Instagram het blijft ook voor mij een wondere wereld vol inspiratie! En net daar ontdekte ik de prachtige borden van Cuisine Gantoise aka Heleen. Verknocht aan haar lievelingsstad Gent én aan haar keuken serveert ze heerlijke gerechtjes vol smaak. Heleen is onze Would Be Chef Guest van de week en deelt met ongelooflijk veel plezier één van haar creaties; Paccheri met ricotta & tomaat.
“Ik heb gekozen voor een simpele maar super smaakvolle pastaschotel die ik al een hele tijd terug op mijn blog gepost heb. Pasta tover ik regelmatig op tafel omdat je er eindeloos mee kan variëren. Het feit dat mijn oudste zoontje van 3 en mijn vriend ook grote pastafans zijn, is mooi meegenomen”, vertelt Heleen.
https://www.instagram.com/p/BZshfVpHpXs/?utm_source=ig_web_copy_link
De blog Cuisine Gantoise begon toen Heleen alleen ging wonen in Gent en ze langzaamaan zelf begon te experimenteren in de keuken. “Mijn grootste fan was en is nog steeds mijn vriend die met plezier alle probeersels ondergaat. Intussen sta ik jaren later nog steeds met evenveel goesting in de keuken, alleen een heel klein beetje verder, maar nog steeds dicht genoeg, van mijn geliefde stadje Gent”. Door tijdsgebrek staat het bloggen op een lager pitje maar via Instagram shared Heleen er op los.
De Paccheri met ricotta & tomaat is een echt Cuisine Gantoise gerecht, namelijk simpel, weinig maar pure ingrediënten en zeer snel klaar. “Door mijn fulltime job en 2 kleine kindjes heb ik niet de tijd om uren in de keuken te staan waardoor de 1001 ingrediënten-receptjes niet echt aan mij besteed zijn. Bijna elke dag dwalen mijn gedachten tussen de vergaderingen door af naar de keuken en wat ik nog zoal in de ijskast heb staan. Tegen de avond zit er meestal een ‘rough draft’ van het avondmenu in mijn hoofd. Ik laat me altijd leiden door m’n buikgevoel en slechts heel zelden door recepten. Ik heb trouwens al meermaals gemerkt dat als ik me dan eens aan een recept houd, het bijna altijd mislukt.”
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer
Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer
Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer