Lobster roll met kalkoenspek

Ken je dat: dat restjes in de frigo je inspiratie geven om een nieuw gerechtje te maken. In het voorjaar aten we in New York nog heerlijke lobster rolls, broodjes kreeft om het simpel uit te drukken. En toen ik nog zachte sandwiches liggen had en nog wat heerlijk ontbijtspek van kalkoen (van Dindesse, met veel minder vet dan gewoon spek) kreeg ik een ideetje. Ik heb in de diepvriezer altijd rauwe kreeft in de diepvriezer liggen. Dus ik dacht: even iets lekkers maken!

Samen met wat light mayonaise, limoensap en zeste, een gestoofd sjalotje, verse koriander en wat pittige tabasco, maakte ik een heerlijk slaatje voor op de sandwich met kalkoenspek. En daar stoomde ik lekkere krieltjes bij die ik nadien frituurde en bestrooide met curry en zeezout. Echt een zalige maaltijd. Het voelde even alsof ik weer in New York was. De restjes waren uit de frigo weg gewerkt. En het was zooooo lekker. Zeker een gerechtje om zelf eens uit te proberen.

Bereiding

  1. Stoom of blancheer de kreeftjes.
  2. Snij ze in stukjes.
  3. Snipper een sjalotje en stoof zacht in wat boter. Laat afkoelen.
  4. Meng het gestoofde sjalotje met de fijn gesneden kreeft, de gesnipperde koriander, de lepels mayonaise, wat peper en zout, een beetje limoensap (naar smaak) en zeste van limoen en een druppeltje tabasco.
  5. Bak het kalkoenspek krokant in de pan.
  6. Snij je sandwich open. Beleg met het krokante spek. leg daar de kreeft over.
  7. Serveer met gebakken of gefrituurde aardappeltjes. (Zoals in dit recept).