OOSTERSE VISBALLETJES
Recept

Oosterse visballetjes

Dit heb je nodig 4 personen

 
  • 100 gram witte vis: kabeljauw bijvoorbeeld
  • 100 gram roze garnalen
  • 100 gram surimi (of krab)
  • 2 el Thaïse chilisaus
  • 1 duim gember
  • een handvol koriander
  • een chilipepertje
  • 1 el groene currypasta
  • 1 eiwit
  • het sap en de zeste van een halve limoen
  • Enkele lepels mayonaise
OOSTERSE VISBALLETJES

Bereiding

4 stappen

1 / 4

De gember, het pepertje, de koriander en de currypasta samen met het sap van de limoen fijn cutteren in de foodprocessor

2 / 4

De vis en het eiwit toevoegen en ook cutteren (er mag nog altijd wat structuur in je vispasta zitten!

3 / 4

De balletjes rollen en ze in de steamer of een bamboemandje boven een kokende pot water gaar stomen

4 / 4

Voeg aan je mayonaise wat currypoeder en het sap en de zeste van een halve limoen toe.

Laat het smaken.

Ik heb onlangs deze Oosterse visballetjes nog eens gemaakt. Iedereen houdt er van, zelfs de kinderen. Ze zijn lekker voor een doordeweekse dag maar je kunt ze ook op een feestelijk diner serveren! En ze geven zo’n lekker exotisch tintje aan je etentje.

Deze balletjes kun je als hapje serveren, maar evengoed als een voorgerechtje. De visballetjes zijn in een handomdraai bereid en lekker pittig. Je kunt ze stomen zoals ik doe, maar evengoed bakken of frituren, of zelfs op de barbecue bereiden. De makkelijk zelf te bereiden limoenmayonaise maakt het helemaal af.

Bereiding

  1. De gember, het pepertje, de koriander en de currypasta samen met het sap van de limoen fijn cutteren in de foodprocessor
  2. De vis en het eiwit toevoegen en ook cutteren (er mag nog altijd wat structuur in je vispasta zitten!
  3. De balletjes rollen en ze in de steamer of een bamboemandje boven een kokende pot water gaar stomen
  4. Voeg aan je mayonaise wat currypoeder en het sap en de zeste van een halve limoen toe.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer