OMEGABAARS MET FREGULA SALADE
Recept

Omegabaars met fregula salade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 omegabaarsfilets ontveld en zonder graten
  • 150 gram fregula
  • 1 Granny Smith
  • 1 Limoen
  • 3 a 4 el olijfolie
  • 2 takjes lenteui
  • Bieslook
  • Dille
  • 1 a 2 lepels kwark
OMEGABAARS MET FREGULA SALADE

Bereiding

5 stappen

1 / 5

De omegabaarsfilets in fijne tartaar snijden en een vijftal minuten marineren in wat lepels olijfolie, het limoensap en de limoenzeste.

2 / 5

De granny smith ook snipperen en daaraan toevoegen, samen met de fijngesneden lenteui.

3 / 5

De fregula al dente koken en eens afgekoeld mengen met de fijngesneden bieslook en dille, en een lepeltje magere kwark.

4 / 5

Onderaan in een keukenring of vierkante vorm leg je de fregulasalade, daar boven de gemarineerde omegabaars.

5 / 5

Afwerken doe je met wat extra zeste van limoen en een takje dille

Laat het smaken.

In Kruishoutem in Oost-Vlaanderen wordt een zeer bijzonder visje gekweekt: de omegabaars. Een heel duurzame vis die op een honderd procent plantaardig dieet van granen en zaden wordt gekweekt en die heel veel Omega 3 vetzuren bevat, wat deze vis zeer gezond maakt. Op de koop toe is het een behoorlijk stevige vis, wat hem volgens mij uiterst geschikt maakt voor bijvoorbeeld sashimi of sushi, en ook in een tartaar heel makkelijk te gebruiken is. Ik heb er in de Albert Heijn-winkel in Antwerpen een lekker en vooral fris voorgerechtje mee gemaakt in het kader van mijn kookreis “Appie On Tour”.

Bereiding

  1. De omegabaarsfilets in fijne tartaar snijden en een vijftal minuten marineren in wat lepels olijfolie, het limoensap en de limoenzeste.
  2. De granny smith ook snipperen en daaraan toevoegen, samen met de fijngesneden lenteui.
  3. De fregula al dente koken en eens afgekoeld mengen met de fijngesneden bieslook en dille, en een lepeltje magere kwark.
  4. Onderaan in een keukenring of vierkante vorm leg je de fregulasalade, daar boven de gemarineerde omegabaars.
  5. Afwerken doe je met wat extra zeste van limoen en een takje dille

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer