Mosselen met courgettes en quinoa
Recept

Mosselen met courgettes en quinoa

Dit heb je nodig 4 personen

  • gekookte mosselen, uit de schelp
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 150 gr quinoa
  • ½ glas kippenbouillon
  • ½ glas witte wijn
  • 1 el graanmosterd
  • een paar scheutjes sojaroom light
  • een aantal takjes dille, fijngehakt
Mosselen met courgettes en quinoa

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Haal de mosselen uit de schelp. Bewaar er wel enkele in de schelp want dat geeft een mooie effect op je borden.

2 / 7

Kook de quinoa.

3 / 7

Snijd intussen de courgette in blokjes van één op één centimeter en bak ze in een diepe pan aan in olijfolie met wat peper en zout.

4 / 7

Doe de gekookte quinoa mee in de pan bij de courgettes en voeg er de kippenbouillon en de witte wijn bij.

5 / 7

Laat alles lekker indikken en doe er nog wat graanmosterd en sojaroom light bij om het wat romig te maken.

6 / 7

Roer vervolgens voorzichtig de mosseltjes onder de courgette zodat ze even mee smaak opnemen en opwarmen.

7 / 7

Werk af met wat fijngesnipperde dille.

Laat het smaken.

Nooit eten weggooien, dat is al lang mijn principe. Omdat ik het verspillen van voedsel ethisch echt niet OK vind. Maar het is ook gewoon zonde, omdat je met restjes van de dag voordien soms de mooiste en meest originele gerechten kunt maken.

Dit gerechtje ontstond zo ook eerder toevallig. Ik had de dag voordien veel mosseltjes gemaakt en mijn gasten eigenlijk een klein beetje overschat, want ik had misschien wel twee kilo mosselen te veel klaargemaakt.

Maar niet getreurd, met het teveel aan mosselen kon ik de dag nadien dit gezonde en lekkere lunchgerecht maken. En het staat nu nog vaak op het menu bij ons.

Bereiding

  1. Haal de mosselen uit de schelp. Bewaar er wel enkele in de schelp want dat geeft een mooie effect op je borden.
  2. Kook de quinoa.
  3. Snijd intussen de courgette in blokjes van één op één centimeter en bak ze in een diepe pan aan in olijfolie met wat peper en zout.
  4. Doe de gekookte quinoa mee in de pan bij de courgettes en voeg er de kippenbouillon en de witte wijn bij.
  5. Laat alles lekker indikken en doe er nog wat graanmosterd en sojaroom light bij om het wat romig te maken.
  6. Roer vervolgens voorzichtig de mosseltjes onder de courgette zodat ze even mee smaak opnemen en opwarmen.
  7. Werk af met wat fijngesnipperde dille.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer