Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab
Recept

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 à 2 mango’s
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels accaciahoning
  • 100 ml skyr
  • Het sap van anderhalve limoen
  • 1 vanillestokje
Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Klop de slagroom stijf samen met de vanille en de honing in de 4,8l artisan keukenmixer

2 / 3

Schep de skyr en het limoensap snel door de room en roer voorzichtig verder.

3 / 3

Snij de mango in stukjes en serveer er de room bij.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Werk af met de zeste van limoen en verse munt.

Laat het smaken.

Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid! En omdat velen er ook van dromen om één van deze fantastische toestellen in huis te halen, mogen we elke maand één van de prachtige apparaten van KitchenAid weggeven via onze nieuwsbrief van Would Be Chef. Schrijf je dus nu alvast in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab
Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab
Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Het eerste grote nieuws dat ik trouwens mocht aankondigen was de nieuwe kleur voor 2021 van KitchenAid. En dat is HONEY. Zoals je kunt zien is HONEY een warme en rijke kleur met een gouden en oranje ondertoon. Na een groot wereldwijd onderzoek bleek dat dit de kleur is waar mensen naar verlangen: ze staat voor warmte, gezelligheid en samenzijn. HONEY is dan ook de kleur die staat voor het samenkomen met vrienden en familie, met de mensen die warmte brengen in je leven. En er is geen plek waar we dat liever doen dan in de keuken.

En daarom vond ik het zelf fijn om een heerlijk dessert te ontwikkelen waarin dezelfde gezellige kleur HONEY de hoofdrol speelt, net als het heerlijke ingrediënt honing zelf. Deze combinatie van fruit en skyr met room in de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is gewoon een verrassend makkelijk en fris recept voor deze zomer. #MakeItTogether

Bereiding

  1. Klop de slagroom stijf samen met de vanille en de honing in de 4,8l artisan keukenmixer
  2. Schep de skyr en het limoensap snel door de room en roer voorzichtig verder.
  3. Snij de mango in stukjes en serveer er de room bij.

Dresseren

  1. Werk af met de zeste van limoen en verse munt.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer