Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda

Ik werd deze week uitgedaagd om mee te doen aan de “Kook In Uw Kot Bingo“, en kreeg een mooi pakketje toegestuurd met onder andere allerlei heerlijke producten van Conimex.

Ik kook zelf graag Aziatisch, dus deze uitdaging zag ik meteen zitten. Ik had nog lekkere scampi in de diepvriezer, en een courgette en lente-ui in huis, en meer had ik eigenlijk niet nodig om deze zalige noedels te maken.

De grote ontdekking van het pakket was trouwens de geroosterde kokos met pinda. Die is gewoon goddelijk en maakt Oosterse gerechten helemaal af. Ik heb genoten!

Als je zelf ook wil mee doen aan deze Kook In Uw Kot Bingo, dan mag je gerust het lege bingo-formulier van mijn sociale media plukken! Veel kook-genot!

 

 

Bereiding

  1. Kook de noedels zoals aangegeven: twee minuten dus, spoel ze af met koud water en zet ze even apart.
  2. Snipper de lente-uitjes, en snij een brunoise van de courgette
  3. Stoof de gesnipperde lente-ui met de courgettes in 2 el wokolie in de wokpan.
  4. Voeg de scampi toe en nog wat olie en laat ook kort meebakken.
  5. Voeg drie kwart flesje Conimex Zoet en Zuur Woksaus toe, en warm alles kort samen op.
  6.  Je wil niet alles te lang laten doorgaren want dan worden de scampi rubberachtig!
  7. Roer de noedels onder de saus en bak nog heel even door.
  8. Serveer met de heerlijke geroosterde kokos met pinda’s van Conimex en wat verse koriander.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner