Mini pizza’s met pesto en asperges
Recept

Mini pizza’s met pesto en asperges

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 verpakking Danerolles Italian Snack
  • 8 witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 1 bol (buffel-)mozzarella
  • Parmezaanse kaas
Voor de pesto
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr verse basilicum
  • 70 gr goede Parmezaanse kaas
  • 125 ml goede olijfolie extra vierge
  • een halve citroen
  • zout
  • peper
  • eventueel wat chilipeper
 
Mini pizza’s met pesto en asperges

Maak eerst de pesto

5 stappen

1 / 5

Breek de Parmezaanse kaas in stukken alvorens je die in je keukenmachine doet.

2 / 5

Cutter de kaas, samen met de look, de pijnboompitten en de basilicum in de blender met een beetje olijfolie.

3 / 5

Voeg er geleidelijk de rest van de olijfolie aan toe tot je de structuur hebt die je het liefste wil.

4 / 5

Knijp er wat citroen bij voor de frisse toets.

5 / 5

Proef en werk af met wat peper, eventueel wat zout, en voor de liefhebbers wat chilipeper.

Maak nu de pizza’s

10 stappen

1 / 10

Schil de witte en groene asperges, snij ze in stukjes van 4 centimeter, en stoom of kook ze al dente.

2 / 10

Verwarm een oven voor op 200 graden.

3 / 10

Haal het deeg uit de verpakking van de Danerolles Italian Snack.

4 / 10

Rol de plakjes pizzadeeg uit.

5 / 10

Leg ze op een bakpapier op een bakplaat.

6 / 10

Beleg de pizza’s met de mozzarella.

7 / 10

Bak een tiental minuten op 200 graden.

8 / 10

Haal ze uit de oven en beleg de pizza’s met de witte en groene asperges en met de verse pesto.

9 / 10

Bak nog een vijftal minuutjes.

10 / 10

Werk af met wat schilfers parmezaanse kaas, wat kleine basilicumblaadjes, een beetje olijfolie en eventueel wat peper en zeezout.

Laat het smaken.

Pizza is toch altijd lekker? Ik ben fan! En niks is zo gezellig als van die lekkere mini pizza’s. Want dan kun je verschillende toppings op je pizza’s leggen. Op vrijdagavond voor TV zijn die echt zalig om uit het vuistje te eten. Of met de vrienden in de tuin. Of ook leuk: als je eens een volledige Italiaanse avond doet dan kan zo’n kleine pizza een heerlijk voorgerecht zijn, je kunt er namelijk super creatief mee aan de slag gaan…

Mini pizza’s met pesto en asperges

Sinds kort hebben de mensen van Danerolles, die je onder andere kent van het zeer handige voorverpakte croissant-deeg, nu ook de Danerolles Italian Snack op de markt gebracht. Dat zijn rolletjes met heerlijk pizzadeeg in brikverpakking. Echt super handig!! Je trekt eerst de papieren verpakking van rond het blikje, en dan kun je het brik gewoon opendraaien. En in de verpakking zitten dan acht stukjes pizzadeeg, net groot genoeg om zalige mini pizza’s te maken.

Mini pizza’s met pesto en asperges

Ik heb zelf heerlijke pizza’s gemaakt met mozzarella, witte en groene asperges, en met van die zalige zelfgemaakte pesto met basilicum. Maar je kunt natuurlijk evengoed pesto uit een bokaaltje gebruiken, daar bestaat ook topkwaliteit. Hoe dan ook: en zalige combinatie waarmee je je familie en vrienden heerlijk kunt verwennen.

Mini pizza’s met pesto en asperges

Bereiding

Maak eerst de pesto

  1. Breek de Parmezaanse kaas in stukken alvorens je die in je keukenmachine doet.
  2. Cutter de kaas, samen met de look, de pijnboompitten en de basilicum in de blender met een beetje olijfolie.
  3. Voeg er geleidelijk de rest van de olijfolie aan toe tot je de structuur hebt die je het liefste wil.
  4. Knijp er wat citroen bij voor de frisse toets.
  5. Proef en werk af met wat peper, eventueel wat zout, en voor de liefhebbers wat chilipeper.

Maak nu de pizza’s

  1. Schil de witte en groene asperges, snij ze in stukjes van 4 centimeter, en stoom of kook ze al dente.
  2. Verwarm een oven voor op 200 graden.
  3. Haal het deeg uit de verpakking van de Danerolles Italian Snack.
  4. Rol de plakjes pizzadeeg uit.
  5. Leg ze op een bakpapier op een bakplaat.
  6. Beleg de pizza’s met de mozzarella.
  7. Bak een tiental minuten op 200 graden.
  8. Haal ze uit de oven en beleg de pizza’s met de witte en groene asperges en met de verse pesto.
  9. Bak nog een vijftal minuutjes.
  10. Werk af met wat schilfers parmezaanse kaas, wat kleine basilicumblaadjes, een beetje olijfolie en eventueel wat peper en zeezout.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer