MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
Recept

MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 MOWI Pure Baron filets
  • 1 grote witte ui
  • 1 courgette
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 2 rode paprika’s
  • Verse basilicum
  • Kappertjes
  • 800 gram aardappelpuree
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Maak een lekkere puree met olijfolie en hou die warm.

2 / 10

Leg de paprika’s een tiental minuten in een oven van 230 graden. Nadien zul je het velletje er makkelijk af kunnen halen en de paprika’s in reepjes snijden.

3 / 10

Snipper de ui.

4 / 10

Snij een brunoise van de courgette, de schil mag er aan blijven.

5 / 10

Stoof de ui aan in wat olijfolie met peper en zout.

6 / 10

Bak de courgette vervolgens mee in de wok.

7 / 10

Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat die ook mee bakken.

8 / 10

Laat de paprikareepjes nog heel kort even mee opwarmen in de wok.

9 / 10

Leg de MOWI Pure Baron zalmfilet in een ovenschotel of op een stuk bakpapier en bak een achttal minuten op 180 graden in de oven.

10 / 10

Leg de puree in het midden van het bord met daarrond de gewokte Zuiderse groenten-mix met  wat kappertjes bij en wat verse baslicum blaadjes.

Laat het smaken.

Ik heb al eens eerder gezegd dat ik een groot liefhebber ben van de heerlijke zalm van MOWI. Het is een topproduct om mee te werken in de keuken. MOWI is de grootste producent ter wereld als het over Atlantische zalm gaat. De MOWI PURE Baron wordt gekweekt met het allergrootste respect voor de vis en de natuur. Deze zalmen groeien op in de ijskoude fjorden in Noorwegen, waar ze met alle respect en zorg groot en sterk kunnen worden. En dat proef je gewoon. Het is een topproduct om mee te werken in de keuken.

MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

Al 50 jaar zijn dit de beste gekweekte zalmen die je je voorstellen kunt, en niet voor niks hebben ze een ASC logo gekregen, wat wil zeggen dat ze gekweekt worden met het grootste respect voor de natuur. MOWI zalm is dan ook het resultaat van jarenlange kweek met de beste, sterkste en meest resistente bloedlijn. Met een uniek DNA dat van generatie op generatie wordt doorgegeven in speciaal geselecteerde kwekerijen. Een unieke zalm die zijn gelijke niet kent. MOWI heeft de hele keten in handen, van begin tot eind. Dat zorgt voor een perfecte traceerbaarheid. Het is een premium Scandinavisch kwaliteitsproduct waarmee ik erg graag aan de slag ga in de keuken.

MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

Nadat in de lente de MOWI PURE Baron heb bereid met asperges en nieuwe aardappeltjes, wou ik het deze keer wat meer in de gezellig herfstsfeer zoeken. Ik heb lekkere puree gemaakt met olijfolie, en een Zuiderse groenten-mix met ajuin, kerstomaatjes en courgette en gegrilde paprika. Alles afgewerkt met kappertjes en wat basilicum. En de ster in dit gerecht is sowieso de MOWI PURE Baron zalm, die ik eenvoudig in de oven heb bereid.

MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab
MOWI Pure Baron Zalm met puree en een Zuiderse groentenmix #collab

De MOWI PURE Baron zalm is verkrijgbaar bij o.a. Colruyt, Spar, Okay en Collect & Go.

Bereiding

  1. Maak een lekkere puree met olijfolie en hou die warm.
  2. Leg de paprika’s een tiental minuten in een oven van 230 graden. Nadien zul je het velletje er makkelijk af kunnen halen en de paprika’s in reepjes snijden.
  3. Snipper de ui.
  4. Snij een brunoise van de courgette, de schil mag er aan blijven.
  5. Stoof de ui aan in wat olijfolie met peper en zout.
  6. Bak de courgette vervolgens mee in de wok.
  7. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat die ook mee bakken.
  8. Laat de paprikareepjes nog heel kort even mee opwarmen in de wok.
  9. Leg de MOWI Pure Baron zalmfilet in een ovenschotel of op een stuk bakpapier en bak een achttal minuten op 180 graden in de oven.
  10. Leg de puree in het midden van het bord met daarrond de gewokte Zuiderse groenten-mix met  wat kappertjes bij en wat verse baslicum blaadjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer