Pizza is toch altijd lekker? Ik ben fan! En niks is zo gezellig als van die lekkere mini pizza’s. Want dan kun je verschillende toppings op je pizza’s leggen. Op vrijdagavond voor TV zijn die echt zalig om uit het vuistje te eten. Of met de vrienden in de tuin. Of ook leuk: als je eens een volledige Italiaanse avond doet dan kan zo’n kleine pizza een heerlijk voorgerecht zijn, je kunt er namelijk super creatief mee aan de slag gaan…
Sinds kort hebben de mensen van Danerolles, die je onder andere kent van het zeer handige voorverpakte croissant-deeg, nu ook de Danerolles Italian Snack op de markt gebracht. Dat zijn rolletjes met heerlijk pizzadeeg in brikverpakking. Echt super handig!! Je trekt eerst de papieren verpakking van rond het blikje, en dan kun je het brik gewoon opendraaien. En in de verpakking zitten dan acht stukjes pizzadeeg, net groot genoeg om zalige mini pizza’s te maken.
Ik heb zelf heerlijke pizza’s gemaakt met mozzarella, witte en groene asperges, en met van die zalige zelfgemaakte pesto met basilicum. Maar je kunt natuurlijk evengoed pesto uit een bokaaltje gebruiken, daar bestaat ook topkwaliteit. Hoe dan ook: en zalige combinatie waarmee je je familie en vrienden heerlijk kunt verwennen.
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer