MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

Ik heb al eens eerder gezegd dat ik een groot liefhebber ben van de heerlijke zalm van MOWI. Het is een topproduct om mee te werken in de keuken. MOWI is de grootste producent ter wereld als het over Atlantische zalm gaat. De MOWI PURE Baron wordt gekweekt met het allergrootste respect voor de vis en de natuur. Deze zalmen groeien op in de ijskoude fjorden in Noorwegen, waar ze met alle respect en zorg groot en sterk kunnen worden. En dat proef je gewoon. Het is een topproduct om mee te werken in de keuken.

Al 50 jaar zijn dit de beste gekweekte zalmen die je je voorstellen kunt, en niet voor niks hebben ze een ASC logo gekregen, wat wil zeggen dat ze gekweekt worden met het grootste respect voor de natuur. MOWI zalm is dan ook het resultaat van jarenlange kweek met de beste, sterkste en meest resistente bloedlijn. Met een uniek DNA dat van generatie op generatie wordt doorgegeven in speciaal geselecteerde kwekerijen. Een unieke zalm die zijn gelijke niet kent. MOWI heeft de hele keten in handen, van begin tot eind. Dat zorgt voor een perfecte traceerbaarheid. Het is een premium Scandinavisch kwaliteitsproduct waarmee ik erg graag aan de slag ga in de keuken.

Nadat in de lente de MOWI PURE Baron heb bereid met asperges en nieuwe aardappeltjes, wou ik het deze keer wat meer in de gezellig herfstsfeer zoeken. Ik heb lekkere puree gemaakt met olijfolie, en een Zuiderse groenten-mix met ajuin, kerstomaatjes en courgette en gegrilde paprika. Alles afgewerkt met kappertjes en wat basilicum. En de ster in dit gerecht is sowieso de MOWI PURE Baron zalm, die ik eenvoudig in de oven heb bereid.

De MOWI PURE Baron zalm is verkrijgbaar bij o.a. Colruyt, Spar, Okay en Collect & Go.

Bereiding

  1. Maak een lekkere puree met olijfolie en hou die warm.
  2. Leg de paprika’s een tiental minuten in een oven van 230 graden. Nadien zul je het velletje er makkelijk af kunnen halen en de paprika’s in reepjes snijden.
  3. Snipper de ui.
  4. Snij een brunoise van de courgette, de schil mag er aan blijven.
  5. Stoof de ui aan in wat olijfolie met peper en zout.
  6. Bak de courgette vervolgens mee in de wok.
  7. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat die ook mee bakken.
  8. Laat de paprikareepjes nog heel kort even mee opwarmen in de wok.
  9. Leg de MOWI Pure Baron zalmfilet in een ovenschotel of op een stuk bakpapier en bak een achttal minuten op 180 graden in de oven.
  10. Leg de puree in het midden van het bord met daarrond de gewokte Zuiderse groenten-mix met  wat kappertjes bij en wat verse baslicum blaadjes.