OOSTERSE VISBALLETJES

Ik heb onlangs deze Oosterse visballetjes nog eens gemaakt. Iedereen houdt er van, zelfs de kinderen. Ze zijn lekker voor een doordeweekse dag maar je kunt ze ook op een feestelijk diner serveren! En ze geven zo’n lekker exotisch tintje aan je etentje.

Deze balletjes kun je als hapje serveren, maar evengoed als een voorgerechtje. De visballetjes zijn in een handomdraai bereid en lekker pittig. Je kunt ze stomen zoals ik doe, maar evengoed bakken of frituren, of zelfs op de barbecue bereiden. De makkelijk zelf te bereiden limoenmayonaise maakt het helemaal af.

Bereiding

  1. De gember, het pepertje, de koriander en de currypasta samen met het sap van de limoen fijn cutteren in de foodprocessor
  2. De vis en het eiwit toevoegen en ook cutteren (er mag nog altijd wat structuur in je vispasta zitten!
  3. De balletjes rollen en ze in de steamer of een bamboemandje boven een kokende pot water gaar stomen
  4. Voeg aan je mayonaise wat currypoeder en het sap en de zeste van een halve limoen toe.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner