OOSTERSE VISBALLETJES
Recept

Oosterse visballetjes

Dit heb je nodig 4 personen

 
  • 100 gram witte vis: kabeljauw bijvoorbeeld
  • 100 gram roze garnalen
  • 100 gram surimi (of krab)
  • 2 el Thaïse chilisaus
  • 1 duim gember
  • een handvol koriander
  • een chilipepertje
  • 1 el groene currypasta
  • 1 eiwit
  • het sap en de zeste van een halve limoen
  • Enkele lepels mayonaise
OOSTERSE VISBALLETJES

Bereiding

4 stappen

1 / 4

De gember, het pepertje, de koriander en de currypasta samen met het sap van de limoen fijn cutteren in de foodprocessor

2 / 4

De vis en het eiwit toevoegen en ook cutteren (er mag nog altijd wat structuur in je vispasta zitten!

3 / 4

De balletjes rollen en ze in de steamer of een bamboemandje boven een kokende pot water gaar stomen

4 / 4

Voeg aan je mayonaise wat currypoeder en het sap en de zeste van een halve limoen toe.

Laat het smaken.

Ik heb onlangs deze Oosterse visballetjes nog eens gemaakt. Iedereen houdt er van, zelfs de kinderen. Ze zijn lekker voor een doordeweekse dag maar je kunt ze ook op een feestelijk diner serveren! En ze geven zo’n lekker exotisch tintje aan je etentje.

Deze balletjes kun je als hapje serveren, maar evengoed als een voorgerechtje. De visballetjes zijn in een handomdraai bereid en lekker pittig. Je kunt ze stomen zoals ik doe, maar evengoed bakken of frituren, of zelfs op de barbecue bereiden. De makkelijk zelf te bereiden limoenmayonaise maakt het helemaal af.

Bereiding

  1. De gember, het pepertje, de koriander en de currypasta samen met het sap van de limoen fijn cutteren in de foodprocessor
  2. De vis en het eiwit toevoegen en ook cutteren (er mag nog altijd wat structuur in je vispasta zitten!
  3. De balletjes rollen en ze in de steamer of een bamboemandje boven een kokende pot water gaar stomen
  4. Voeg aan je mayonaise wat currypoeder en het sap en de zeste van een halve limoen toe.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer