Mosselen met courgettes en quinoa
Recept

Mosselen met courgettes en quinoa

Dit heb je nodig 4 personen

  • gekookte mosselen, uit de schelp
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 150 gr quinoa
  • ½ glas kippenbouillon
  • ½ glas witte wijn
  • 1 el graanmosterd
  • een paar scheutjes sojaroom light
  • een aantal takjes dille, fijngehakt
Mosselen met courgettes en quinoa

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Haal de mosselen uit de schelp. Bewaar er wel enkele in de schelp want dat geeft een mooie effect op je borden.

2 / 7

Kook de quinoa.

3 / 7

Snijd intussen de courgette in blokjes van één op één centimeter en bak ze in een diepe pan aan in olijfolie met wat peper en zout.

4 / 7

Doe de gekookte quinoa mee in de pan bij de courgettes en voeg er de kippenbouillon en de witte wijn bij.

5 / 7

Laat alles lekker indikken en doe er nog wat graanmosterd en sojaroom light bij om het wat romig te maken.

6 / 7

Roer vervolgens voorzichtig de mosseltjes onder de courgette zodat ze even mee smaak opnemen en opwarmen.

7 / 7

Werk af met wat fijngesnipperde dille.

Laat het smaken.

Nooit eten weggooien, dat is al lang mijn principe. Omdat ik het verspillen van voedsel ethisch echt niet OK vind. Maar het is ook gewoon zonde, omdat je met restjes van de dag voordien soms de mooiste en meest originele gerechten kunt maken.

Dit gerechtje ontstond zo ook eerder toevallig. Ik had de dag voordien veel mosseltjes gemaakt en mijn gasten eigenlijk een klein beetje overschat, want ik had misschien wel twee kilo mosselen te veel klaargemaakt.

Maar niet getreurd, met het teveel aan mosselen kon ik de dag nadien dit gezonde en lekkere lunchgerecht maken. En het staat nu nog vaak op het menu bij ons.

Bereiding

  1. Haal de mosselen uit de schelp. Bewaar er wel enkele in de schelp want dat geeft een mooie effect op je borden.
  2. Kook de quinoa.
  3. Snijd intussen de courgette in blokjes van één op één centimeter en bak ze in een diepe pan aan in olijfolie met wat peper en zout.
  4. Doe de gekookte quinoa mee in de pan bij de courgettes en voeg er de kippenbouillon en de witte wijn bij.
  5. Laat alles lekker indikken en doe er nog wat graanmosterd en sojaroom light bij om het wat romig te maken.
  6. Roer vervolgens voorzichtig de mosseltjes onder de courgette zodat ze even mee smaak opnemen en opwarmen.
  7. Werk af met wat fijngesnipperde dille.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer