OMEGABAARS MET FREGULA SALADE
Recept

Omegabaars met fregula salade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 omegabaarsfilets ontveld en zonder graten
  • 150 gram fregula
  • 1 Granny Smith
  • 1 Limoen
  • 3 a 4 el olijfolie
  • 2 takjes lenteui
  • Bieslook
  • Dille
  • 1 a 2 lepels kwark
OMEGABAARS MET FREGULA SALADE

Bereiding

5 stappen

1 / 5

De omegabaarsfilets in fijne tartaar snijden en een vijftal minuten marineren in wat lepels olijfolie, het limoensap en de limoenzeste.

2 / 5

De granny smith ook snipperen en daaraan toevoegen, samen met de fijngesneden lenteui.

3 / 5

De fregula al dente koken en eens afgekoeld mengen met de fijngesneden bieslook en dille, en een lepeltje magere kwark.

4 / 5

Onderaan in een keukenring of vierkante vorm leg je de fregulasalade, daar boven de gemarineerde omegabaars.

5 / 5

Afwerken doe je met wat extra zeste van limoen en een takje dille

Laat het smaken.

In Kruishoutem in Oost-Vlaanderen wordt een zeer bijzonder visje gekweekt: de omegabaars. Een heel duurzame vis die op een honderd procent plantaardig dieet van granen en zaden wordt gekweekt en die heel veel Omega 3 vetzuren bevat, wat deze vis zeer gezond maakt. Op de koop toe is het een behoorlijk stevige vis, wat hem volgens mij uiterst geschikt maakt voor bijvoorbeeld sashimi of sushi, en ook in een tartaar heel makkelijk te gebruiken is. Ik heb er in de Albert Heijn-winkel in Antwerpen een lekker en vooral fris voorgerechtje mee gemaakt in het kader van mijn kookreis “Appie On Tour”.

Bereiding

  1. De omegabaarsfilets in fijne tartaar snijden en een vijftal minuten marineren in wat lepels olijfolie, het limoensap en de limoenzeste.
  2. De granny smith ook snipperen en daaraan toevoegen, samen met de fijngesneden lenteui.
  3. De fregula al dente koken en eens afgekoeld mengen met de fijngesneden bieslook en dille, en een lepeltje magere kwark.
  4. Onderaan in een keukenring of vierkante vorm leg je de fregulasalade, daar boven de gemarineerde omegabaars.
  5. Afwerken doe je met wat extra zeste van limoen en een takje dille

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer