
Foto: Stefanie Geerts
Mango met pindaroom
Eerlijk: pindakaas, ik vind het maar iets vreemds. Iets Hollands vooral, onze Noorderburen zijn er gek op. Zo puur op de boterham vind ik het ook veel te zout. Maar je kunt er wel een lekker en mooi dessert mee maken. Deze combinatie van heel zoet, vers fruit, zoet-zoute room, zoute pinda en lekker citroenkruid, is echt een heerlijk dessertje!
Bereiding
- Begin met het schillen van een lekker verse, rijpe mango. Snijd het vruchtvlees in min of meer gelijke blokjes en serveer ze onderaan in een glas.
- Maak pindaroom. Dat is niet zo moeilijk te maken. Klop gewoon de room op met suiker zoals je klassieke slagroom zou maken tot hij een mooie lobbige structuur heeft gekregen en roer er dan naar smaak zachte pindakaas onder. Opgelet: het zoete van de slagroom en het zoute moeten elkaar wel in evenwicht houden, en je wil vooral ook de pindasmaak proeven.
- Spuit met een spuitzak mooie toefjes van de pindaroom over de mango.
- Maak van geroosterde (en zoute) pindanootjes met de vijzel een soort van crumble en strooi die tussen en een beetje over de toefjes pindaroom.
- Pluk lekker veel verse citroentijm en strooi die over het dessert.
Reacties