
Foto: Stefanie Geerts
MOUSSE VAN SINAASAPPEL MET GRAND MARNIER, GEROOSTERDE PECAN EN MUNT
Dit is zo’n heerlijk dessert. Ik haalde de inspiratie een paar jaar geleden uit een oud kookboek waarin het gemaakt werd met citroen, maar ik vind deze variant met sinaasappel net iets lekkerder. Er zit ook een beetje alcohol in, maar als je dit dessert ook voor kinderen maakt kun je die gerust achterwege laten.
Hoe dan ook, deze sinaasappel met een mousse van gecondenseerde melk, opgeklopte room, sinaasappelsap en Grand Marnier, met gehakte pecannoten en munt is een rijk maar wel zeer makkelijk klaar te maken feestelijk fris dessertje.
Bereiding
- Maak van het sinaasappelsap, de grand-marnier en de zoete gecondenseerde melk een beslag.
- Klop de room tot slagroomdikte en spatel die onder het beslag.
- Giet in coupes of wijnglazen en laat een paar uurtjes in de koelkast laten opstijven.
- Hak de nootjes fijn.
- Snij de partjes uit de sinaasappel.
Serveren
Leg op de coupes wat gehakte nootjes, een paar partjes sinaasappel en een takje munt.
Reacties