MOUSSE VAN SINAASAPPEL MET GRAND MARNIER, GEROOSTERDE PECAN EN MUNT
Recept

Mousse van sinaasappel met grand marnier, geroosterde pecan en munt

Dit heb je nodig 4 personen

  • 20 cl sap van vers geperste sinaasappel
  • 5 cl Grand-Marnier
  • 25 cl room
  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk
  • Enkele blaadjes munt
  • 1 paar pecannootjes
  • De partjes van 1 sinaasappel
MOUSSE VAN SINAASAPPEL MET GRAND MARNIER, GEROOSTERDE PECAN EN MUNT

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Maak van het sinaasappelsap, de grand-marnier en de zoete gecondenseerde melk een beslag.

2 / 5

Klop de room tot slagroomdikte en spatel die onder het beslag.

3 / 5

Giet in coupes of wijnglazen en laat een paar uurtjes in de koelkast laten opstijven.

4 / 5

Hak de nootjes fijn.

5 / 5

Snij de partjes uit de sinaasappel.

Laat het smaken.

Dit is zo’n heerlijk dessert. Ik haalde de inspiratie een paar jaar geleden uit een oud kookboek waarin het gemaakt werd met citroen, maar ik vind deze variant met sinaasappel net iets lekkerder. Er zit ook een beetje alcohol in, maar als je dit dessert ook voor kinderen maakt kun je die gerust achterwege laten.

Hoe dan ook, deze sinaasappel met een mousse van gecondenseerde melk, opgeklopte room, sinaasappelsap en Grand Marnier, met gehakte pecannoten en munt is een rijk maar wel zeer makkelijk klaar te maken feestelijk fris dessertje.

Bereiding

  1. Maak van het sinaasappelsap, de grand-marnier en de zoete gecondenseerde melk een beslag.
  2. Klop de room tot slagroomdikte en spatel die onder het beslag.
  3. Giet in coupes of wijnglazen en laat een paar uurtjes in de koelkast laten opstijven.
  4. Hak de nootjes fijn.
  5. Snij de partjes uit de sinaasappel.

Serveren

Leg op de coupes wat gehakte nootjes, een paar partjes sinaasappel en een takje munt.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer