LAUWE PASTASALADE MET PESTO, TOMATEN EN PROSCIUTTO
Recept

Lauwe pastasalade met pesto, tomaten en prosciutto

Dit heb je nodig 4 personen

  • 360 g Fusilli Integrale
  • 6 bosui
  • 250 g Feta
  • 600 g gekleurde kerstomaatjes
  • 250 g rucola
  • 340 g groene pesto
  • 8tl balsamicoazijn
  • 5 repen Prosciuttoham
  • Een stukje parmezaan
  • Peper en zout
LAUWE PASTASALADE MET PESTO, TOMATEN EN PROSCIUTTO

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale en kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en spoel onder koud water.

2 / 7

Snijd ondertussen de triotomaten doormidden. De helft daarvan mag je in een ovenschotel besprenkeld met wat olijfolie, peper en zout, een kwartiertje in een oven van 200 graden plaatsen.

3 / 7

Snijd de lenteui in fijne ringen en meng samen met de andere helft van de tomaatjes in een saladekom. Scheur de rucola klein en voeg toe aan de saladekom.

4 / 7

Verkruimel de feta in de saladekom.

5 / 7

Scheur de prosciutto in reepjes en meng in de saladekom.

6 / 7

Voeg de fusilli en groene pesto toe aan de groenten, samen met de warme tomaatjes uit de oven, meng alles goed en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

7 / 7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta, en wat krullen parmezaan.

Laat het smaken.

In de zomer is het altijd een plezierig idee om eens een goede pastasalade te maken! Ik heb het al eerder eerlijk bekend: ik zoek de inspiratie voor mijn gerechten zo’n beetje overal. Soms “steel” ik een beetje creatief bij andere chefs, soms pluk ik halve ideetjes uit kookboeken, of op websites vol recepten. Dat klinkt fouter dan het is hoor, want ik spoor iedereen ook constant aan om inspiratie te zoeken op deze blog en er dan iets creatiefs mee te gaan doen. Wanneer we durven experimenteren, koken we uiteindelijk allemaal creatiever, beter en lekkerder, dus, go go go.

Toen de mensen van Hello Fresh mij vroegen of ik het een plezant idee vond om één van hun recepten een nieuwe eigenzinnige draai te geven en uit te testen voor de Would Be Chef vond ik dat meteen een goed idee. Ik denk dat de recepten die bij de meeste kant- en klare kookboxen zitten van een prima niveau zijn, maar ook daar geldt voor mij het principe: als je met de gerechten en ingrediënten creatief aan de slag kunt gaan en er zo een eigenzinnige, versie van weet te maken met een persoonlijke twist, doe dat dan maar. Smaken verschillen, en recepten naar je hand zetten is altijd een goed idee.

Ik ben dus aan de slag gegaan met dit lekker zomerse recept voor een pastasalade van Hello Fresh. Het basisrecept was al prima, ik ben alleen met de tomaatjes nog wat aan de slag gegaan door de helft gewoon vers, rauw te versnijden, en de tweede helft in de oven te garen. Dat is natuurlijk een extra bewerking, maar het geeft een mooie spanning tussen de rauwe en de gegrilde tomaten en extra smaak. En ik heb toch een beetje prosciutto toegevoegd en wat parmezaanschilfers zodat de Italiaanse toets nog wat extra benadrukt wordt. Wanneer je deze salade lauw-warm opdient komen de smaken het meeste tot hun recht vind ik persoonlijk. Klik hier voor nog meer recepten voor een pastasalade op Would Be Chef.

Bereiding

  1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale en kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en spoel onder koud water.
  2. Snijd ondertussen de triotomaten doormidden. De helft daarvan mag je in een ovenschotel besprenkeld met wat olijfolie, peper en zout, een kwartiertje in een oven van 200 graden plaatsen.
  3. Snijd de lenteui in fijne ringen en meng samen met de andere helft van de tomaatjes in een saladekom. Scheur de rucola klein en voeg toe aan de saladekom.
  4. Verkruimel de feta in de saladekom.
  5. Scheur de prosciutto in reepjes en meng in de saladekom.
  6. Voeg de fusilli en groene pesto toe aan de groenten, samen met de warme tomaatjes uit de oven, meng alles goed en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
  7. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta, en wat krullen parmezaan.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Laat ons eens een gerecht maken met een groente waar we echt trots op mogen zijn. Zowel in het Frans, in het Engels en zelfs in het Pools worden spruitjes immers vernoemd naar onze Belgische hoofdstad … Lees meer

Salade met verse tonijn ketjap

Salade met verse tonijn ketjap

Dit is een klassieker uit mijn eerste kookboek, een recept dat al zeker tien jaar meegaat bij ons thuis, en misschien zelfs al langer. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van “salade niçoise” is, maar zonder eitjes en olijven dan, en een beetje met een Aziatische toets … Lees meer