LAUWE PASTASALADE MET PESTO, TOMATEN EN PROSCIUTTO

In de zomer is het altijd een plezierig idee om eens een goede pastasalade te maken! Ik heb het al eerder eerlijk bekend: ik zoek de inspiratie voor mijn gerechten zo’n beetje overal. Soms “steel” ik een beetje creatief bij andere chefs, soms pluk ik halve ideetjes uit kookboeken, of op websites vol recepten. Dat klinkt fouter dan het is hoor, want ik spoor iedereen ook constant aan om inspiratie te zoeken op deze blog en er dan iets creatiefs mee te gaan doen. Wanneer we durven experimenteren, koken we uiteindelijk allemaal creatiever, beter en lekkerder, dus, go go go.

Toen de mensen van Hello Fresh mij vroegen of ik het een plezant idee vond om één van hun recepten een nieuwe eigenzinnige draai te geven en uit te testen voor de Would Be Chef vond ik dat meteen een goed idee. Ik denk dat de recepten die bij de meeste kant- en klare kookboxen zitten van een prima niveau zijn, maar ook daar geldt voor mij het principe: als je met de gerechten en ingrediënten creatief aan de slag kunt gaan en er zo een eigenzinnige, versie van weet te maken met een persoonlijke twist, doe dat dan maar. Smaken verschillen, en recepten naar je hand zetten is altijd een goed idee.

Ik ben dus aan de slag gegaan met dit lekker zomerse recept voor een pastasalade van Hello Fresh. Het basisrecept was al prima, ik ben alleen met de tomaatjes nog wat aan de slag gegaan door de helft gewoon vers, rauw te versnijden, en de tweede helft in de oven te garen. Dat is natuurlijk een extra bewerking, maar het geeft een mooie spanning tussen de rauwe en de gegrilde tomaten en extra smaak. En ik heb toch een beetje prosciutto toegevoegd en wat parmezaanschilfers zodat de Italiaanse toets nog wat extra benadrukt wordt. Wanneer je deze salade lauw-warm opdient komen de smaken het meeste tot hun recht vind ik persoonlijk. Klik hier voor nog meer recepten voor een pastasalade op Would Be Chef.

Bereiding

  1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale en kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en spoel onder koud water.
  2. Snijd ondertussen de triotomaten doormidden. De helft daarvan mag je in een ovenschotel besprenkeld met wat olijfolie, peper en zout, een kwartiertje in een oven van 200 graden plaatsen.
  3. Snijd de lenteui in fijne ringen en meng samen met de andere helft van de tomaatjes in een saladekom. Scheur de rucola klein en voeg toe aan de saladekom.
  4. Verkruimel de feta in de saladekom.
  5. Scheur de prosciutto in reepjes en meng in de saladekom.
  6. Voeg de fusilli en groene pesto toe aan de groenten, samen met de warme tomaatjes uit de oven, meng alles goed en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
  7. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta, en wat krullen parmezaan.