PUREE MET WASABI, ERWTJES EN GEBAKKEN ZALM
Recept

Puree met wasabi, erwtjes en gebakken zalm

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 blikje of bokaal erwtjes (of erwtjes uit de diepvriezer)
  • 1 portie kant-en-klare puree (zoals je die tegenwoordig perfect in de supermarkt kunt vinden)
  • 1 el wasabi
  • een pakje gerookte zalm in dikkere stukken
PUREE MET WASABI, ERWTJES EN GEBAKKEN ZALM

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Warm de erwtjes op en laat ze uitlekken. Meng ze onder een portie kant-en-klare puree. Plet de erwtjes een beetje door de puree, maar ook niet te veel, je wil ze nog gewoon zien zitten en proeven.

2 / 4

Meng onder de erwtenpuree ook de wasabi en roer die erdoorheen. Dit moet je naar eigen smaak doen, maar ik durf deze puree echt wel goed pikant te maken.

3 / 4

In de supermarkt kun je tegenwoordig gerookte zalm in dikkere stukken vinden. Bak de zalm heel kort in een grillpan of op de barbecue en snijd daar verticale plakken van.

4 / 4

Serveer de zalm op de puree.

Laat het smaken.

Als er ooit een ambassadeur voor de erwt wordt verkozen, dan stel ik mij kandidaat. Omdat het lekker zoete groentjes zijn, maar ook omdat ze met heel veel smaken te combineren zijn. Hier doen ze het zelfs goed bij wasabi, de pittige, groene mosterd uit Japan, die je ook bij de sushi krijgt, en waarmee je een eenvoudige kant-en-klare puree uit de supermarkt prima kunt pimpen.

Bereiding

  1. Warm de erwtjes op en laat ze uitlekken. Meng ze onder een portie kant-en-klare puree. Plet de erwtjes een beetje door de puree, maar ook niet te veel, je wil ze nog gewoon zien zitten en proeven.
  2. Meng onder de erwtenpuree ook de wasabi en roer die erdoorheen. Dit moet je naar eigen smaak doen, maar ik durf deze puree echt wel goed pikant te maken.
  3. In de supermarkt kun je tegenwoordig gerookte zalm in dikkere stukken vinden. Bak de zalm heel kort in een grillpan of op de barbecue en snijd daar verticale plakken van.
  4. Serveer de zalm op de puree.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer