PUMPERNIKKEL BROOD MET SURIMISALADE
Recept

Pumpernikkel brood met surimisalade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 150 gr surimi
  • 8 pumpernikkel-boterhammen
  • 2 eitjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 jonagold
  • 4 el tartaar-saus
  • Verse bieslook
  • Citroentijm
PUMPERNIKKEL BROOD MET SURIMISALADE

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Kook twee eitjes hard. Verwijder de dooier. Snij in brunoise.

2 / 5

Snipper de sjalotjes en de jonagold appel.

3 / 5

Voeg er de surimi-staafjes aan toe.

4 / 5

Afkruiden met peper en zout en desgevallend wat verse bieslook of peterselie.

5 / 5

Meng alle ingrediënten met de tartaarsaus.

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Dresseer de pumpernikkel-boterhammen met de zelfgemaakte surimi-salade.

2 / 2

Werk af met wat verse kruiden. Ik koos nu voor frisse citroentijm.

Laat het smaken.

Zullen we al rustig even richting feestdagen beginnen denken? Ik ga de komende weken veel lekkere recepten met jullie delen. Maar dit is alvast een lekker hapje dat zelfs geschikt is als lichte lunch. Duur is het helemaal niet, maar wel feestelijk! Het traditionele volkorenbrood uit Westfalen-Lippe (pompernikkel) zonder korst, kun je maanden bewaren, en heb ik dus bijna altijd in huis. Heerlijk met wat goede boter op en gerookte zalm met fijngesnipperde ui. Maar ook met deze super gemakkelijke surimi-salade een aanrader. Surimi kost echt ontzettend weinig en is dus een zeer budgetvriendelijk maar smakelijke variatie op de toch veel duurdere krab.

Bereiding

  1. Kook twee eitjes hard. Verwijder de dooier. Snij in brunoise.
  2. Snipper de sjalotjes en de jonagold appel.
  3. Voeg er de surimi-staafjes aan toe.
  4. Afkruiden met peper en zout en desgevallend wat verse bieslook of peterselie.
  5. Meng alle ingrediënten met de tartaarsaus.

Dresseren

  1. Dresseer de pumpernikkel-boterhammen met de zelfgemaakte surimi-salade.
  2. Werk af met wat verse kruiden. Ik koos nu voor frisse citroentijm.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer