Sterren recept van Peter Goosens: soep van aardpeer met paling
Recept

Sterren recept van Peter Goosens: soep van aardpeer met paling

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1kg aardperen
  • 700gr kippenbouillon
  • 100gr room
  • 70gr volle melk
  • 30gr boter
  • 25gr bieslook
  • 30gr lavas
  • 60gr spinazie
  • 150gr druivenpitolie
  • 200gr gerookte palingfilet.
Sterren recept van Peter Goosens: soep van aardpeer met paling

Bereiding

13 stappen

1 / 13

Schil de aardperen en snij in grove stukken.

2 / 13

Stoof aan in boter.

3 / 13

Voeg kippenbouillon, room en melk toe.

4 / 13

Kook gaar en mix tot een gladde soep.

5 / 13

Passeer door een fijne zeef.

6 / 13

Kruid af met peper en zout.

7 / 13

Maak de lavas olie

8 / 13

Mix alles in een thermomix gedurende 7 min op 70°, stand 7.

9 / 13

Passeer door een neteldoek.

10 / 13

Verwijder het bezinksel.

11 / 13

Snij de gerookte paling in blokjes van 2 cm op 2 cm.

12 / 13

Werk af met enkele cressen.

13 / 13

Dresseer zoals op de foto

Laat het smaken.

Hij is nog steeds de allergrootste chef van ons land, Peter Goossens. In zijn Hof Van Cleve kookt hij de beste maaltijd die je je kunt inbeelden. Ik heb al verschillende keren de voetjes onder tafel mogen steken in deze drie sterren tempel, en elke keer val ik van de ene verbazing in de andere bewondering. Mijn vijftigste verjaardag op 7 juni ga ik ook sowieso daar vieren.

Ik vind het dan ook een gigantische eer dat Peter dit recept wil delen op mijn foodblog. Het ziet er waanzinnig chique uit, het is ook ontzettend lekker, maar het is niet zo moeilijk om te maken als je wel zou denken. Dus echt iets om zelf eens uit te proberen thuis! Dank je Peter voor dit recept.

Bereiding

  1. Schil de aardperen en snij in grove stukken.
  2. Stoof aan in boter.
  3. Voeg kippenbouillon, room en melk toe.
  4. Kook gaar en mix tot een gladde soep.
  5. Passeer door een fijne zeef.
  6. Kruid af met peper en zout.
  7. Maak de lavas olie
  8. Mix alles in een thermomix gedurende 7 min op 70°, stand 7.
  9. Passeer door een neteldoek.
  10. Verwijder het bezinksel.
  11. Snij de gerookte paling in blokjes van 2 cm op 2 cm.
  12. Werk af met enkele cressen.
  13. Dresseer zoals op de foto

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer