Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda
Recept

Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda

Dit heb je nodig 4 personen

  • 248 gr Wok Noodles van Conimex
  • 28 gepelde rauwe scampi’s (mag diepvries zijn)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 courgette
  • 3 el wokolie van Conimex
  • 150 gr Sweet & Sour Woksaus
  • 4 el geroosterde koko’s met pinda’s van Conimex
  • Wat verse koriander
Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook de noedels zoals aangegeven: twee minuten dus, spoel ze af met koud water en zet ze even apart.

2 / 8

Snipper de lente-uitjes, en snij een brunoise van de courgette

3 / 8

Stoof de gesnipperde lente-ui met de courgettes in 2 el wokolie in de wokpan.

4 / 8

Voeg de scampi toe en nog wat olie en laat ook kort meebakken.

5 / 8

Voeg drie kwart flesje Conimex Zoet en Zuur Woksaus toe, en warm alles kort samen op.

6 / 8

 Je wil niet alles te lang laten doorgaren want dan worden de scampi rubberachtig!

7 / 8

Roer de noedels onder de saus en bak nog heel even door.

8 / 8

Serveer met de heerlijke geroosterde kokos met pinda’s van Conimex en wat verse koriander.

Laat het smaken.

Ik werd deze week uitgedaagd om mee te doen aan de “Kook In Uw Kot Bingo“, en kreeg een mooi pakketje toegestuurd met onder andere allerlei heerlijke producten van Conimex.

Ik kook zelf graag Aziatisch, dus deze uitdaging zag ik meteen zitten. Ik had nog lekkere scampi in de diepvriezer, en een courgette en lente-ui in huis, en meer had ik eigenlijk niet nodig om deze zalige noedels te maken.

De grote ontdekking van het pakket was trouwens de geroosterde kokos met pinda. Die is gewoon goddelijk en maakt Oosterse gerechten helemaal af. Ik heb genoten!

Als je zelf ook wil mee doen aan deze Kook In Uw Kot Bingo, dan mag je gerust het lege bingo-formulier van mijn sociale media plukken! Veel kook-genot!

Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda

Bereiding

  1. Kook de noedels zoals aangegeven: twee minuten dus, spoel ze af met koud water en zet ze even apart.
  2. Snipper de lente-uitjes, en snij een brunoise van de courgette
  3. Stoof de gesnipperde lente-ui met de courgettes in 2 el wokolie in de wokpan.
  4. Voeg de scampi toe en nog wat olie en laat ook kort meebakken.
  5. Voeg drie kwart flesje Conimex Zoet en Zuur Woksaus toe, en warm alles kort samen op.
  6.  Je wil niet alles te lang laten doorgaren want dan worden de scampi rubberachtig!
  7. Roer de noedels onder de saus en bak nog heel even door.
  8. Serveer met de heerlijke geroosterde kokos met pinda’s van Conimex en wat verse koriander.
Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer