Mosseltjes met cocos, wortelen en rode curry in de Cookeo #Adv

Ik hou van uitgebreid koken, dat weet iedereen intussen wel. Soms maak ik echt tijd om uren in de keuken te staan en super speciale gerechten in elkaar te steken. Maar geloof me, dat lukt me zeker niet elke dag. Soms moet het ook snel gaan in de keuken, na een super drukke dag. Of wanneer je ’s avonds nog heel veel werk hebt. Maar evengoed wanneer je gasten op bezoek hebt en je tijd met hen wil doorbrengen en niet enkel in de keuken wil staan. Voor al dat soort momenten is de Cookeo van Moulinex echt een super apparaat.

De Cookeo kun je eigenlijk beschouwen als een persoonlijke keukenassistent. De Cookeo is vanzelf al uitgerust met 100 voorgeprogrammeerde recepten en helpt je stap voor stap bij het bereiden van lekkere maaltijden tot wel 6 personen. Met één druk op de knop kun je een heleboel gerechten bereiden en bespaar je massa’s tijd in de keuken! En er hoort ook nog eens een makkelijke gratis app bij die je door het hele kookproces begeleidt.

Om een specifiek ingrediënt te bereiden, selecteert je het gewoon op het digitale scherm en klik je het aan. Cookeo doet dan de rest voor jou. Erg handig. Er zijn 5 eenvoudige instellingen waarmee je kunt snelkoken, stomen, aanbakken, sudderen en opwarmen. En ook erg makkelijk: wanneer je maaltijd klaar is, houdt de cooker die warm tot etenstijd! Het toestel is ook veilig in gebruik: de handgrepen blijven koel, dus je zult je nooit kunnen verbranden. En de Cookeo is ook makkelijk schoon te maken: de uitneembare pan en het stoommandje mogen gewoon in de vaatwasmachine.

Ik ga overmorgen een wedstrijd lanceren waarmee je deze handige keukenassistent kunt winnen op de blog. Maar laat me je nu al even het water in de mond doen krijgen met deze heerlijke mosselen. In een paar minuten zijn ze klaar, en geloof me, je hele huis zal geuren naar deze zalige Aziatische aroma’s. Uiteraard kun je deze mosselen ook in een gewone mosselpot bereiden, maar met de Cookeo zullen alle smaken heerlijk blenden in enkele minuten.

Meer info over de Cookeo kun je vinden op www.moulinex.be Speel mee met onze Would Be Chef wedstrijd Win een Cookeo van Moulinex!

 

Bereiding

  1. Spoel de mosselen in koud water, maak ze schoon.
  2. Koop een pakje mosselgroentjes (ui en groene selder).
  3. Rasp 100 gr wortelen en hak ze nog eens fijn.
  4. Hak de koriander fijn.
  5. Doe de mosselen, de uien, de selder en de wortelen, samen met de cocosmelk en de curry samen in de Cookeo.
  6. Je kunt eventueel nog een beetje bijkruiden met peper en zout, maar overdrijf niet, want de curry geeft al heel veel smaak.
  7. Voeg een beetje water toe en roer alles eens door elkaar.
  8. Vervolgens sluit je het deksel en bereid de mosselen drie minuten in de snelkook-functie van de Cookeo.
  9. Je kunt de ingrediënten gerust op voorhand in de Cookeo plaatsen en de timer aanzetten, waardoor de mosseltjes klaar zullen zijn op een door jou gekozen moment.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner