Paccheri met ricotta & tomaat
Recept

Paccheri met ricotta & tomaat

Dit heb je nodig 4 personen

  • Paccheri pasta (vul vooraf je ovenschaal met de ongekookte pastabuisjes om je hoeveelheid in te schatten)
  • 4 grote tomaten
  • 500 gr passata
  • 125 gr ricotta
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • mozzarella
  • peper & zout
  • paprikapoeder
  • verse basilicum
  • verse peterselie
Paccheri met ricotta & tomaat

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Versnipper de look en ajuin en fruit in wat boter.

2 / 10

Voeg vervolgens de grof gesneden tomaten toe en stoof samen met een handje verse basilicum aan.

3 / 10

Eens de tomaten goed gaar en zacht zijn, giet je de passata erbij. Laat alles samen nog eens 10 minuutjes pruttelen op een laag vuur.

4 / 10

Kook intussen de paccheri gedurende 7 minuten halfgaar.

5 / 10

Giet de tomatenmengeling in een maatbeker en mix tot een gladde saus.

6 / 10

Doe de saus vervolgens weer in de pan en meng de ricotta er onder.

7 / 10

Kruid alles met peper, zout, paprikapoeder en eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak.

8 / 10

Zet intussen de halfgare paccheri rechtop in je ovenschaal en giet de saus opnieuw in de maatbeker of in een spuitzak. Beide manieren zorgen ervoor dat je de pastabuisjes mooi kan vullen met de saus.

9 / 10

Zorg dat de schotel helemaal gevuld is met de saus en leg bovenop de paccheri stukjes mozzarella.

10 / 10

Zet de schotel gedurende een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.

Laat het smaken.

Instagram het blijft ook voor mij een wondere wereld vol inspiratie! En net daar ontdekte ik de prachtige borden van Cuisine Gantoise aka Heleen. Verknocht aan haar lievelingsstad Gent én aan haar keuken serveert ze heerlijke gerechtjes vol smaak. Heleen is onze Would Be Chef Guest van de week en deelt met ongelooflijk veel plezier één van haar creaties; Paccheri met ricotta & tomaat.

“Ik heb gekozen voor een simpele maar super smaakvolle pastaschotel die ik al een hele tijd terug op mijn blog gepost heb. Pasta tover ik regelmatig op tafel omdat je er eindeloos mee kan variëren. Het feit dat mijn oudste zoontje van 3 en mijn vriend ook grote pastafans zijn, is mooi meegenomen”, vertelt Heleen.

https://www.instagram.com/p/BZshfVpHpXs/?utm_source=ig_web_copy_link

De blog Cuisine Gantoise begon toen Heleen alleen ging wonen in Gent en ze langzaamaan zelf begon te experimenteren in de keuken. “Mijn grootste fan was en is nog steeds mijn vriend die met plezier alle probeersels ondergaat. Intussen sta ik jaren later nog steeds met evenveel goesting in de keuken, alleen een heel klein beetje verder, maar nog steeds dicht genoeg, van mijn geliefde stadje Gent”. Door tijdsgebrek staat het bloggen op een lager pitje maar via Instagram shared Heleen er op los.

De Paccheri met ricotta & tomaat is een echt Cuisine Gantoise gerecht, namelijk simpel, weinig maar pure ingrediënten en zeer snel klaar. “Door mijn fulltime job en 2 kleine kindjes heb ik niet de tijd om uren in de keuken te staan waardoor de 1001 ingrediënten-receptjes niet echt aan mij besteed zijn. Bijna elke dag dwalen mijn gedachten tussen de vergaderingen door af naar de keuken en wat ik nog zoal in de ijskast heb staan. Tegen de avond zit er meestal een ‘rough draft’ van het avondmenu in mijn hoofd. Ik laat me altijd leiden door m’n buikgevoel en slechts heel zelden door recepten. Ik heb trouwens al meermaals gemerkt dat als ik me dan eens aan een recept houd, het bijna altijd mislukt.”

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Versnipper de look en ajuin en fruit in wat boter.
  2. Voeg vervolgens de grof gesneden tomaten toe en stoof samen met een handje verse basilicum aan.
  3. Eens de tomaten goed gaar en zacht zijn, giet je de passata erbij. Laat alles samen nog eens 10 minuutjes pruttelen op een laag vuur.
  4. Kook intussen de paccheri gedurende 7 minuten halfgaar.
  5. Giet de tomatenmengeling in een maatbeker en mix tot een gladde saus.
  6. Doe de saus vervolgens weer in de pan en meng de ricotta er onder.
  7. Kruid alles met peper, zout, paprikapoeder en eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak.
  8. Zet intussen de halfgare paccheri rechtop in je ovenschaal en giet de saus opnieuw in de maatbeker of in een spuitzak. Beide manieren zorgen ervoor dat je de pastabuisjes mooi kan vullen met de saus.
  9. Zorg dat de schotel helemaal gevuld is met de saus en leg bovenop de paccheri stukjes mozzarella.
  10. Zet de schotel gedurende een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer