
Foto: Heikki Verdurme
Sterren recept van Peter Goosens: soep van aardpeer met paling
Hij is nog steeds de allergrootste chef van ons land, Peter Goossens. In zijn Hof Van Cleve kookt hij de beste maaltijd die je je kunt inbeelden. Ik heb al verschillende keren de voetjes onder tafel mogen steken in deze drie sterren tempel, en elke keer val ik van de ene verbazing in de andere bewondering. Mijn vijftigste verjaardag op 7 juni ga ik ook sowieso daar vieren.
Ik vind het dan ook een gigantische eer dat Peter dit recept wil delen op mijn foodblog. Het ziet er waanzinnig chique uit, het is ook ontzettend lekker, maar het is niet zo moeilijk om te maken als je wel zou denken. Dus echt iets om zelf eens uit te proberen thuis! Dank je Peter voor dit recept.
Bereiding
- Schil de aardperen en snij in grove stukken.
- Stoof aan in boter.
- Voeg kippenbouillon, room en melk toe.
- Kook gaar en mix tot een gladde soep.
- Passeer door een fijne zeef.
- Kruid af met peper en zout.
- Maak de lavas olie
- Mix alles in een thermomix gedurende 7 min op 70°, stand 7.
- Passeer door een neteldoek.
- Verwijder het bezinksel.
- Snij de gerookte paling in blokjes van 2 cm op 2 cm.
- Werk af met enkele cressen.
- Dresseer zoals op de foto
Reacties