Makkelijk hapje voor de kerst: milkshake met paling

Nog wat last-minute inspiratie voor kerstavond nodig? Dit gekke hapje is in geen tijd klaar! Roomijs met groenten en vis. Hoe raar is dat, denk je. En dat begrijp ik maar al te goed. Een hoorntje met drie bollen koffie-ijs met gebakken kabeljauw lijkt me ook iets van het goede teveel. Maar toch is dit een top-hapje!

Maar room en paling gaan sowieso al lekker samen, vanille is ook in hartige gerechten een mooie smaakmaker, en de komkommer, maar vooral het pittige van de ui en de zure appel geven een mooi contrast in dit lekkere glaasje.

En je gaat kinderen “gezond” kunnen beetnemen. Ze krijgen een ijsje maar eten ook groentjes en wat lekkere vis. Een hapje dat ze trouwens ook samen met jou kunnen maken.

Bereiding

  1. Laat het roomijs een klein beetje smelten.
  2. Snij de appel, de komkommer en de ui in hele fijne brunoise (zeer kleine blokjes) en meng die onder het zacht geworden roomijs.
  3. Kruid lekker af met genoeg peper en een beetje zout.
  4. Doe de mengeling voorzichtig onderin een klein glaasje.
  5. Leg daarop een paar stukjes gerookte paling en werk af met een sprietje dille.