Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar

Als fiere ambassadeur van Royal Belgian Caviar probeer ik voortdurend nieuwe recepten te bedenken met dit heerlijke topproduct. Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt.

Deze keer heb ik de kaviaar gecombineerd met heerlijke witte asperges. Hoe zalig is dat: Belgisch wit goud en Belgisch zwart goud die samen op de kroepoek, en afgewerkt met een beetje fijngesnipperde bieslook een exquis hapje vormen. Bij een heerlijk glaasje bubbels of Belgische witte wijn ga je aperitieven als koningen met deze chique kroepoek.

Bereiding

  1. Stoom je asperges 20 minuten op 100 graden, de kopjes, slechts 10 minuten, of kook ze gaar
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Hou de kopjes van de asperges apart.
  4. Doe de asperges in een keukenmachine en mix ze fijn.
  5. Verwarm de puree en los er de gelatine in op en laat het mengsel wat afkoelen.
  6. Klop de room tot stevige slagroom.
  7. Meng de slagroom onder de puree van asperges.
  8. Kruid wat af met peper en zout.
  9. Laat opstijven.

Dresseren

  1. Doe een beetje van de aspergemousse op de kroepoek.
  2. Zet er een half kopje van de asperge op.
  3. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en met een lepeltje Royal Belgian Caviar