Rijstwafel met Foie Gras, membrillo en granny smith #advertentie

Het is nog eens tijd voor een feestelijk gerecht. Foie Gras is een puur product dat je zoveel mogelijk in ere moet houden in je gerechten. Deze rijstwafel met foie gras krijgt twee bijzondere extra ingrediënten. Twee keer fruit, maar wel zoet-zuur. Het zuurtje komt van de brunoise van de Granny Smith, en het zoete van de membrillo. Dat is een typisch Spaanse gelei van kweepeer die vaak bij tapas wordt geserveerd. Bij kaas is het lekker, maar bij Foie Gras, zeker in combinatie met het zuurtje van de appel is het echt een prachtige aanvulling. Dit is trouwens een heel chique maar tegelijkertijd een heel eenvoudig gerecht. In geen tijd tover je het op tafel, en het ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Op zoek naar nog meer recept-ideetjes met foie gras? Bezoek dan zeker de website De Foie Gras Route.

Bereiding

  1. Snij met een metalen cirkel, kleiner dan de rijstwafel, maar groter dan de schijf foie gras een cirkel uit de membrillo. Die kun je kopen in speciaalzaken en in de beter supermarkten. Je kunt ook confituur van kweepeer kopen of maken, maar de membrillo geeft een feestelijk effect.
  2. Leg de membrillo op de rijstwafel.
  3. Leg daarop een schijf foie gras.
  4. Maak een hele fijne brunoise van granny smith, werk die een beetje op met wat olijfolie en eventueel wat peper en zout.
  5. Leg die brunoise een beetje kunstig op de schijf foie gras.
  6. Werk af met wat gekneusde roze peper en wat groene kruiden.