In de zomer is het altijd een plezierig idee om eens een goede pastasalade te maken! Ik heb het al eerder eerlijk bekend: ik zoek de inspiratie voor mijn gerechten zo’n beetje overal. Soms “steel” ik een beetje creatief bij andere chefs, soms pluk ik halve ideetjes uit kookboeken, of op websites vol recepten. Dat klinkt fouter dan het is hoor, want ik spoor iedereen ook constant aan om inspiratie te zoeken op deze blog en er dan iets creatiefs mee te gaan doen. Wanneer we durven experimenteren, koken we uiteindelijk allemaal creatiever, beter en lekkerder, dus, go go go.
Toen de mensen van Hello Fresh mij vroegen of ik het een plezant idee vond om één van hun recepten een nieuwe eigenzinnige draai te geven en uit te testen voor de Would Be Chef vond ik dat meteen een goed idee. Ik denk dat de recepten die bij de meeste kant- en klare kookboxen zitten van een prima niveau zijn, maar ook daar geldt voor mij het principe: als je met de gerechten en ingrediënten creatief aan de slag kunt gaan en er zo een eigenzinnige, versie van weet te maken met een persoonlijke twist, doe dat dan maar. Smaken verschillen, en recepten naar je hand zetten is altijd een goed idee.
Ik ben dus aan de slag gegaan met dit lekker zomerse recept voor een pastasalade van Hello Fresh. Het basisrecept was al prima, ik ben alleen met de tomaatjes nog wat aan de slag gegaan door de helft gewoon vers, rauw te versnijden, en de tweede helft in de oven te garen. Dat is natuurlijk een extra bewerking, maar het geeft een mooie spanning tussen de rauwe en de gegrilde tomaten en extra smaak. En ik heb toch een beetje prosciutto toegevoegd en wat parmezaanschilfers zodat de Italiaanse toets nog wat extra benadrukt wordt. Wanneer je deze salade lauw-warm opdient komen de smaken het meeste tot hun recht vind ik persoonlijk. Klik hier voor nog meer recepten voor een pastasalade op Would Be Chef.
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer
Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer