Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Neutrale kroepoek
  • 400 gr witte asperges (reken 50 gr per asperge, dus 8 asperges)
  • 175 ml room
  • 5 blaadjes gelatine
  • Een paar takjes bieslook
Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Stoom je asperges 20 minuten op 100 graden, de kopjes, slechts 10 minuten, of kook ze gaar

2 / 9

Week de gelatineblaadjes in koud water.

3 / 9

Hou de kopjes van de asperges apart.

4 / 9

Doe de asperges in een keukenmachine en mix ze fijn.

5 / 9

Verwarm de puree en los er de gelatine in op en laat het mengsel wat afkoelen.

6 / 9

Klop de room tot stevige slagroom.

7 / 9

Meng de slagroom onder de puree van asperges.

8 / 9

Kruid wat af met peper en zout.

9 / 9

Laat opstijven.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Doe een beetje van de aspergemousse op de kroepoek.

2 / 3

Zet er een half kopje van de asperge op.

3 / 3

Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en met een lepeltje Royal Belgian Caviar

Laat het smaken.

Als fiere ambassadeur van Royal Belgian Caviar probeer ik voortdurend nieuwe recepten te bedenken met dit heerlijke topproduct. Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt.

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Deze keer heb ik de kaviaar gecombineerd met heerlijke witte asperges. Hoe zalig is dat: Belgisch wit goud en Belgisch zwart goud die samen op de kroepoek, en afgewerkt met een beetje fijngesnipperde bieslook een exquis hapje vormen. Bij een heerlijk glaasje Champagne van Wijn Ornelis ga je aperitieven als koningen met deze chique kroepoek.

Bereiding

  1. Stoom je asperges 20 minuten op 100 graden, de kopjes, slechts 10 minuten, of kook ze gaar
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Hou de kopjes van de asperges apart.
  4. Doe de asperges in een keukenmachine en mix ze fijn.
  5. Verwarm de puree en los er de gelatine in op en laat het mengsel wat afkoelen.
  6. Klop de room tot stevige slagroom.
  7. Meng de slagroom onder de puree van asperges.
  8. Kruid wat af met peper en zout.
  9. Laat opstijven.

Dresseren

  1. Doe een beetje van de aspergemousse op de kroepoek.
  2. Zet er een half kopje van de asperge op.
  3. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en met een lepeltje Royal Belgian Caviar

MIJN WIJNTIP

MIJN Champagne Brut Premier

Prachtige Champagne om te klinken op alle mooiste momenten van het jaar! Een klassieke, romige champagne brut premier voor elk bijzonder moment. Perfect als aperitief maar ook bij lichte voorgerechten en schaal- en schelpdieren.

Bestel hier mijn Champagne Brut Premier

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer