Nacho's met surimi, cheddar en een pittige salsa
Recept

Nacho’s met surimi, cheddar en een pittige salsa

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 zak nacho’s
  • 200 gr surimi
  • 120 gr gemalen cheddar
  • Een halve komkommer
  • De pitjes van een granaatappel (je wil ongeveer evenveel komkommer als granaatappel)
  • Een kleine witte ui
  • 2 el sushigember (mag meer, naar smaak)
  • Koriander
  • 3 el zoetzure saus
  • (Zout met) chilivlokken of tabasco
  • 1 limoen
Nacho's met surimi, cheddar en een pittige salsa

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en strooi daar de nacho’s op uit.

2 / 11

Versnij je reepjes surimi en leg die kriskras over de nacho’s, samen met de geraspte cheddar.

3 / 11

Stop een tiental minuutjes in een voorverwarmde oven van 200°C.

4 / 11

Neem een halve komkommer, snij die overlangs door, en ontpit die met een klein lepeltje. De schil mag er aan blijven. Snij de komkommer in brunoise.

5 / 11

Snij ook de kleine witte ui in brunoise.

6 / 11

Hak de sushigember fijn en ook de koriander.

7 / 11

Meng de komkommer met de granaatappelpitten, de ui, en de gehakte koriander.

8 / 11

Voeg een paar lepeltjes zoetzure saus toe (kun je kant- en klaar kopen in de supermarkt).

9 / 11

Kruid af met wat Sal de Ibiza zout met chilivlokken. Je kunt ook tabasco toevoegen. Of gedroogde chilivlokken. Of de zoetzure saus vervangen door een hot chilisaus.

10 / 11

Voeg het sap toe van een halve limoen.

11 / 11

Haal de nacho’s met de gesmolten kaas en de surimi uit de oven. Bestrooi rijkelijk met de salsa. Leg hier en daar nog wat extra blaadjes koriander op de schotel. Werk af met de zeste van limoen.

Laat het smaken.

Nacho’s zijn altijd plezierig. Je kunt er dipjes bij serveren, en gesmolten kaas. Het is de perfecte hap voor bij de film, al dan niet in de cinema. Maar je kunt er ook heuse gerechten mee maken. Vaak denken mensen enkel aan kaas bij nacho’s, soms ook aan vlees, maar je kunt en mag uiteraard creatiever aan de slag.

Mijn favorietje is die met surimi, de goedkope nep-krab waar sommige gastronomen wellicht op neerkijken, maar die ik gewoon heel lekker vind, en ook erg makkelijk om in de keuken mee te werken. En die is nog eens gezond ook!!

De ultieme punch voor dit heerlijke comfortfood komt overigens van de salsa die je erbij en over serveert. Door komkommer en ui te combineren met granaatappelpitten, sushigember, koriander, en zoetzure saus, met de nodige pit van in dit geval chili-zout Sal de Ibiza, krijg je een heerlijk pittige salsa die de perfecte begeleider is voor de nacho’s.

En het ziet er nog eens mooi uit ook. Zet de schotel gewoon op tafel en laat mensen er lekker stukken uit happen. Met een Mexicaans biertje erbij? Een Belgisch mag ook hoor. Of een glas frisse witte wijn.

Bereiding

  1. Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en strooi daar de nacho’s op uit.
  2. Versnij je reepjes surimi en leg die kriskras over de nacho’s, samen met de geraspte cheddar.
  3. Stop een tiental minuutjes in een voorverwarmde oven van 200°C.
  4. Neem een halve komkommer, snij die overlangs door, en ontpit die met een klein lepeltje. De schil mag er aan blijven. Snij de komkommer in brunoise.
  5. Snij ook de kleine witte ui in brunoise.
  6. Hak de sushigember fijn en ook de koriander.
  7. Meng de komkommer met de granaatappelpitten, de ui, en de gehakte koriander.
  8. Voeg een paar lepeltjes zoetzure saus toe (kun je kant- en klaar kopen in de supermarkt).
  9. Kruid af met wat Sal de Ibiza zout met chilivlokken. Je kunt ook tabasco toevoegen. Of gedroogde chilivlokken. Of de zoetzure saus vervangen door een hot chilisaus.
  10. Voeg het sap toe van een halve limoen.
  11. Haal de nacho’s met de gesmolten kaas en de surimi uit de oven. Bestrooi rijkelijk met de salsa. Leg hier en daar nog wat extra blaadjes koriander op de schotel. Werk af met de zeste van limoen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer