Makkelijk hapje milkshake met paling
Recept

Makkelijk hapje milkshake met paling

Dit heb je nodig Hapje voor 4 personen

  • 2 bollen vanilleroomijs
  • 1 granny smith appel
  • ¼ komkommer (geschild, en zonder de zaadjes in het midden)
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 1 reepje gerookte paling
  • enkele sprietjes dille
Makkelijk hapje milkshake met paling

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Laat het roomijs een klein beetje smelten.

2 / 5

Snij de appel, de komkommer en de ui in hele fijne brunoise (zeer kleine blokjes) en meng die onder het zacht geworden roomijs.

3 / 5

Kruid lekker af met genoeg peper en een beetje zout.

4 / 5

Doe de mengeling voorzichtig onderin een klein glaasje.

5 / 5

Leg daarop een paar stukjes gerookte paling en werk af met een sprietje dille.

Laat het smaken.

Dit gekke hapje is in geen tijd klaar! Roomijs met groenten en vis. Hoe raar is dat, denk je. En dat begrijp ik maar al te goed. Een hoorntje met drie bollen koffie-ijs met gebakken kabeljauw lijkt me ook iets van het goede teveel. Maar toch is dit een top-hapje!

Maar room en paling gaan sowieso al lekker samen, vanille is ook in hartige gerechten een mooie smaakmaker, en de komkommer, maar vooral het pittige van de ui en de zure appel geven een mooi contrast in dit lekkere glaasje.

En je gaat kinderen “gezond” kunnen beetnemen. Ze krijgen een ijsje maar eten ook groentjes en wat lekkere vis. Een hapje dat ze trouwens ook samen met jou kunnen maken.

Bereiding

  1. Laat het roomijs een klein beetje smelten.
  2. Snij de appel, de komkommer en de ui in hele fijne brunoise (zeer kleine blokjes) en meng die onder het zacht geworden roomijs.
  3. Kruid lekker af met genoeg peper en een beetje zout.
  4. Doe de mengeling voorzichtig onderin een klein glaasje.
  5. Leg daarop een paar stukjes gerookte paling en werk af met een sprietje dille.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer