Mini pizza’s met pesto en asperges

Pizza is toch altijd lekker? Ik ben fan! En niks is zo gezellig als van die lekkere mini pizza’s. Want dan kun je verschillende toppings op je pizza’s leggen. Op vrijdagavond voor TV zijn die echt zalig om uit het vuistje te eten. Of met de vrienden in de tuin. Of ook leuk: als je eens een volledige Italiaanse avond doet dan kan zo’n kleine pizza een heerlijk voorgerecht zijn, je kunt er namelijk super creatief mee aan de slag gaan…

Sinds kort hebben de mensen van Danerolles, die je onder andere kent van het zeer handige voorverpakte croissant-deeg, nu ook de Danerolles Italian Snack op de markt gebracht. Dat zijn rolletjes met heerlijk pizzadeeg in brikverpakking. Echt super handig!! Je trekt eerst de papieren verpakking van rond het blikje, en dan kun je het brik gewoon opendraaien. En in de verpakking zitten dan acht stukjes pizzadeeg, net groot genoeg om zalige mini pizza’s te maken.

Ik heb zelf heerlijke pizza’s gemaakt met mozzarella, witte en groene asperges, en met van die zalige zelfgemaakte pesto met basilicum. Maar je kunt natuurlijk evengoed pesto uit een bokaaltje gebruiken, daar bestaat ook topkwaliteit. Hoe dan ook: en zalige combinatie waarmee je je familie en vrienden heerlijk kunt verwennen.

Bereiding

Maak eerst de pesto

  1. Breek de Parmezaanse kaas in stukken alvorens je die in je keukenmachine doet.
  2. Cutter de kaas, samen met de look, de pijnboompitten en de basilicum in de blender met een beetje olijfolie.
  3. Voeg er geleidelijk de rest van de olijfolie aan toe tot je de structuur hebt die je het liefste wil.
  4. Knijp er wat citroen bij voor de frisse toets.
  5. Proef en werk af met wat peper, eventueel wat zout, en voor de liefhebbers wat chilipeper.

Maak nu de pizza’s

  1. Schil de witte en groene asperges, snij ze in stukjes van 4 centimeter, en stoom of kook ze al dente.
  2. Verwarm een oven voor op 200 graden.
  3. Haal het deeg uit de verpakking van de Danerolles Italian Snack.
  4. Rol de plakjes pizzadeeg uit.
  5. Leg ze op een bakpapier op een bakplaat.
  6. Beleg de pizza’s met de mozzarella.
  7. Bak een tiental minuten op 200 graden.
  8. Haal ze uit de oven en beleg de pizza’s met de witte en groene asperges en met de verse pesto.
  9. Bak nog een vijftal minuutjes.
  10. Werk af met wat schilfers parmezaanse kaas, wat kleine basilicumblaadjes, een beetje olijfolie en eventueel wat peper en zeezout.