Mini pizza’s met pesto en asperges
Recept

Mini pizza’s met pesto en asperges

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 verpakking Danerolles Italian Snack
  • 8 witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 1 bol (buffel-)mozzarella
  • Parmezaanse kaas
Voor de pesto
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr verse basilicum
  • 70 gr goede Parmezaanse kaas
  • 125 ml goede olijfolie extra vierge
  • een halve citroen
  • zout
  • peper
  • eventueel wat chilipeper
 
Mini pizza’s met pesto en asperges

Maak eerst de pesto

5 stappen

1 / 5

Breek de Parmezaanse kaas in stukken alvorens je die in je keukenmachine doet.

2 / 5

Cutter de kaas, samen met de look, de pijnboompitten en de basilicum in de blender met een beetje olijfolie.

3 / 5

Voeg er geleidelijk de rest van de olijfolie aan toe tot je de structuur hebt die je het liefste wil.

4 / 5

Knijp er wat citroen bij voor de frisse toets.

5 / 5

Proef en werk af met wat peper, eventueel wat zout, en voor de liefhebbers wat chilipeper.

Maak nu de pizza’s

10 stappen

1 / 10

Schil de witte en groene asperges, snij ze in stukjes van 4 centimeter, en stoom of kook ze al dente.

2 / 10

Verwarm een oven voor op 200 graden.

3 / 10

Haal het deeg uit de verpakking van de Danerolles Italian Snack.

4 / 10

Rol de plakjes pizzadeeg uit.

5 / 10

Leg ze op een bakpapier op een bakplaat.

6 / 10

Beleg de pizza’s met de mozzarella.

7 / 10

Bak een tiental minuten op 200 graden.

8 / 10

Haal ze uit de oven en beleg de pizza’s met de witte en groene asperges en met de verse pesto.

9 / 10

Bak nog een vijftal minuutjes.

10 / 10

Werk af met wat schilfers parmezaanse kaas, wat kleine basilicumblaadjes, een beetje olijfolie en eventueel wat peper en zeezout.

Laat het smaken.

Pizza is toch altijd lekker? Ik ben fan! En niks is zo gezellig als van die lekkere mini pizza’s. Want dan kun je verschillende toppings op je pizza’s leggen. Op vrijdagavond voor TV zijn die echt zalig om uit het vuistje te eten. Of met de vrienden in de tuin. Of ook leuk: als je eens een volledige Italiaanse avond doet dan kan zo’n kleine pizza een heerlijk voorgerecht zijn, je kunt er namelijk super creatief mee aan de slag gaan…

Mini pizza’s met pesto en asperges

Sinds kort hebben de mensen van Danerolles, die je onder andere kent van het zeer handige voorverpakte croissant-deeg, nu ook de Danerolles Italian Snack op de markt gebracht. Dat zijn rolletjes met heerlijk pizzadeeg in brikverpakking. Echt super handig!! Je trekt eerst de papieren verpakking van rond het blikje, en dan kun je het brik gewoon opendraaien. En in de verpakking zitten dan acht stukjes pizzadeeg, net groot genoeg om zalige mini pizza’s te maken.

Mini pizza’s met pesto en asperges

Ik heb zelf heerlijke pizza’s gemaakt met mozzarella, witte en groene asperges, en met van die zalige zelfgemaakte pesto met basilicum. Maar je kunt natuurlijk evengoed pesto uit een bokaaltje gebruiken, daar bestaat ook topkwaliteit. Hoe dan ook: en zalige combinatie waarmee je je familie en vrienden heerlijk kunt verwennen.

Mini pizza’s met pesto en asperges

Bereiding

Maak eerst de pesto

  1. Breek de Parmezaanse kaas in stukken alvorens je die in je keukenmachine doet.
  2. Cutter de kaas, samen met de look, de pijnboompitten en de basilicum in de blender met een beetje olijfolie.
  3. Voeg er geleidelijk de rest van de olijfolie aan toe tot je de structuur hebt die je het liefste wil.
  4. Knijp er wat citroen bij voor de frisse toets.
  5. Proef en werk af met wat peper, eventueel wat zout, en voor de liefhebbers wat chilipeper.

Maak nu de pizza’s

  1. Schil de witte en groene asperges, snij ze in stukjes van 4 centimeter, en stoom of kook ze al dente.
  2. Verwarm een oven voor op 200 graden.
  3. Haal het deeg uit de verpakking van de Danerolles Italian Snack.
  4. Rol de plakjes pizzadeeg uit.
  5. Leg ze op een bakpapier op een bakplaat.
  6. Beleg de pizza’s met de mozzarella.
  7. Bak een tiental minuten op 200 graden.
  8. Haal ze uit de oven en beleg de pizza’s met de witte en groene asperges en met de verse pesto.
  9. Bak nog een vijftal minuutjes.
  10. Werk af met wat schilfers parmezaanse kaas, wat kleine basilicumblaadjes, een beetje olijfolie en eventueel wat peper en zeezout.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer