Nacho's met surimi, cheddar en een pittige salsa
Recept

Nacho’s met surimi, cheddar en een pittige salsa

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 zak nacho’s
  • 200 gr surimi
  • 120 gr gemalen cheddar
  • Een halve komkommer
  • De pitjes van een granaatappel (je wil ongeveer evenveel komkommer als granaatappel)
  • Een kleine witte ui
  • 2 el sushigember (mag meer, naar smaak)
  • Koriander
  • 3 el zoetzure saus
  • (Zout met) chilivlokken of tabasco
  • 1 limoen
Nacho's met surimi, cheddar en een pittige salsa

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en strooi daar de nacho’s op uit.

2 / 11

Versnij je reepjes surimi en leg die kriskras over de nacho’s, samen met de geraspte cheddar.

3 / 11

Stop een tiental minuutjes in een voorverwarmde oven van 200°C.

4 / 11

Neem een halve komkommer, snij die overlangs door, en ontpit die met een klein lepeltje. De schil mag er aan blijven. Snij de komkommer in brunoise.

5 / 11

Snij ook de kleine witte ui in brunoise.

6 / 11

Hak de sushigember fijn en ook de koriander.

7 / 11

Meng de komkommer met de granaatappelpitten, de ui, en de gehakte koriander.

8 / 11

Voeg een paar lepeltjes zoetzure saus toe (kun je kant- en klaar kopen in de supermarkt).

9 / 11

Kruid af met wat Sal de Ibiza zout met chilivlokken. Je kunt ook tabasco toevoegen. Of gedroogde chilivlokken. Of de zoetzure saus vervangen door een hot chilisaus.

10 / 11

Voeg het sap toe van een halve limoen.

11 / 11

Haal de nacho’s met de gesmolten kaas en de surimi uit de oven. Bestrooi rijkelijk met de salsa. Leg hier en daar nog wat extra blaadjes koriander op de schotel. Werk af met de zeste van limoen.

Laat het smaken.

Nacho’s zijn altijd plezierig. Je kunt er dipjes bij serveren, en gesmolten kaas. Het is de perfecte hap voor bij de film, al dan niet in de cinema. Maar je kunt er ook heuse gerechten mee maken. Vaak denken mensen enkel aan kaas bij nacho’s, soms ook aan vlees, maar je kunt en mag uiteraard creatiever aan de slag.

Mijn favorietje is die met surimi, de goedkope nep-krab waar sommige gastronomen wellicht op neerkijken, maar die ik gewoon heel lekker vind, en ook erg makkelijk om in de keuken mee te werken. En die is nog eens gezond ook!!

De ultieme punch voor dit heerlijke comfortfood komt overigens van de salsa die je erbij en over serveert. Door komkommer en ui te combineren met granaatappelpitten, sushigember, koriander, en zoetzure saus, met de nodige pit van in dit geval chili-zout Sal de Ibiza, krijg je een heerlijk pittige salsa die de perfecte begeleider is voor de nacho’s.

En het ziet er nog eens mooi uit ook. Zet de schotel gewoon op tafel en laat mensen er lekker stukken uit happen. Met een Mexicaans biertje erbij? Een Belgisch mag ook hoor. Of een glas frisse witte wijn.

Bereiding

  1. Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en strooi daar de nacho’s op uit.
  2. Versnij je reepjes surimi en leg die kriskras over de nacho’s, samen met de geraspte cheddar.
  3. Stop een tiental minuutjes in een voorverwarmde oven van 200°C.
  4. Neem een halve komkommer, snij die overlangs door, en ontpit die met een klein lepeltje. De schil mag er aan blijven. Snij de komkommer in brunoise.
  5. Snij ook de kleine witte ui in brunoise.
  6. Hak de sushigember fijn en ook de koriander.
  7. Meng de komkommer met de granaatappelpitten, de ui, en de gehakte koriander.
  8. Voeg een paar lepeltjes zoetzure saus toe (kun je kant- en klaar kopen in de supermarkt).
  9. Kruid af met wat Sal de Ibiza zout met chilivlokken. Je kunt ook tabasco toevoegen. Of gedroogde chilivlokken. Of de zoetzure saus vervangen door een hot chilisaus.
  10. Voeg het sap toe van een halve limoen.
  11. Haal de nacho’s met de gesmolten kaas en de surimi uit de oven. Bestrooi rijkelijk met de salsa. Leg hier en daar nog wat extra blaadjes koriander op de schotel. Werk af met de zeste van limoen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer