Rijstwafel met Foie Gras, membrillo en granny smith #advertentie
Recept

Rijstwafel met Foie Gras, membrillo en granny smith #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 schijven foie gras
  • 4 rijstwafels
  • Membrillo
  • 1 Granny Smith appel
  • Wat olijfolie
  • Roze peper
  • Iets van groene kruiden, zoals bieslook
Rijstwafel met Foie Gras, membrillo en granny smith #advertentie

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij met een metalen cirkel, kleiner dan de rijstwafel, maar groter dan de schijf foie gras een cirkel uit de membrillo. Die kun je kopen in speciaalzaken en in de beter supermarkten. Je kunt ook confituur van kweepeer kopen of maken, maar de membrillo geeft een feestelijk effect.

2 / 6

Leg de membrillo op de rijstwafel.

3 / 6

Leg daarop een schijf foie gras.

4 / 6

Maak een hele fijne brunoise van granny smith, werk die een beetje op met wat olijfolie en eventueel wat peper en zout.

5 / 6

Leg die brunoise een beetje kunstig op de schijf foie gras.

6 / 6

Werk af met wat gekneusde roze peper en wat groene kruiden.

Laat het smaken.

Het is nog eens tijd voor een feestelijk gerecht. Foie Gras is een puur product dat je zoveel mogelijk in ere moet houden in je gerechten. Deze rijstwafel met foie gras krijgt twee bijzondere extra ingrediënten. Twee keer fruit, maar wel zoet-zuur. Het zuurtje komt van de brunoise van de Granny Smith, en het zoete van de membrillo. Dat is een typisch Spaanse gelei van kweepeer die vaak bij tapas wordt geserveerd. Bij kaas is het lekker, maar bij Foie Gras, zeker in combinatie met het zuurtje van de appel is het echt een prachtige aanvulling. Dit is trouwens een heel chique maar tegelijkertijd een heel eenvoudig gerecht. In geen tijd tover je het op tafel, en het ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Op zoek naar nog meer recept-ideetjes met foie gras? Bezoek dan zeker de website De Foie Gras Route.

Bereiding

  1. Snij met een metalen cirkel, kleiner dan de rijstwafel, maar groter dan de schijf foie gras een cirkel uit de membrillo. Die kun je kopen in speciaalzaken en in de beter supermarkten. Je kunt ook confituur van kweepeer kopen of maken, maar de membrillo geeft een feestelijk effect.
  2. Leg de membrillo op de rijstwafel.
  3. Leg daarop een schijf foie gras.
  4. Maak een hele fijne brunoise van granny smith, werk die een beetje op met wat olijfolie en eventueel wat peper en zout.
  5. Leg die brunoise een beetje kunstig op de schijf foie gras.
  6. Werk af met wat gekneusde roze peper en wat groene kruiden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer