Lobster roll met kalkoenspek
Recept

Lobster roll met kalkoenspek

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 zachte sandwiches
  • 2 kreeften
  • 1 pakje Dindesse ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • Verse koriander
  • 6 el mayonaise
  • Peper, zout en tabasco
  • Voor de aardappeltjes: zie de link in de bereiding
Lobster roll met kalkoenspek

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Stoom of blancheer de kreeftjes.

2 / 7

Snij ze in stukjes.

3 / 7

Snipper een sjalotje en stoof zacht in wat boter. Laat afkoelen.

4 / 7

Meng het gestoofde sjalotje met de fijn gesneden kreeft, de gesnipperde koriander, de lepels mayonaise, wat peper en zout, een beetje limoensap (naar smaak) en zeste van limoen en een druppeltje tabasco.

5 / 7

Bak het kalkoenspek krokant in de pan.

6 / 7

Snij je sandwich open. Beleg met het krokante spek. leg daar de kreeft over.

7 / 7

Serveer met gebakken of gefrituurde aardappeltjes. (Zoals in dit recept).

Laat het smaken.

Ken je dat: dat restjes in de frigo je inspiratie geven om een nieuw gerechtje te maken. In het voorjaar aten we in New York nog heerlijke lobster rolls, broodjes kreeft om het simpel uit te drukken. En toen ik nog zachte sandwiches liggen had en nog wat heerlijk ontbijtspek van kalkoen (van Dindesse, met veel minder vet dan gewoon spek) kreeg ik een ideetje. Ik heb in de diepvriezer altijd rauwe kreeft in de diepvriezer liggen. Dus ik dacht: even iets lekkers maken!

Samen met wat light mayonaise, limoensap en zeste, een gestoofd sjalotje, verse koriander en wat pittige tabasco, maakte ik een heerlijk slaatje voor op de sandwich met kalkoenspek. En daar stoomde ik lekkere krieltjes bij die ik nadien frituurde en bestrooide met curry en zeezout. Echt een zalige maaltijd. Het voelde even alsof ik weer in New York was. De restjes waren uit de frigo weg gewerkt. En het was zooooo lekker. Zeker een gerechtje om zelf eens uit te proberen.

Bereiding

  1. Stoom of blancheer de kreeftjes.
  2. Snij ze in stukjes.
  3. Snipper een sjalotje en stoof zacht in wat boter. Laat afkoelen.
  4. Meng het gestoofde sjalotje met de fijn gesneden kreeft, de gesnipperde koriander, de lepels mayonaise, wat peper en zout, een beetje limoensap (naar smaak) en zeste van limoen en een druppeltje tabasco.
  5. Bak het kalkoenspek krokant in de pan.
  6. Snij je sandwich open. Beleg met het krokante spek. leg daar de kreeft over.
  7. Serveer met gebakken of gefrituurde aardappeltjes. (Zoals in dit recept).

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer