MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
Recept

MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 MOWI Pure Baron filets
  • 1 grote witte ui
  • 1 courgette
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 2 rode paprika’s
  • Verse basilicum
  • Kappertjes
  • 800 gram aardappelpuree
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Maak een lekkere puree met olijfolie en hou die warm.

2 / 10

Leg de paprika’s een tiental minuten in een oven van 230 graden. Nadien zul je het velletje er makkelijk af kunnen halen en de paprika’s in reepjes snijden.

3 / 10

Snipper de ui.

4 / 10

Snij een brunoise van de courgette, de schil mag er aan blijven.

5 / 10

Stoof de ui aan in wat olijfolie met peper en zout.

6 / 10

Bak de courgette vervolgens mee in de wok.

7 / 10

Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat die ook mee bakken.

8 / 10

Laat de paprikareepjes nog heel kort even mee opwarmen in de wok.

9 / 10

Leg de MOWI Pure Baron zalmfilet in een ovenschotel of op een stuk bakpapier en bak een achttal minuten op 180 graden in de oven.

10 / 10

Leg de puree in het midden van het bord met daarrond de gewokte Zuiderse groenten-mix met  wat kappertjes bij en wat verse baslicum blaadjes.

Laat het smaken.

Ik heb al eens eerder gezegd dat ik een groot liefhebber ben van de heerlijke zalm van MOWI. Het is een topproduct om mee te werken in de keuken. MOWI is de grootste producent ter wereld als het over Atlantische zalm gaat. De MOWI PURE Baron wordt gekweekt met het allergrootste respect voor de vis en de natuur. Deze zalmen groeien op in de ijskoude fjorden in Noorwegen, waar ze met alle respect en zorg groot en sterk kunnen worden. En dat proef je gewoon. Het is een topproduct om mee te werken in de keuken.

MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

Al 50 jaar zijn dit de beste gekweekte zalmen die je je voorstellen kunt, en niet voor niks hebben ze een ASC logo gekregen, wat wil zeggen dat ze gekweekt worden met het grootste respect voor de natuur. MOWI zalm is dan ook het resultaat van jarenlange kweek met de beste, sterkste en meest resistente bloedlijn. Met een uniek DNA dat van generatie op generatie wordt doorgegeven in speciaal geselecteerde kwekerijen. Een unieke zalm die zijn gelijke niet kent. MOWI heeft de hele keten in handen, van begin tot eind. Dat zorgt voor een perfecte traceerbaarheid. Het is een premium Scandinavisch kwaliteitsproduct waarmee ik erg graag aan de slag ga in de keuken.

MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

Nadat in de lente de MOWI PURE Baron heb bereid met asperges en nieuwe aardappeltjes, wou ik het deze keer wat meer in de gezellig herfstsfeer zoeken. Ik heb lekkere puree gemaakt met olijfolie, en een Zuiderse groenten-mix met ajuin, kerstomaatjes en courgette en gegrilde paprika. Alles afgewerkt met kappertjes en wat basilicum. En de ster in dit gerecht is sowieso de MOWI PURE Baron zalm, die ik eenvoudig in de oven heb bereid.

MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

De MOWI PURE Baron zalm is verkrijgbaar bij o.a. Colruyt, Spar, Okay en Collect & Go.

Bereiding

  1. Maak een lekkere puree met olijfolie en hou die warm.
  2. Leg de paprika’s een tiental minuten in een oven van 230 graden. Nadien zul je het velletje er makkelijk af kunnen halen en de paprika’s in reepjes snijden.
  3. Snipper de ui.
  4. Snij een brunoise van de courgette, de schil mag er aan blijven.
  5. Stoof de ui aan in wat olijfolie met peper en zout.
  6. Bak de courgette vervolgens mee in de wok.
  7. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat die ook mee bakken.
  8. Laat de paprikareepjes nog heel kort even mee opwarmen in de wok.
  9. Leg de MOWI Pure Baron zalmfilet in een ovenschotel of op een stuk bakpapier en bak een achttal minuten op 180 graden in de oven.
  10. Leg de puree in het midden van het bord met daarrond de gewokte Zuiderse groenten-mix met  wat kappertjes bij en wat verse baslicum blaadjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer