Ken je dat: dat restjes in de frigo je inspiratie geven om een nieuw gerechtje te maken. In het voorjaar aten we in New York nog heerlijke lobster rolls, broodjes kreeft om het simpel uit te drukken. En toen ik nog zachte sandwiches liggen had en nog wat heerlijk ontbijtspek van kalkoen (van Dindesse, met veel minder vet dan gewoon spek) kreeg ik een ideetje. Ik heb in de diepvriezer altijd rauwe kreeft in de diepvriezer liggen. Dus ik dacht: even iets lekkers maken!
Samen met wat light mayonaise, limoensap en zeste, een gestoofd sjalotje, verse koriander en wat pittige tabasco, maakte ik een heerlijk slaatje voor op de sandwich met kalkoenspek. En daar stoomde ik lekkere krieltjes bij die ik nadien frituurde en bestrooide met curry en zeezout. Echt een zalige maaltijd. Het voelde even alsof ik weer in New York was. De restjes waren uit de frigo weg gewerkt. En het was zooooo lekker. Zeker een gerechtje om zelf eens uit te proberen.
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer
Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer