Mango met pindaroom
Recept

Mango met pindaroom

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 potje slagroom
  • 1 mango
  • suiker
  • pindakaas (naar smaak)
  • Een klein handje geroosterde gezouten pindanootjes
  • citroentijm
 
Mango met pindaroom

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Begin met het schillen van een lekker verse, rijpe mango. Snijd het vruchtvlees in min of meer gelijke blokjes en serveer ze onderaan in een glas.

2 / 5

Maak pindaroom. Dat is niet zo moeilijk te maken. Klop gewoon de room op met suiker zoals je klassieke slagroom zou maken tot hij een mooie lobbige structuur heeft gekregen en roer er dan naar smaak zachte pindakaas onder. Opgelet: het zoete van de slagroom en het zoute moeten elkaar wel in evenwicht houden, en je wil vooral ook de pindasmaak proeven.

3 / 5

Spuit met een spuitzak mooie toefjes van de pindaroom over de mango.

4 / 5

Maak van geroosterde (en zoute) pindanootjes met de vijzel een soort van crumble en strooi die tussen en een beetje over de toefjes pindaroom.

5 / 5

Pluk lekker veel verse citroentijm en strooi die over het dessert.

Laat het smaken.

Eerlijk: pindakaas, ik vind het maar iets vreemds. Iets Hollands vooral, onze Noorderburen zijn er gek op. Zo puur op de boterham vind ik het ook veel te zout. Maar je kunt er wel een lekker en mooi dessert mee maken. Deze combinatie van heel zoet, vers fruit, zoet-zoute room, zoute pinda en lekker citroenkruid, is echt een heerlijk dessertje!

Bereiding

  1. Begin met het schillen van een lekker verse, rijpe mango. Snijd het vruchtvlees in min of meer gelijke blokjes en serveer ze onderaan in een glas.
  2. Maak pindaroom. Dat is niet zo moeilijk te maken. Klop gewoon de room op met suiker zoals je klassieke slagroom zou maken tot hij een mooie lobbige structuur heeft gekregen en roer er dan naar smaak zachte pindakaas onder. Opgelet: het zoete van de slagroom en het zoute moeten elkaar wel in evenwicht houden, en je wil vooral ook de pindasmaak proeven.
  3. Spuit met een spuitzak mooie toefjes van de pindaroom over de mango.
  4. Maak van geroosterde (en zoute) pindanootjes met de vijzel een soort van crumble en strooi die tussen en een beetje over de toefjes pindaroom.
  5. Pluk lekker veel verse citroentijm en strooi die over het dessert.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer