Mango met pindaroom
Recept

Mango met pindaroom

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 potje slagroom
  • 1 mango
  • suiker
  • pindakaas (naar smaak)
  • Een klein handje geroosterde gezouten pindanootjes
  • citroentijm
 
Mango met pindaroom

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Begin met het schillen van een lekker verse, rijpe mango. Snijd het vruchtvlees in min of meer gelijke blokjes en serveer ze onderaan in een glas.

2 / 5

Maak pindaroom. Dat is niet zo moeilijk te maken. Klop gewoon de room op met suiker zoals je klassieke slagroom zou maken tot hij een mooie lobbige structuur heeft gekregen en roer er dan naar smaak zachte pindakaas onder. Opgelet: het zoete van de slagroom en het zoute moeten elkaar wel in evenwicht houden, en je wil vooral ook de pindasmaak proeven.

3 / 5

Spuit met een spuitzak mooie toefjes van de pindaroom over de mango.

4 / 5

Maak van geroosterde (en zoute) pindanootjes met de vijzel een soort van crumble en strooi die tussen en een beetje over de toefjes pindaroom.

5 / 5

Pluk lekker veel verse citroentijm en strooi die over het dessert.

Laat het smaken.

Eerlijk: pindakaas, ik vind het maar iets vreemds. Iets Hollands vooral, onze Noorderburen zijn er gek op. Zo puur op de boterham vind ik het ook veel te zout. Maar je kunt er wel een lekker en mooi dessert mee maken. Deze combinatie van heel zoet, vers fruit, zoet-zoute room, zoute pinda en lekker citroenkruid, is echt een heerlijk dessertje!

Bereiding

  1. Begin met het schillen van een lekker verse, rijpe mango. Snijd het vruchtvlees in min of meer gelijke blokjes en serveer ze onderaan in een glas.
  2. Maak pindaroom. Dat is niet zo moeilijk te maken. Klop gewoon de room op met suiker zoals je klassieke slagroom zou maken tot hij een mooie lobbige structuur heeft gekregen en roer er dan naar smaak zachte pindakaas onder. Opgelet: het zoete van de slagroom en het zoute moeten elkaar wel in evenwicht houden, en je wil vooral ook de pindasmaak proeven.
  3. Spuit met een spuitzak mooie toefjes van de pindaroom over de mango.
  4. Maak van geroosterde (en zoute) pindanootjes met de vijzel een soort van crumble en strooi die tussen en een beetje over de toefjes pindaroom.
  5. Pluk lekker veel verse citroentijm en strooi die over het dessert.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid … Lees meer