Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Neutrale kroepoek
  • 400 gr witte asperges (reken 50 gr per asperge, dus 8 asperges)
  • 175 ml room
  • 5 blaadjes gelatine
  • Een paar takjes bieslook
Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Stoom je asperges 20 minuten op 100 graden, de kopjes, slechts 10 minuten, of kook ze gaar

2 / 9

Week de gelatineblaadjes in koud water.

3 / 9

Hou de kopjes van de asperges apart.

4 / 9

Doe de asperges in een keukenmachine en mix ze fijn.

5 / 9

Verwarm de puree en los er de gelatine in op en laat het mengsel wat afkoelen.

6 / 9

Klop de room tot stevige slagroom.

7 / 9

Meng de slagroom onder de puree van asperges.

8 / 9

Kruid wat af met peper en zout.

9 / 9

Laat opstijven.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Doe een beetje van de aspergemousse op de kroepoek.

2 / 3

Zet er een half kopje van de asperge op.

3 / 3

Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en met een lepeltje Royal Belgian Caviar

Laat het smaken.

Als fiere ambassadeur van Royal Belgian Caviar probeer ik voortdurend nieuwe recepten te bedenken met dit heerlijke topproduct. Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt.

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Deze keer heb ik de kaviaar gecombineerd met heerlijke witte asperges. Hoe zalig is dat: Belgisch wit goud en Belgisch zwart goud die samen op de kroepoek, en afgewerkt met een beetje fijngesnipperde bieslook een exquis hapje vormen. Bij een heerlijk glaasje Champagne van Wijn Ornelis ga je aperitieven als koningen met deze chique kroepoek.

Bereiding

  1. Stoom je asperges 20 minuten op 100 graden, de kopjes, slechts 10 minuten, of kook ze gaar
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Hou de kopjes van de asperges apart.
  4. Doe de asperges in een keukenmachine en mix ze fijn.
  5. Verwarm de puree en los er de gelatine in op en laat het mengsel wat afkoelen.
  6. Klop de room tot stevige slagroom.
  7. Meng de slagroom onder de puree van asperges.
  8. Kruid wat af met peper en zout.
  9. Laat opstijven.

Dresseren

  1. Doe een beetje van de aspergemousse op de kroepoek.
  2. Zet er een half kopje van de asperge op.
  3. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en met een lepeltje Royal Belgian Caviar

MIJN WIJNTIP

MIJN Champagne Brut Premier

Prachtige Champagne om te klinken op alle mooiste momenten van het jaar! Een klassieke, romige champagne brut premier voor elk bijzonder moment. Perfect als aperitief maar ook bij lichte voorgerechten en schaal- en schelpdieren.

Bestel hier mijn Champagne Brut Premier

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer