PUMPERNIKKEL BROOD MET SURIMISALADE

Zullen we al rustig even richting feestdagen beginnen denken? Ik ga de komende weken veel lekkere recepten met jullie delen. Maar dit is alvast een lekker hapje dat zelfs geschikt is als lichte lunch. Duur is het helemaal niet, maar wel feestelijk! Het traditionele volkorenbrood uit Westfalen-Lippe (pompernikkel) zonder korst, kun je maanden bewaren, en heb ik dus bijna altijd in huis. Heerlijk met wat goede boter op en gerookte zalm met fijngesnipperde ui. Maar ook met deze super gemakkelijke surimi-salade een aanrader. Surimi kost echt ontzettend weinig en is dus een zeer budgetvriendelijk maar smakelijke variatie op de toch veel duurdere krab.

Bereiding

  1. Kook twee eitjes hard. Verwijder de dooier. Snij in brunoise.
  2. Snipper de sjalotjes en de jonagold appel.
  3. Voeg er de surimi-staafjes aan toe.
  4. Afkruiden met peper en zout en desgevallend wat verse bieslook of peterselie.
  5. Meng alle ingrediënten met de tartaarsaus.

Dresseren

  1. Dresseer de pumpernikkel-boterhammen met de zelfgemaakte surimi-salade.
  2. Werk af met wat verse kruiden. Ik koos nu voor frisse citroentijm.