Ik heb al eens eerder gezegd dat ik een groot liefhebber ben van de heerlijke zalm van MOWI. Het is een topproduct om mee te werken in de keuken. MOWI is de grootste producent ter wereld als het over Atlantische zalm gaat. De MOWI PURE Baron wordt gekweekt met het allergrootste respect voor de vis en de natuur. Deze zalmen groeien op in de ijskoude fjorden in Noorwegen, waar ze met alle respect en zorg groot en sterk kunnen worden. En dat proef je gewoon. Het is een topproduct om mee te werken in de keuken.
Al 50 jaar zijn dit de beste gekweekte zalmen die je je voorstellen kunt, en niet voor niks hebben ze een ASC logo gekregen, wat wil zeggen dat ze gekweekt worden met het grootste respect voor de natuur. MOWI zalm is dan ook het resultaat van jarenlange kweek met de beste, sterkste en meest resistente bloedlijn. Met een uniek DNA dat van generatie op generatie wordt doorgegeven in speciaal geselecteerde kwekerijen. Een unieke zalm die zijn gelijke niet kent. MOWI heeft de hele keten in handen, van begin tot eind. Dat zorgt voor een perfecte traceerbaarheid. Het is een premium Scandinavisch kwaliteitsproduct waarmee ik erg graag aan de slag ga in de keuken.
Nadat in de lente de MOWI PURE Baron heb bereid met asperges en nieuwe aardappeltjes, wou ik het deze keer wat meer in de gezellig herfstsfeer zoeken. Ik heb lekkere puree gemaakt met olijfolie, en een Zuiderse groenten-mix met ajuin, kerstomaatjes en courgette en gegrilde paprika. Alles afgewerkt met kappertjes en wat basilicum. En de ster in dit gerecht is sowieso de MOWI PURE Baron zalm, die ik eenvoudig in de oven heb bereid.
De MOWI PURE Baron zalm is verkrijgbaar bij o.a. Colruyt, Spar, Okay en Collect & Go.
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer
Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer