Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv
Recept

Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv

Dit heb je nodig 4 personen (of voorgerecht voor 2)

  • 2 kilo mosselen
  • 250 gr mosselgroenten (half ui, half groene selder)
  • 100 gr geraspte en fijngesneden wortelen
  • 2 el rode curry
  • 250 ml cocosmelk
  • Koriander
  • Een beetje water
  • Peper en zout
Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Spoel de mosselen in koud water, maak ze schoon.

2 / 9

Koop een pakje mosselgroentjes (ui en groene selder).

3 / 9

Rasp 100 gr wortelen en hak ze nog eens fijn.

4 / 9

Hak de koriander fijn.

5 / 9

Doe de mosselen, de uien, de selder en de wortelen, samen met de cocosmelk en de curry samen in de Cookeo.

6 / 9

Je kunt eventueel nog een beetje bijkruiden met peper en zout, maar overdrijf niet, want de curry geeft al heel veel smaak.

7 / 9

Voeg een beetje water toe en roer alles eens door elkaar.

8 / 9

Vervolgens sluit je het deksel en bereid de mosselen drie minuten in de snelkook-functie van de Cookeo.

9 / 9

Je kunt de ingrediënten gerust op voorhand in de Cookeo plaatsen en de timer aanzetten, waardoor de mosseltjes klaar zullen zijn op een door jou gekozen moment.

Laat het smaken.

Ik hou van uitgebreid koken, dat weet iedereen intussen wel. Soms maak ik echt tijd om uren in de keuken te staan en super speciale gerechten in elkaar te steken. Maar geloof me, dat lukt me zeker niet elke dag. Soms moet het ook snel gaan in de keuken, na een super drukke dag. Of wanneer je ’s avonds nog heel veel werk hebt. Maar evengoed wanneer je gasten op bezoek hebt en je tijd met hen wil doorbrengen en niet enkel in de keuken wil staan. Voor al dat soort momenten is de Cookeo van Moulinex echt een super apparaat.

Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv
Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv
Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv

De Cookeo kun je eigenlijk beschouwen als een persoonlijke keukenassistent. De Cookeo is vanzelf al uitgerust met 100 voorgeprogrammeerde recepten en helpt je stap voor stap bij het bereiden van lekkere maaltijden tot wel 6 personen. Met één druk op de knop kun je een heleboel gerechten bereiden en bespaar je massa’s tijd in de keuken! En er hoort ook nog eens een makkelijke gratis app bij die je door het hele kookproces begeleidt.

Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv
Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv
Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv

Om een specifiek ingrediënt te bereiden, selecteert je het gewoon op het digitale scherm en klik je het aan. Cookeo doet dan de rest voor jou. Erg handig. Er zijn 5 eenvoudige instellingen waarmee je kunt snelkoken, stomen, aanbakken, sudderen en opwarmen. En ook erg makkelijk: wanneer je maaltijd klaar is, houdt de cooker die warm tot etenstijd! Het toestel is ook veilig in gebruik: de handgrepen blijven koel, dus je zult je nooit kunnen verbranden. En de Cookeo is ook makkelijk schoon te maken: de uitneembare pan en het stoommandje mogen gewoon in de vaatwasmachine.

Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv
Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv

Ik ga overmorgen een wedstrijd lanceren waarmee je deze handige keukenassistent kunt winnen op de blog. Maar laat me je nu al even het water in de mond doen krijgen met deze heerlijke mosselen. In een paar minuten zijn ze klaar, en geloof me, je hele huis zal geuren naar deze zalige Aziatische aroma’s. Uiteraard kun je deze mosselen ook in een gewone mosselpot bereiden, maar met de Cookeo zullen alle smaken heerlijk blenden in enkele minuten.

Meer info over de Cookeo kun je vinden op www.moulinex.be Speel mee met onze Would Be Chef wedstrijd Win een Cookeo van Moulinex!

Bereiding

  1. Spoel de mosselen in koud water, maak ze schoon.
  2. Koop een pakje mosselgroentjes (ui en groene selder).
  3. Rasp 100 gr wortelen en hak ze nog eens fijn.
  4. Hak de koriander fijn.
  5. Doe de mosselen, de uien, de selder en de wortelen, samen met de cocosmelk en de curry samen in de Cookeo.
  6. Je kunt eventueel nog een beetje bijkruiden met peper en zout, maar overdrijf niet, want de curry geeft al heel veel smaak.
  7. Voeg een beetje water toe en roer alles eens door elkaar.
  8. Vervolgens sluit je het deksel en bereid de mosselen drie minuten in de snelkook-functie van de Cookeo.
  9. Je kunt de ingrediënten gerust op voorhand in de Cookeo plaatsen en de timer aanzetten, waardoor de mosseltjes klaar zullen zijn op een door jou gekozen moment.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer