
Foto: Would Be Chef
PUREE MET WASABI, ERWTJES EN GEBAKKEN ZALM
Als er ooit een ambassadeur voor de erwt wordt verkozen, dan stel ik mij kandidaat. Omdat het lekker zoete groentjes zijn, maar ook omdat ze met heel veel smaken te combineren zijn. Hier doen ze het zelfs goed bij wasabi, de pittige, groene mosterd uit Japan, die je ook bij de sushi krijgt, en waarmee je een eenvoudige kant-en-klare puree uit de supermarkt prima kunt pimpen.
Bereiding
- Warm de erwtjes op en laat ze uitlekken. Meng ze onder een portie kant-en-klare puree. Plet de erwtjes een beetje door de puree, maar ook niet te veel, je wil ze nog gewoon zien zitten en proeven.
- Meng onder de erwtenpuree ook de wasabi en roer die erdoorheen. Dit moet je naar eigen smaak doen, maar ik durf deze puree echt wel goed pikant te maken.
- In de supermarkt kun je tegenwoordig gerookte zalm in dikkere stukken vinden. Bak de zalm heel kort in een grillpan of op de barbecue en snijd daar verticale plakken van.
- Serveer de zalm op de puree.
Reacties