook Uw Eigen Potcast Met Michael Vrijmoed: Pizza met aardpeer

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Schraap 5 vanillestokjes leeg en overgiet de zaadjes samen met de stokken met 1l duivenpitolie.

2 / 11

Laat opwarmen tot 80° en daarna weer afkoelen

3 / 11

Verwarm de oven op 230°

4 / 11

Maak eerst het beslag. Los de gist op in de melk en meng met de bloem en het zout tot een elastisch deeg.

5 / 11

Rol het deeg vervolgens dun uit.

6 / 11

Schil de aardperen en gaar ze in de bouillon.

7 / 11

Mix glad met een scheutje room.

8 / 11

Beleg het beslag met de puree van aardpeer.

9 / 11

Leg de plakjes aardpeer op de puree.

10 / 11

Strijk in met olijfolie en bak 10 minuten op een steen in de voorverwarmde oven die je meteen afkoelt tot 200°.

11 / 11

Werk af met fleur de sel en een scheutje vanilleolie.

Laat het smaken.

Michaël Vrijmoed. Ooit was hij de sous-chef van Peter Goossens. Intussen staat hij al jaren achter z’n eigen fornuis in het naar zichzelf genoemde Vrijmoed in Gent. Een absolute topzaak die intussen zelfs al 2 Michelinsterren verdiende. Michael is een bescheiden, maar zeer getalenteerde chef, die fantastische gerechten ontwikkelt en een enorme vakkennis heeft.

In de “Kook Uw Eigen PotCast” praat hij open over de gevolgen van de coronoa-crisis, over z’n culinaire dromen, principes en hoop, en over de Take Away die ze organiseren. En Michaël deelt ook een topgerecht dat thuis prima na te maken is…

Beluister hier de podcast met Michael Vrijmoed

Bereiding

  1. Schraap 5 vanillestokjes leeg en overgiet de zaadjes samen met de stokken met 1l duivenpitolie.
  2. Laat opwarmen tot 80° en daarna weer afkoelen
  3. Verwarm de oven op 230°
  4. Maak eerst het beslag. Los de gist op in de melk en meng met de bloem en het zout tot een elastisch deeg.
  5. Rol het deeg vervolgens dun uit.
  6. Schil de aardperen en gaar ze in de bouillon.
  7. Mix glad met een scheutje room.
  8. Beleg het beslag met de puree van aardpeer.
  9. Leg de plakjes aardpeer op de puree.
  10. Strijk in met olijfolie en bak 10 minuten op een steen in de voorverwarmde oven die je meteen afkoelt tot 200°.
  11. Werk af met fleur de sel en een scheutje vanilleolie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer