HARTIGE OREO

Gaan we eens iets onverwacht doen? Why not? Dit is een simpel hapje met Oreo’s, dat ik vaak bij het aperitief serveer. Chocoladekoekjes zijn zoet natuurlijk. Maar ik maak er dus een hartig aperitiefhapje van met crème paté, peper van de molen, zeezout en frambozenconfituur. Dit is trouwens het gemakkelijkste hapje ever, in een wip bereid, en dat moet je dan ook doen: niet te lang op voorhand klaarmaken, want anders wordt het koekje wak en dan is het echt niet lekker meer.

Bereiding

  1. Snij de twee koekjes los van elkaar. Je kunt met je mes vervolgens heel gemakkelijk de vulling van de losse koekjes schrapen. Die mag er namelijk van tussen. Je gaat ze vervangen door hartige vulling.
  2. Smeer op het onderste koekje een laagje crème paté en strooi daar dan wat zeezout op, een goede draai van de pepermolen, (eventueel wat chilivlokken) en een half lepeltje frambozenconfituur. Die is vaak iets zuurder dan aardbeienconfituur, maar daarom meer geschikt. Je wil dat contrast.
  3. Leg vervolgens het bovenste koekje op de paté-sandwich. Opgelet: het logo van Oreo naar boven leggen. Dan lijkt het net echt.

Serveren

Zeker als je meerdere gasten hebt is het leuk om de koekjes te serveren op een echte gebakschaal, een oud oma-bord, of als je echt zot wil doen zelfs in een koekjestrommel met daarop (ik zeg maar iets) de koninklijke familie.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay