Paccheri met ricotta & tomaat

Instagram het blijft ook voor mij een wondere wereld vol inspiratie! En net daar ontdekte ik de prachtige borden van Cuisine Gantoise aka Heleen. Verknocht aan haar lievelingsstad Gent én aan haar keuken serveert ze heerlijke gerechtjes vol smaak. Heleen is onze Would Be Chef Guest van de week en deelt met ongelooflijk veel plezier één van haar creaties; Paccheri met ricotta & tomaat.

“Ik heb gekozen voor een simpele maar super smaakvolle pastaschotel die ik al een hele tijd terug op mijn blog gepost heb. Pasta tover ik regelmatig op tafel omdat je er eindeloos mee kan variëren. Het feit dat mijn oudste zoontje van 3 en mijn vriend ook grote pastafans zijn, is mooi meegenomen”, vertelt Heleen.

De blog Cuisine Gantoise begon toen Heleen alleen ging wonen in Gent en ze langzaamaan zelf begon te experimenteren in de keuken. “Mijn grootste fan was en is nog steeds mijn vriend die met plezier alle probeersels ondergaat. Intussen sta ik jaren later nog steeds met evenveel goesting in de keuken, alleen een heel klein beetje verder, maar nog steeds dicht genoeg, van mijn geliefde stadje Gent”. Door tijdsgebrek staat het bloggen op een lager pitje maar via Instagram shared Heleen er op los.

De Paccheri met ricotta & tomaat is een echt Cuisine Gantoise gerecht, namelijk simpel, weinig maar pure ingrediënten en zeer snel klaar. “Door mijn fulltime job en 2 kleine kindjes heb ik niet de tijd om uren in de keuken te staan waardoor de 1001 ingrediënten-receptjes niet echt aan mij besteed zijn. Bijna elke dag dwalen mijn gedachten tussen de vergaderingen door af naar de keuken en wat ik nog zoal in de ijskast heb staan. Tegen de avond zit er meestal een ‘rough draft’ van het avondmenu in mijn hoofd. Ik laat me altijd leiden door m’n buikgevoel en slechts heel zelden door recepten. Ik heb trouwens al meermaals gemerkt dat als ik me dan eens aan een recept houd, het bijna altijd mislukt.”

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Versnipper de look en ajuin en fruit in wat boter.
  2. Voeg vervolgens de grof gesneden tomaten toe en stoof samen met een handje verse basilicum aan.
  3. Eens de tomaten goed gaar en zacht zijn, giet je de passata erbij. Laat alles samen nog eens 10 minuutjes pruttelen op een laag vuur.
  4. Kook intussen de paccheri gedurende 7 minuten halfgaar.
  5. Giet de tomatenmengeling in een maatbeker en mix tot een gladde saus.
  6. Doe de saus vervolgens weer in de pan en meng de ricotta er onder.
  7. Kruid alles met peper, zout, paprikapoeder en eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak.
  8. Zet intussen de halfgare paccheri rechtop in je ovenschaal en giet de saus opnieuw in de maatbeker of in een spuitzak. Beide manieren zorgen ervoor dat je de pastabuisjes mooi kan vullen met de saus.
  9. Zorg dat de schotel helemaal gevuld is met de saus en leg bovenop de paccheri stukjes mozzarella.
  10. Zet de schotel gedurende een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.