
Foto: Stefanie Geerts
Kroepoek met tartaar van zalm, zalmeitjes en wakame
Dit is een super makkelijk aperitiefhapje dat ik erg graag klaarmaak. In minder dan tien minuten kun je deze hapjes bereiden, en door de combinatie van de kroepoek met de zalm, de zalmeitjes en het zeewier heb je een fris krokant hapje dat zeer lekker is bij een glaasje cava of champagne, maar zeker ook bij een droge witte wijn.
Bereiding
- Snij de zalm in kleine blokjes
- Meng met de fijngesnipperde sjalot
- Snipper het augurkje en meng het eronder
- Snipper er veel bieslook bij
- Werk af met wat olijfolie, peper en zout
- Leg een laag van je zalmtartaar op een kroepoekchip
- Doe er wat zalmeitjes bij
- Werk af met een beetje wakame
MIJN WIJNTIP
WIJN ORNELIS CAVA BRUT RESERVA
Luxueus klinken op het leven en dan nog eens aan een aantrekkelijke prijs, daar hou ik van. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren.
Bestel hier mijn Cava Brut Reserva
Reacties