Lobster roll met kalkoenspek
Recept

Lobster roll met kalkoenspek

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 zachte sandwiches
  • 2 kreeften
  • 1 pakje Dindesse ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • Verse koriander
  • 6 el mayonaise
  • Peper, zout en tabasco
  • Voor de aardappeltjes: zie de link in de bereiding
Lobster roll met kalkoenspek

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Stoom of blancheer de kreeftjes.

2 / 7

Snij ze in stukjes.

3 / 7

Snipper een sjalotje en stoof zacht in wat boter. Laat afkoelen.

4 / 7

Meng het gestoofde sjalotje met de fijn gesneden kreeft, de gesnipperde koriander, de lepels mayonaise, wat peper en zout, een beetje limoensap (naar smaak) en zeste van limoen en een druppeltje tabasco.

5 / 7

Bak het kalkoenspek krokant in de pan.

6 / 7

Snij je sandwich open. Beleg met het krokante spek. leg daar de kreeft over.

7 / 7

Serveer met gebakken of gefrituurde aardappeltjes. (Zoals in dit recept).

Laat het smaken.

Ken je dat: dat restjes in de frigo je inspiratie geven om een nieuw gerechtje te maken. In het voorjaar aten we in New York nog heerlijke lobster rolls, broodjes kreeft om het simpel uit te drukken. En toen ik nog zachte sandwiches liggen had en nog wat heerlijk ontbijtspek van kalkoen (van Dindesse, met veel minder vet dan gewoon spek) kreeg ik een ideetje. Ik heb in de diepvriezer altijd rauwe kreeft in de diepvriezer liggen. Dus ik dacht: even iets lekkers maken!

Samen met wat light mayonaise, limoensap en zeste, een gestoofd sjalotje, verse koriander en wat pittige tabasco, maakte ik een heerlijk slaatje voor op de sandwich met kalkoenspek. En daar stoomde ik lekkere krieltjes bij die ik nadien frituurde en bestrooide met curry en zeezout. Echt een zalige maaltijd. Het voelde even alsof ik weer in New York was. De restjes waren uit de frigo weg gewerkt. En het was zooooo lekker. Zeker een gerechtje om zelf eens uit te proberen.

Bereiding

  1. Stoom of blancheer de kreeftjes.
  2. Snij ze in stukjes.
  3. Snipper een sjalotje en stoof zacht in wat boter. Laat afkoelen.
  4. Meng het gestoofde sjalotje met de fijn gesneden kreeft, de gesnipperde koriander, de lepels mayonaise, wat peper en zout, een beetje limoensap (naar smaak) en zeste van limoen en een druppeltje tabasco.
  5. Bak het kalkoenspek krokant in de pan.
  6. Snij je sandwich open. Beleg met het krokante spek. leg daar de kreeft over.
  7. Serveer met gebakken of gefrituurde aardappeltjes. (Zoals in dit recept).

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer