Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda
Recept

Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda

Dit heb je nodig 4 personen

  • 248 gr Wok Noodles van Conimex
  • 28 gepelde rauwe scampi’s (mag diepvries zijn)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 courgette
  • 3 el wokolie van Conimex
  • 150 gr Sweet & Sour Woksaus
  • 4 el geroosterde koko’s met pinda’s van Conimex
  • Wat verse koriander
Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook de noedels zoals aangegeven: twee minuten dus, spoel ze af met koud water en zet ze even apart.

2 / 8

Snipper de lente-uitjes, en snij een brunoise van de courgette

3 / 8

Stoof de gesnipperde lente-ui met de courgettes in 2 el wokolie in de wokpan.

4 / 8

Voeg de scampi toe en nog wat olie en laat ook kort meebakken.

5 / 8

Voeg drie kwart flesje Conimex Zoet en Zuur Woksaus toe, en warm alles kort samen op.

6 / 8

 Je wil niet alles te lang laten doorgaren want dan worden de scampi rubberachtig!

7 / 8

Roer de noedels onder de saus en bak nog heel even door.

8 / 8

Serveer met de heerlijke geroosterde kokos met pinda’s van Conimex en wat verse koriander.

Laat het smaken.

Ik werd deze week uitgedaagd om mee te doen aan de “Kook In Uw Kot Bingo“, en kreeg een mooi pakketje toegestuurd met onder andere allerlei heerlijke producten van Conimex.

Ik kook zelf graag Aziatisch, dus deze uitdaging zag ik meteen zitten. Ik had nog lekkere scampi in de diepvriezer, en een courgette en lente-ui in huis, en meer had ik eigenlijk niet nodig om deze zalige noedels te maken.

De grote ontdekking van het pakket was trouwens de geroosterde kokos met pinda. Die is gewoon goddelijk en maakt Oosterse gerechten helemaal af. Ik heb genoten!

Als je zelf ook wil mee doen aan deze Kook In Uw Kot Bingo, dan mag je gerust het lege bingo-formulier van mijn sociale media plukken! Veel kook-genot!

Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda

Bereiding

  1. Kook de noedels zoals aangegeven: twee minuten dus, spoel ze af met koud water en zet ze even apart.
  2. Snipper de lente-uitjes, en snij een brunoise van de courgette
  3. Stoof de gesnipperde lente-ui met de courgettes in 2 el wokolie in de wokpan.
  4. Voeg de scampi toe en nog wat olie en laat ook kort meebakken.
  5. Voeg drie kwart flesje Conimex Zoet en Zuur Woksaus toe, en warm alles kort samen op.
  6.  Je wil niet alles te lang laten doorgaren want dan worden de scampi rubberachtig!
  7. Roer de noedels onder de saus en bak nog heel even door.
  8. Serveer met de heerlijke geroosterde kokos met pinda’s van Conimex en wat verse koriander.
Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer