PUREE MET WASABI, ERWTJES EN GEBAKKEN ZALM
Recept

Puree met wasabi, erwtjes en gebakken zalm

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 blikje of bokaal erwtjes (of erwtjes uit de diepvriezer)
  • 1 portie kant-en-klare puree (zoals je die tegenwoordig perfect in de supermarkt kunt vinden)
  • 1 el wasabi
  • een pakje gerookte zalm in dikkere stukken
PUREE MET WASABI, ERWTJES EN GEBAKKEN ZALM

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Warm de erwtjes op en laat ze uitlekken. Meng ze onder een portie kant-en-klare puree. Plet de erwtjes een beetje door de puree, maar ook niet te veel, je wil ze nog gewoon zien zitten en proeven.

2 / 4

Meng onder de erwtenpuree ook de wasabi en roer die erdoorheen. Dit moet je naar eigen smaak doen, maar ik durf deze puree echt wel goed pikant te maken.

3 / 4

In de supermarkt kun je tegenwoordig gerookte zalm in dikkere stukken vinden. Bak de zalm heel kort in een grillpan of op de barbecue en snijd daar verticale plakken van.

4 / 4

Serveer de zalm op de puree.

Laat het smaken.

Als er ooit een ambassadeur voor de erwt wordt verkozen, dan stel ik mij kandidaat. Omdat het lekker zoete groentjes zijn, maar ook omdat ze met heel veel smaken te combineren zijn. Hier doen ze het zelfs goed bij wasabi, de pittige, groene mosterd uit Japan, die je ook bij de sushi krijgt, en waarmee je een eenvoudige kant-en-klare puree uit de supermarkt prima kunt pimpen.

Bereiding

  1. Warm de erwtjes op en laat ze uitlekken. Meng ze onder een portie kant-en-klare puree. Plet de erwtjes een beetje door de puree, maar ook niet te veel, je wil ze nog gewoon zien zitten en proeven.
  2. Meng onder de erwtenpuree ook de wasabi en roer die erdoorheen. Dit moet je naar eigen smaak doen, maar ik durf deze puree echt wel goed pikant te maken.
  3. In de supermarkt kun je tegenwoordig gerookte zalm in dikkere stukken vinden. Bak de zalm heel kort in een grillpan of op de barbecue en snijd daar verticale plakken van.
  4. Serveer de zalm op de puree.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer